Da li da sipam neki LIQUI MOLY zaptivach hladnjaka?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stanax
    CBC Član
    • 24.08.2006
    • 12
    • Krusevac

Da li da sipam neki LIQUI MOLY zaptivach hladnjaka?

Pozdrav svim forumashima...

Evo ovako... za par dana idem na more a ovaj problem vuchem poodavno...otprilike mi pushta vodu-antifriz na spoju rachve i motora...

u pitanju je GOLF 3 1.6 benzinac i ima neku zahebanu rachvu, plasticnu sa trista k....a palaca.... da se razumemo, nije to neko curenje. vishe onako kao da se "znoji"....

e sad, isho sam kod majstora i on mi dade neko sredstvo u limenci LIQUI MOLY zaptivach hladnjaka i rece:" sipaj ti ovo u eksp. posudu pre nego sto podjes na more i ne brini.... ono ce, kao, da zadihtuje to gde curi... i tako....

Pa se neshto mislim, da li je to u redu da sipam... da neshto ne pokvarim? A?

A mislim za novu rachvu nemam "vremena" jer se ide na more i tako....

Pozdrav,

VW RULEZ!
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Ta plasticna racva je reda 300-400 din a za tu tecnost ces dati 100-200 ili koliko vec...
    Nemas sta da brines ako to nije curenje u smislu da treba da dolivas antifriz jednom u dve nedelje.Zameni to plasticno g***o i gotovo!

Problem je sto se to izdeformise i posle jednog skidanja vec pravi probleme.Video sam da cak ima i da se kupi nova gumica (koja se nalazi izmedju te racve i glave/bloka) posebno,al` mislim,pricamo o 80 i 400 din

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

a ako se vec odlucis da sipas tu "slinu" u cantricu, radi to lagano dok auto radi tj sipaj malo po malo a ne sve od jednom da se ne bi napravili ugrusci pa ti zapuse kanale i naprave haos.
      poz.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

delkan je u pravu.takvim sredstvima se pribegava kad curka hladnjak itd.a kad curka na račvi onda se promeni račva i rešen problem.inače zglavno sredstvo za zapušavanje rupa košta i više nego račva,tako da je bespredmetno o tome pričat.nego druga stvar tražiš od auta da te odnese i vrati sa mora i da te naravno služi besprekorno,da ti ne kvari raspoloženje na odmoru,a ti se razmišljaš kako da eskiviraš jednu usranu račvu za vodu,e pa da taj auto ima dušu treba da se kao mazga ukopa u nekoj vukojebini pa ti gledaj šta ćeš,mislim stvarno što je mnogo mnogo je

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

Originally posted by gorky
          e pa da taj auto ima dušu treba da se kao mazga ukopa u nekoj vukojebini pa ti gledaj šta ?eš,mislim stvarno što je mnogo mnogo je
          Dobro je,mislim da smo ga ubedili da zameni tu racvu

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

A i rizik da se smanji kapacitet hladnjaka, zbog zaptivanja jedne racve za sta u stvari i ne postoji garancija je ogromna.

te sve tecnosti mogu da zapuse mikronske rupice, ali za ostalo nisu... Jer da jesu, lako bi ta tecnost zapusila i kapilare u hladnjaku!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Ta tecnost reaguje valjda u dodiru sa vazduhom, ali nikako ti ne savetujem da je sipas...
              "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Onda obavezno da nikada ne otvori prelivnu posudu...

Te tecnosti i prahovi su na razlicitoj bazi, ali u sustini sve tecnosti smanjuju protok!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• stanax
                  CBC Član
                  • 24.08.2006
                  • 12
                  • Krusevac

Re: Da li da sipam neki LIQUI MOLY zaptivach hladnjaka?

Pozdrav forumashima... bio na moru, vratio se , fala Bogu, ziv i zdrav... malo sam se pre mora rasptivao oko te rachve za vodu za golfa 3 po prodavnicama, i moja je, kakav sam ja baksuz, otprilike najskuplja i najzaguljenija,javascript:emoticon('') a i nisu je imali trenutno... da je to bila ona od 400 kinti, mislim, sigurno bih je kupio, nego je ova reda velichine 2500-3000 din. mislim, mnogo je. brate, za parce plastike....tako da sam josh uvek u rebusu stha da radim...

btw, ovijeh dana treba da menjam ulje i filter, pa ne znam shta da stavim u auto... dosad je bilo Castrol GTX Protection+ 15W40, pa , mislim da li da stavim isto ili.... neki tip mi u poznatoj KSH radnji nudi MOBIL 1 u rinfuzu (???!!!)... shta je to, a?

VW RULEZ!

Comment

• remus
                    CBC Senator XXL
                    • 25.12.2004
                    • 695
                    • Zrenjanin

Rinfuz citaj iz bureta. Ja bi zaobisao to u sirokom luku jer ne znas da li je to to sto kaze. To je moje misljenje.
                    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• stanax
                      CBC Član
                      • 24.08.2006
                      • 12
                      • Krusevac

u pravu si... najverovatnije cu opet da stavim Castrol... Hvala, druze...

Poz,

VW RULEZ!

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Aj` nabachi sliku te plastike,cena je malo cudna.Da nije to i kuciste termostata(zajedno sa termostatom)?Ne mogu sad tacno da se setim kako izgleda...
                        Ove koje sam ja kupovao/montirao ranije najcesce su isle na gornje crevo od hladnjaka i glavu motora+oni davaci...

I da,sta ce ti jos jedna tema o ovome?

Comment

• stanax
                          CBC Član
                          • 24.08.2006
                          • 12
                          • Krusevac

ma, nesto sam se zahebao... hteo sam novi topic vezan za zamenu ulja... i tako... izvinjotina...

a ovo cu da pokusam da usnimim.... inache, na njoj je i taj davach a za termostat nisam siguran.... ma mislim , izgleda kao neki svemirski brod, milion cevki i rupa za creva, inache sam u katalogu u prodavnici video i obicne rachve, ono, za golfove dvojke i one su igracke za ovo... i, da, imam oznaku iz kataloga pa ako neko poseduje te kataloge mozda i zna o cemu pricam...

032 121 111 N

Poz,

VW RULEZ!

Comment

• Delkan
                            CBC Senator XXL
                            • 14.06.2005
                            • 829
                            • 60 km From BG,West

Sad je i cena malo jasnija...Ocito sa termostatom komplet pa je takva i cena.
                            Moze se probati zameniti gumica na tom kucistu ali pitanje je da li ce to upaliti,ako se izdeformisalo-dzaba gumica...

Comment

• stanax
                              CBC Član
                              • 24.08.2006
                              • 12
                              • Krusevac

Originally posted by Delkan

Sad je i cena malo jasnija...Ocito sa termostatom komplet pa je takva i cena.
                              Moze se probati zameniti gumica na tom kucistu ali pitanje je da li ce to upaliti,ako se izdeformisalo-dzaba gumica...

eeeeee, brateeee, to je ta CIICA... vidi kolika je, Bog te mazo... a da li je neophodno da bude bash ta ili moze da zavrsi posao neka jednostavija, a?

Comment

Working...
                              X