znaci sve si vec preduzeo, onda jedino da pre gasenja motora malo duze ostavis na povisenom leru da se fino ohladi masa motora. valjda ce to da resi problem a ako ne gubim inspiraciju za ideje )
Vec sa smanjenjem obrtaja motora zadnje deonice pre gasenja motora dolzai do smanjenja termickog transporta ka hladnjaku
Pa zato i pitam da li da vozim i dalje na relativno vecim obrtajima(4500) brzo ali u podpritisku(pretpostavljam da se onda prilicno smanjuje temperatura u cilindrima)
E pa Dule... Nadam se da ces uskoro shvatiti da je sve ovo do sada bilo gubljenje vremena i da ces uz moju skromnu pomoc sesti u pravi automobil ...nalik ovom sa moje slike...E,tada ces da shvatis u kakvoj si zabludi bio kad si mislio da ti alpina ide...
Unapred se radujem tvom novom(mom nesudjenom) automobilu...Posto si upravo otisao od mene koristim ovu priliku da ti cestitam unapred na tvom prvom ozbiljnom autu(ako ne racunamo,m5,alpinu,i ostale automobile klase iznad 18 sekundi do 200 km/h...)
I menjaj ovu sliku,stavi svoj novi auto ovde...imam par njegovih slika
Pozdrav svima...
Bas tako...965 porsche...To mu dodje 911 TURBO,ili 964 karoserija koja je 1993 zbog motora od 3,6 umesto 3,3 litre nazvana 965...
360 ks,15,6 do 200 km/h...4,6 do 100 km/h...12,5 na 400 m ,itd... a sve to sa 1490 kg sto lako ide na 1350 i 360 konja sto lako ide na 500 i obrtnim momentom...uf,zabalavio sam vec...
OK.. nice, dobar na startu kao i svaki Porsh, samo sto je malo trom (ogradjujem se na tumacene) u ubrzanjima (150+>> ) ali ipak kao fabricki koncept daje dozu sigurnosti.
Jedino upozorenje je izbegavati benzin domace produkcije koji ima sumpora toliko da je smrtni neprijatelj nikasilu.
A sta znaci repariranje nikasilskih cilindara, znas i sam u tom slucaju
Samo za moj ukus jos uvek ima 50% previse cilindara
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Pa... Posle vise meseci uzaludnog traganja za resenjem prepustio sam stvar profesionalcima tj. firmi HS Elektronic da mi prerade chip. Zakasnjeno je pretpaljenje i reseni su problemi detonacija na 0.75bara. Moglo bi verovatno i vise ali rizikujem da raznesem dihtung glave.
Ujedno je i kljucanje antifriza nestalo sto se duguje otklanjanju knocka ali i koriscenjem G12 antifriza (posto Red Line WW nije jos stigao).
Lepo, sve se vrtilo upravo oko nemogucnosti povlacenja paljenja u kasnije kako smo i diskutovali.
Jasno da povecanje pritiska to zahteva i bas lepo da si se konacno odlucio da uradis nesto po tom potanju.
Sta je menjano chipom? Uslkadjena injektorska konstanta? Posto si chini mi se nabavio injektore veceg protoka? Da li sa njima teras?
Batajnica 316?
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Na autu su injectori veceg protoka (370 ml/min na 3 bara, kod mene je pritisak u normalnom radu 3 bara a u overloadu 4) i rade lepo cak i samo preko protokomera (zaobilazeci ono moje cudo za stelovanje smese). Da li je konstanta pomerena ne znam, ali sve ok radi (smesa nije siromasna).
Nego kad si vec tu, reci mi jer isto kada merimo nadpritisak odmah iza turba ili kada ga skidamo tek sa usisne grane tj. plenuma?Mislim jer svejedno gde mi je merac zakacen? Ovo pitam radi tacnosti ocitavanja pritiska na VDO instrumentu? Kod mene ocitava 0.7 bara constantnog pritiska u usisu.
Comment