Jedna od mojih konstrukcija - alat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Originally posted by BOOST
    Hehe.. kako mislis za ginisovu
    ama meni lici kao kurbla za spaceka salim se. je ima nekakve veze sa diferencijalom
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Hehe

OK, ovako, blizu ste, naime, BMWi imaju poprecnu konzolu na kojoj je zasrafljena letva volana i na njoj su nasrafljeni nosaci motora.
      Nalazi se otprilike u liniji izmedju prednjih tockova.

Otpustajuci originalne srafove od konezole, kedan pojedan i menjajuci ih sa ovim zglobnim srafovima, dobijam mogucnost da spustim menjach za celih 40 stepeni po horizontalnoj osi , dakle da zakrivimunazad na dole ceo pogonski paket.
      Tako mogu da pridjem direktno svakom srafu koji drzi menjac.

Jasnije?

Normalno ako otpustim konzolu da visi malo na originalnim srafovima moguce je spustiti zadnji deo menjacha da se odvoji max 15cm od poda kuda bi bilo moguce patiti se sa alatom i produzetcima na gedorama od preko 1m duzine. I opet jedan od krajnjih srafova, gornji desni je jako blizu tunelu te je problematican za ugodan rad. Ovako sve ko na tanjiru
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

super ideja, samo zar BMW nema takav sli?an alat fabri?ki u ponudi ?
        auto sa zadnjim pogonom po obi?aju imaju teško dostupna 2 gornja šrafa zvona menja?a, i po dobrom obi?aju fabrike prave sli?an, samo dosta efikasniji alat koji služi za navedenu namenu lakešg pristupa, kao i pri vadjenju sklopa motor- menja? na gore krzo haubu.

ima 2 nosa?a podešavaju?eg hoda, popre?nu šipku koja povezuje za 2 nosa?a i daje ukru?enje, i poseban tre?i nosa? vezan na sve to kojim se po želji namešta ugao menja?a tj motora u odnosu na normalan položaj.
        imam negde u katalogu i broj i sli?icu takve alatke, koja je ina?e nužno neophodna pri vadjenju Volvo 6 cilindara dizel motora (koji su jelte veoma duga?ki sami po sebi) koji se vade u paketu sa menja?em i tek onda skida zvono.

takav alat sam samo jednom video uživo, mislim da retko ko od majstora ga poseduje ovde.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

brick, neznam za BMW da li ima ili nema, i da ima ja ga nemogu kupiti , neprodaju nista od specijalnih alata van legitimne servisne mreze.

Inace retko radim zadnje vuce pa neznam, ali uvek pre posla prostudiram objekat i napravim sta mi treba od alata.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

generalno kod RWD, valjda su ta 2 šrafa najve?a muka po pitanju pristupa?nosti.
            veliki minus za BMW kada ne prodaje alat za servisiranje svojih proizvoda

kada nemaš gotovo, napregneš mozak i rešiš problem na elegantan na?in, svaka ?ast.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

A zato se ja polomi skidajuci menjac. Metar nastavaka, pa zglob, pa neko drzi odozgo rukom a ja zapinjem odozdo. I tako skidah menjac ba 5 puta. Lele a mogao sam samo.... Eh sta ti je iskustvo
              P.S. Pre par dana sam upravo montirao menjac na BMW sestaku...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• g60
                CBC Senator XXL
                • 20.10.2006
                • 1011
                • Vrachar je majka ;)

Meni je kao klincu trebalo 15 minuta da skinem menjach sa caprija... A prvi put smo ginuli

Ali definitivno sam najcudnije alate rucne izrade vidjao kod majstora za karburator

Comment

Working...
                X