Izludjujuce kuckanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Izludjujuce kuckanje

Od kada imam ovaj auto (Ford KA), povremeno, mislim uglavnom u zimskim mesecima ali ne mogu da garantujem, cuje se jedan uzasavajuci zvuk kuckanja za koji mi se cini da dolazi sa prednje desne strane, da li iz motora ili iz kokpita, u svakom slucaju povezan je sa gasom!!! Znaci, cuje se samo kada drzim gas, cim pustim gas kuckanje prestane... nekada se cuje jace, nekada slabije... nekada se ne cuje uopste, pa onda krene da kucka... nisam siguran ali mislim da je kuckanje brze kako se tockovi brze okrecu... u prvoj se ne cuje, u drugoj se cuje tek kada predje neki broj obrtaja, onda ubacim u trecu i ne cuje se pa posle par sekundi pocne polako da se cuje... osim sto se cuje, nicemu drugom "ne sluzi" niti pravi nekakav problem...

Da li neko ima ideju sta to moze da bude?
  • nemanja_vr6
    CBC Član
    • 27.09.2007
    • 78
    • beograd

Proveri homo-zglobove do menjeca. Oni znaju tako da se ponasaju!
    VW CLUB SRBIJA

Comment

• M2fast4u
      CBC Član
      • 29.09.2007
      • 62
      • West side

Mozda mogu da budu i podizaci ventila...Jel si proverio ulje u motoru?Probaj da zamenis ulje u motoru pa ces onda videti...

Comment

• jure
        CBC Član
        • 24.12.2007
        • 11
        • Obrenovac

PRVO RAZGRANICI DA LI SE CUJE U MESTU ILI SAMO KAD AUTO IDE,TJ DA LI ZVUK POTICE OD MOTORA ILI OD POKRETNIH DELOVA VOZILA...

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Ulje sveze zamenjeno. Kucna SAMO kada auto ide i SAMO kada DODAJEM GAS... cim pustim papucicu kuckanje prestane istog momenta... nekada i kada dodajem pa zadrzim papucicu u mestu prestane na kratko... pa se kasnije ponovo pojavi... ali poenta je u GASU... to je nekako povezano sa gasom...

Sad' fora je sto se to mislim uglavnom desava zimi ili u periodu kada ne idem u servis a i nekako mi debilno da ih pitam sta mi kucka kada oni to tada verovatno ne bi mogli ni da cuju... jedno duze vreme se uopste nije ni culo...

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...to isto sitno kuckanje imao sam i na svojoj Bravi 1.6...i to bas zimi...Bila je redovno odrzavana, sve na njoj je bilo stvarno ok...
            Mislio sam prvo da je neka plastika unutra, dotegao sve, ali nije bilo do toga...Isto se culo samo kada dajem gas...
            Nisam primetio da ce culo i na vecim brzinama...
            Muzikom sam resavao sve, mada sam to kuckanje ionako mogao uglavnom samo ja da cujem....Moj otac je tek posle 10 min. provalio da se moooozda nesto slabo cuje...
            Mada, nekada se i nije culo, iako je bila zima...nije bilo pravila...znalo je da se cuje svaki dan...pa onda par dana ne, i sve tako...
            Ali, ponovo kazem, meni je to kuckanje bilo stvarno sitno...jedva se i culo...

Za razliku od tebe, ja sam bio do servisa ...
            Otvorise haubu...sve ok...
            Sedne majstor da je provoza, ja pored njega...nakon par km-a, cuo je i on...ali, nista nismo radili...niti sam imao nekih problema zbog toga...a kasnije [ cim je otoplilo ] je i prestalo... ...do sledece zime...
            A, ove zime ne cujem takve stvari...jer sam prodao tu Bravu, i kupio Stila...

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Meni se isto chini da su podizachi.Samo shto bi isto trebalo da se deshava i kad dajesh gas u mestu tj dok je auto relativno hladan.

I love my

Comment

• Ogi
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 309
                • Beograd
                • Hyundai i30 1,4

Odvezao sam auto u servis da mi izmedju ostaloga nasteluju ventile i provere to sto kucka. Jedan prijatelj mi kaze da je velika verovatnoca da mi je "otisla" bregasta. Nisam siguran za sta ona sluzi ali mi on kaze da ako majstor ne bude mogao da mi nasteluje ventile to znaci da je otisla. Kaze da ako je to u pitanju onda je to veliki posao jer mora da se skida motor da bi se to zamenilo/sredilo, mada kaze da je cuo za neku varijantu da se to odradi odozdo bez skidanja motora.

Da li bi to bila skupa popravka? Da li je skup sam deo (bregasta) ili ruke zato sto mora svasta da se radi? Koje su cene toga, zna li neko?

Takodje me zanima sta se konkretno dobila stelovanjem ventila osim eventualnog gubitka tog zvuka kuckanja?

Inace, cuo sam od jednog momka da prilikom zamene podizaca ventila ne mora da se skida glava, medjutim meni je vlasnik servisa rekao da mora.

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

Originally posted by Ogi
                  ...prijatelj mi kaze da je velika verovatnoca da mi je "otisla" bregasta. Nisam siguran za sta ona sluzi...
                  Sunce ti zaaaaaaaaaaarko...

Odmah procitaj i pogledaj :

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

Evo ovako, danas sam se cuo sa vlasnikom servisa koji mi je rekao da su mi podesili ventile i da su bili jako malo rastelovani. Kako jos uvek nisam uzeo auto, a ne ocekujem prestanak kuckanja (jer je rekao da su malo bili rastelovani), s' obzirom da su nastelovani, da li to znaci da su podizaci i posebno bregasta osovina u redu - jer mi je jedan prijatelj rekao da ako ventili mogu da se nasteluju to znaci da je bregasta u redu jer ako nije u redu isti ne mogu da se nasteluju.

Takodje me zanima kako se manifestuje pokvarena bregasta, ja osim kuckanja nemam nikakve druge anomalije tako da mislim da je sve to ok ali kako da znam kada ne bude bilo ok? Sta je sa podizacima, osim sto se cuju (ako se oni cuju) da li mogu da doprinesu jos necemu ako ne valjaju a sto mogu da osetim? Mora da se skida glava motora da bi se podizaci i bregasta proverili tako da nema smisla to raditi tek tako.

Imate li neku ideju za cenu ovih radova, okvirno, moze i za neko drugo vozilo... uporedicu...

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...ti nisi procitao ona dva linka koje sam postavio ?

Comment

• Ogi
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 309
                        • Beograd
                        • Hyundai i30 1,4

Ipak mi i dalje kucka. Danas to nije bilo tako jako, verovatno zato sto nije bilo toliko hladno ali se ipak culo. Mislim moj istancan sluh to dobro cuje. Sada se najiskrenije pitam da li je on meni uopste stelovao ventile, poklopac mi ne deluje kao da je skidan, matice ne deluju da su odvrtane... a sto je najgore to ne mogu nikako da proverim... a krajnje sam nepoverljiv prema majstorima...

Comment

Working...
                        X