problem sa grejanjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markokg1982
    CBC Senator XXL
    • 19.05.2007
    • 409
    • Kg-Bg

problem sa grejanjem

honda crx 2gen

proslu zimu tj 2006 je grejao kao lud tj kola se zagreju bukvalno za 5min zbog malog prostora
    ove zime i dalje otvara i zatvara klapnu, rade sve brzine grejanja ali kada prebacim sa hladnog na toplo vise ne duva VRELO kao sto je to inace bilo vec mlako bez obzira koliko je motor zagrejan.
    cuo sam da postoji mogucnost da se taj mali hladnjak vremenom zapusi i da zbog toga ne greje vise onim intezitetom a zapusenje dolazi vremenom tj nisam ga koristio preko leta
    ovo je mozda skroz pogresna predpostavka..videcu vec
    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8
  • markokg1982
    CBC Senator XXL
    • 19.05.2007
    • 409
    • Kg-Bg

zar niko ne zna? a ova zima nikako da prodje

Comment

• Type_R
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2007
      • 900
      • Valjevo

meni je mali hladnjak bio zapusen jer je prethodni vlasnik sipao VODU u hladnjak a znas koliko kamenca ostaje od vode kada isparava i takodje je sipao onaj prah za "krpljenje" hladnjaka,

ja sam resio tako sto sam raskacio creva koja vode u mali hladnjak, u jedno sam nabio crevo sa cesme i pustio da pritisak probije, i jedva je pritisak sa cesme uspeo da probije!!!!
      Posle toga sam u antifriz sipao kalgon za ves masine da rastvori sav kamenac.......

Meni se grejanje popravilo za 50%, tacnije od ledenog sada duva mlako, na malo vecem gasu i toplo......
      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Kalgon samo sprecava kalcifikaciju, ali je ne skida... Samo kiselina moze to da rastopi, npr sirce, ali to i nije mnogo pametno drzati u sistemu!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• markokg1982
          CBC Senator XXL
          • 19.05.2007
          • 409
          • Kg-Bg

imao sam problema sa hladnjakom tj pustao je malo vodu na spoju pa sam i ja bio prinudjen da sipam prah za zapusenje hladnjaka ali sam ga ubrzo zamenio tj kupio nov hladnjak u kome je sada antifriz..
          znaci da pronadjem crevo koje vodi u mali hladnjak i probam pritiskom vode da ga probijem,,mada .. tada postoji mogucnost da taj mali ugrusak kamenca zapusi kanal negde u glavi?? mozda je pametnije da ga skinem i ocistim?

Eon, ako privremeno sipam sirce da cirkulise neko vreme, znaci li to da ugrusaka nece biti vec ce kiselina to da rastopi posle nekog vremena pa ako se poboljsa grejanje, da ponovo zamenim antifriz u hladnjaku i to je to?

Comment

• Type_R
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2007
            • 900
            • Valjevo

Nema sta da zapusi, ti skidas OBA creva i dovod i odvod iz malog hladnjaka,
            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• markokg1982
              CBC Senator XXL
              • 19.05.2007
              • 409
              • Kg-Bg

aha, ok, trebalo je da zakljucim da samo jedno crevo vodi u mali hladnjak a ti si raskacio oba..
              hvala
              mada tebi ovaj postupak nije resio problem tj sada ti duva mlako.. valjda ce meni biti bolje

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

Vidim da imas plin, tako da ti je lako, raskacis oba creva na T racvama gde je ukradena voda za grejanje isparivaca.....(ako ti je antifriz mozes u odlazno crevo da poturis flazu pa da skupis to malo antifriza iz malog hladnjaka)

Pa ja sam zadovoljan kako mi gdeje, pre mi je duvalo ledeno, nego ja sam to na brzinu radio bilo hladno i noc, mozda ponovim........
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• markokg1982
                  CBC Senator XXL
                  • 19.05.2007
                  • 409
                  • Kg-Bg

problem resen!
                  bio danas kod majstora i rekao mu da treba da se procisti mali hladnjak i probijali smo ga sa kompresorom za vazduh al nista nismo uspeli da poboljsamo a onda ustanovili kvar..
                  termostat se otvarao na oko 100 stepeni umesto na 78 (ili 82) i kada smo ga zamenili, ponovo greje kao lud

Comment

• torlak
                    CBC Veteran
                    • 10.11.2007
                    • 100
                    • knjazevac

pozz,malo sam ,
                    ne razumem,zar ne bi trebalo da tecnost ide ukabinu nezavisno od termostata?to sto otvatrao na 100 stepena po meni znaci da si trebao da imas bolje grejanje nego sad na 82

Comment

• Vatanen
                      CBC Početnik
                      • 21.12.2007
                      • 5
                      • Beograd

Dobro pitanje, verovatno je termostat bio konstantno otvoren.

Comment

• BARTONE
                        CBC Senator XXL
                        • 25.09.2006
                        • 398
                        • Bor

@markokg1982
                        ajd seti se koliko ti je kazaljka pokazivala temperaturu dok ti je auto slabo grejao?

Comment

• Type_R
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2007
                          • 900
                          • Valjevo

Originally posted by torlak
                          pozz,malo sam ,
                          ne razumem,zar ne bi trebalo da tecnost ide ukabinu nezavisno od termostata?to sto otvatrao na 100 stepena po meni znaci da si trebao da imas bolje grejanje nego sad na 82
                          Taj rad, odvod za mali hladnjak se nalazi na onom razvodniku gde je termostat i "prva" topla voda koja se zagreje u bloku ide u mali hladnjak, tako da jedino ako je ostao otvoren.......
                          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• markokg1982
                            CBC Senator XXL
                            • 19.05.2007
                            • 409
                            • Kg-Bg

da malo objasnim sta se tacno izdesavalo.
                            znaci rekao sam majstoru da je najverovatnije problem sa malim hladnjakom
                            raskacili creva i produvavali i posmatrali vodu koja se nalazila u njemu i nije bilo nicega sumnjivog.
                            vracamo creva i ispunjavamo vodom i radimo na tome da izbacimo sav vazduh iz sistema
                            palimo auto i pratimo sta se desava
                            hladnjak vreo i gornje crevo al voda ne cirkulise tj donje crevo hladno i dalje.
                            skidamo termostat (koji nije hteo da propusti vodu) i grejemo ga na sporet da vidimo dal otvara tj radi.
                            otvara tek kada je voda prokljucala i to smo ga cekali neko vreme
                            menjamo termostat koji otvara i dobijam grejanje kao sto sam nekada imao.

tacno je da kada nema termostata, autu treba vise vremena da se ceo sistem zagreje i upravo to bi mi izazvalo problem mlakog grejanja. majstor mi je rekao da ostajem bez grejanja ako je termostat izbacen,,ja se sada pitam zasto bih ostao bez grejanja ako ce doci trenutak kada se ceo sistem zagreje?

Comment

• Type_R
                              CBC Senator XXL
                              • 26.05.2007
                              • 900
                              • Valjevo

bitno je da sada radi.....
                              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

Working...