Imam problema sa plinom cesto se desava da puca i secka prilikom dodavanja gasa, majstor mi rece da proverim struju. E sad zanima me da li je moguce proveriti stanje kablova, svecica i bobine i koliko bi odprilike kostala ta intervencija? Ne bih menjao iste zato sto ne mogu da nadjem original a i glupo je da ih menjam ako je sve u redu. Inace svecice su u relativno dobrom stanju 6-7 hiljada sam presao sa njima. Unapred hvala
Svecice, kablovi i bobina
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
-
Prati pazljivo rad na benzinu, ako je u pitanju struja obicno postoji sjeckanje i na benzinu ali je mnogo manje izrazeno od onog na plinu. Ja sam imao slican problem bez detonacija i rijesio se promjenom kablova. Kod mene se najvise manifestovalo kada lagano ubrzavam sa 1000 obrtaja pa do 2000 u trecoj brzini. Znas li koliko su ti stari ti kablovi, moj kadett je '90, a kablovi vjerovatno stari koliko i on sam? Ako si iz BG-a obrati se na http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=9280/ za cijene dijelova.
Mozes jos da provjeris da li ti auto ne vuce negdje fals vazduh, to je obicno praceno i losim radom na leru, ponekad se desi da pri ugradnji gasa majstor dobro ne zadihtuje usis.
Da li se problem pojavio odmah po ugradnji gasa ili kasnije?Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Pa poprilicno lose radi na benzinu zato sto su verovatno dizne zapusene zato sto skoro uopste ne vozim na benzin, samo ga palim i ler je poprilicno los. Odmah od ugradnje je poceo da puca, i skoro uvek mogu da nateram motor da pukne, samo dam malo jaci gas u vecem stepenu prenosa i bum. A primetio sam da usisna grana koja je plasticna i koja ulazi u onaj metalni deo ne prijanja bas skorz uz njega i moguce da tu slabo dihtuje. A kablovi ne znam koliko su stari. Imate neku preporuku koje da uzmem?
Comment
-
-
Sto se tice kablova samo pitaj M-a na onom linku sto sam dao, ne bi bilo lose da se zamijene posto su vjerovatno jako stari ali nemoj da uzimas neko smece, nista neces napraviti, pogotovo posto vozis na gas koji je osjetljiv na kvalitet strujne instalacije (mislim na sistem paljenja tj. bobina, razvodnika, kablovi svjecice itd.) i struja je jedan od najcescih problema kod rada na gas. Ne bi bilo lose da popunis lokaciju u svom profilu da znamo odakle si.
Izgleda da ti imas neku horor ugradnju, ne bi smjelo da se bas tako lose bude. Majstor za gas bi trebalo da ti provjeri dihtovanje i podesavanje plinskog uredjaja, ali ako se na njega ne mozes osloniti pokusacu da ti pomognem. A moguce da ti je prva detonacija napravila neki otvor(detonacije se ne mogu u potpunosti izbjeci kod venturi sitema, tako da ne krivis majstora za sve).
Za pocetak bi trebao da provjeris vuce li fals vazduh, meni poznata metoda je da koristis neki start sprej za dizele pa da po malo prskas oko mjesta gdje bi mogao uvlaciti fals vazduh, ako se promijeni rad motora znaci da ga tu uvlaci. A mozda uspijes i vizuelno da utvrdis da li ga uvlaci negdje, mozda da probas sa dimom cigarete, ovo je samo moje razmisljanje naglas.
Sto se tice stelovanja plinskog uredjaja nesto o tome mozes da nadjes u ovoj temi http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=17278. Siromasna smjesa moze takodje da bude uzrok detonacija i loseg rada. Tu sam takodje opisao svoje probleme koji su sredili promjenom kablova.
Hajde napisi malo detaljnije kako ti radi auto, kako vuce na gas, kako na benzin, ponasanje prije i poslije ugradnje gasa, koliko si presao na gas, koji je uredjaj ugradjen itd.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Majstor je najskuplji u nisu i odlucio sam da mi on radi ugradnju zato sto je jedini koji je ovlascen lovatov serviser u nisu. Sistem je lovato imam i emulator. Pre ugradnje plina auto je isao bez problema ili ih ja nisam uoci posto sam ga samo 5-6 hiljada vozio na benzin. Od ugradnje sam imao probleme zato sto je imao veoma los rad i gasio se na leru. Onda sam zamenio svecice zato sto sam provalio da nisu bile po specifikaciji i stavio sportski filter (pecurku) i resio problem, motor je dosta smirio svoj rad i nije mi se vise gasio. Ali detonacije su ostale i vise puta sam bio kod "plinadzije" a on mi je rekao da moze jedino struja da me zeza i da je sve ostalo uredu. A da od skoro je i poceo nenormalno da trosi 16 litara gradska voznja iskljucivo, a do sada je bilo od 12-13,5. E sad mozda je to i zbog vecih guma koje sam stavio, a moze da bude i zbog toga sto sam stelovao na isparivacu onaj metalan sraf, valjda on pomeran membranu koliko ja znam. auto vuce relativno normalno sem kada je malo opterecen npr. pri 80km\h kada mu dodam polago gas oseca se seckanje a kada bi dodao naglo u 99% slucajeva desi se detonacija
Comment
-
-
Pa ja sam ga skinuo zato sto je ler bio MNOGO nestabilan. A ispred pecurke sam suzio protok vazduha, mozda mi je malo glupo resenje: stavio sam poklopac od tegle i napravio rupu na njemu, to mi je jedino palo na pamet, posto motor na plin uopste nebi mogao da radi zbog ogromnog protoka vazduha
Comment
-
-
Da ti nas malo ne zekis, ovo bas zvuci kao skrivena kamera
Za pocetak vrati originalni filter na mjesto i presteluj taj gas kako spada. Takodje provjeri i fals vazduh i sve sto je receno. Vrlo moguce da je taj majstor bio u pravu i da si trebao srediti struju.Pecurka pa redukcija sa poklopcemo od tegle, gdje je tu smisao ? ? ?Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Pa smisao je da dobijem onoliki protok vazduha koliko je potrebno da motor na plin radi normalno. To nisam mogao da postignem sa originalnim filterom. Nebitno je zamenicu kablove pa cu videti. Moje jedino pitanje je bilo da li je moguce proveriti sta ne valja: svecice, kablovi, koji kabl... da nebih menjao nesto ako je ispravno
Comment
-
-
Iskreno ne razumem se ja bas dobro u te stvari ali sam siguran motor kada radi na plin i kada se npr. skine crevo od usisne grane koje ide u kuciste za filter, koje je precnika desetak cm, nema sanse da primi gas. Gusi se. Tek kada stavim ruku i zatvorim polovinu otvora motor moze normalno da prima gas
Comment
-
-
pa o tome se i prica, ,lepo vrati sistem u**** na fabricko resenje, i odustani od svojih prepravki motora (dok ne saznas sve informacije, i ne proracunas parametre u****) ako zelis ispravan i pouzdan rad motora na plin.
ili metodom probe i pokusaja prolazi kroz faze ucenja osobina venturija.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment