UBACITI ILI BACITI??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nkosta
    CBC Veteran
    • 05.08.2006
    • 140

UBACITI ILI BACITI??

pozdrav svima
    kratko .....prsla hilzna pri vrhu ( zbog "malo" turaze '')
    blok aluminijumski hilzna gusana motor swift gti
    Prskotina ide do dihtujuce povrsine bloka i koso nadole jos 30-40 mm
    bloka za sada samo probno razusen za 0,1 mm
    pitanje je ako stavim hilznu , normalno kao da se nista nije desilo , da li ce izrazati i koliko
    Dakle da ubacim hilznu ili da bacim blok
    a bilo bi mi zao .. taman sam ga naucio da se vrti na 8,4k a on crce ''
  • Pole
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 363
    • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

konsultuj se sa ljudima iz masinske radionice MISIC u BGD

oni su mi radili-varili glavu na tri mesta i sredili je cakum pakum

oni ce ti reci da li vredi i da li moze da se radi ili na otpad

momci su profi

011/2404591

poz......
    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• nkosta
      CBC Veteran
      • 05.08.2006
      • 140

Fala
      probacu ... nesto mislim da ubacim malo deblju hilznu , 1mm deblju , da bolje drzi.I da ima malu pecurku gore , kao kod klasicnih dizel blokova od gusa .. ona pecurka , da preklopi dihtung da tu ne duhne
      opet fala
      voleo bih da se javi neko ko je vec patio slicnu/istu muku
      tog misica iz bgd mnogi fvale . ali ne znam da li da ocekujem besplatne konsultacije .. . a da radim ovde kod mene u zajecaru
      ne znam .. za sada najverovatnija opcija je nesto "jacu = 1mm deblju hilznu" nabiti umesto puknute i ostaviti malu pecurku na vrhu da preklopi staru prsnutu ( dubina oko 4 mm )

pozdrav kosta

Comment

• Pole
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 363
        • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

pa slusaj ovako,ako ti je prsla samo hilzna onda je zameni i trebalo bi da bude sve ok

ali ako je dobio i blok po guzici onda pravac na obradu,druge nazalost nema

sto se tice Misica mozes ga nazvati i objasniti mu u kratkim crtama sta je po sredi a on ce ti reci sta ti je najbolje ciniti

ne naplacuje se bas sve .............nadam se
        zasto krava nosi zvonce...?...?...?
        pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Gumetina
          Banovan
          • 12.12.2004
          • 1082
          • Novi Sad

postoje izvesni problemi vec obradjivani u smislu 2 razlicita materijala celik (sivi tehnicki liv) i aluminium....

jel ta hilzna ulivena ili je uvucena ?

Comment

• nkosta
            CBC Veteran
            • 05.08.2006
            • 140

cenim da je bila ulivena , tako kazu da g13b od gti-a ima ulivene hilzne

Comment

• Gumetina
              Banovan
              • 12.12.2004
              • 1082
              • Novi Sad

baci blok, uzmi drugi...

Comment

• nkosta
                CBC Veteran
                • 05.08.2006
                • 140

Ma da je ovo normalna zemlja ne bih ja davio ljude po forumima vec bih uzeo neki blok .Ali ko ima blok za swifta gti ... normalan , ne prekucavan i zdrav. Ili uvoz iz okoline .. to je kao da uvozis bombu za licnu upotrebua traje mesecima.
                Zavrsice se leto dok ja uvezem-nadjem blok.

Nema mi druge no da probam da ga hilzniram pa dokle izdrzi.Doduse za te pare ( oko 25o evra )mogao sam da kupim ceo donji deo motora ... bez papira naravno .. ali je to bruka da se vozis na crno
                dobro je cuti iskustvo nekoga ko je slicnu stvarradio na aluminijumskom bloku.
                ZAmisli kuratu srecu: covek radi 6 godina na ovoj masini za busenje , godisnje izbusi 800-900 blokova doduse golfovi ,kecevi traktori , kamioni..
                Na pitanje sta da se radi .. on kaze da to nije video do sada(!) i da se ja odlucim

pozdrav
                hvala ana savetima

Comment

• nkosta
                  CBC Veteran
                  • 05.08.2006
                  • 140

Ajd da zatvorim knjugu ovde
                  Uradjeno kao sto je gore opisano (1mm deblja hilzna sa 2mm sirom pecurkom gore , visokom 4 mm). Prilikom busenja stare hilzne na samo jednom mestu pojavila se bela crtica... poceo da se vidi aluminium bloka ''
                  Sve je ipak lepo izbuseno i honovano , klipovi imaju luft od 3-4 stote ko sto pise u knjigi... polako pakujemo pa za desetak dana rezultati

Comment

• nkosta
                    CBC Veteran
                    • 05.08.2006
                    • 140

Originally posted by nkosta
                    Ajd da zatvorim knjugu ovde
                    Uradjeno kao sto je gore opisano (1mm deblja hilzna sa 2mm sirom pecurkom gore , visokom 4 mm). Prilikom busenja stare hilzne na samo jednom mestu pojavila se bela crtica... poceo da se vidi aluminium bloka ''
                    Sve je ipak lepo izbuseno i honovano , klipovi imaju luft od 3-4 stote ko sto pise u knjigi... polako pakujemo pa za desetak dana rezultati
                    Za ljubipitljive ( mada nije proslo samo 10-ak dan ) swift je izdrzao oko 11ookm ,ne prelazim 3.5-4000 , bacio sam prvo ulje i filter posle 150km
                    Kompresija - merena onim manometrom sa stop dugmetom ali je dobar -od 15,2 do 15,8 ( bara). Jel cenite da su legle ?( karike)
                    Curi ulje na sve strane od onog dihtunga na poklopcu za bregaste i tek sam DANAS stavio termoprekidac ventilatora (za 2-5 st C "nizi" od originala) Ovo je bila razrada na strah , bar 5 puta sma hteo da udarim u nekog zevajuci u kazaljku na termometru
                    "Do ka' ce ne znamo" ali LICI , lici .....

Comment

Working...
                    X