svecice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djolexl
    CBC Član
    • 04.12.2007
    • 32
    • serbia

svecice

Da li je moguce da je razlog ovakvog izleda svecice los motor? Vectra b 1.6 16v trosi oko 1l ulja na 10000km nikad nije probila svecica samo se odjednom pocelo desavati da svecice hvataju ovo crnilo. Inace ima ugradjen i plin i kad svecice uhvate ovaj garez pocne da cima u voznji,poneka detonacija,kad promenim svecice i kablove za kratko nema i opet ista stvar. Majstor mi kaze da je to do motora.
    Ako je neko imao slican problem neka mi kaze neki koristan savet
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

hm, nema ni jednog odgovora na ovu temu..........zasto??????

Danas sam skidao svecice, vozim na plin, malo ostrija voznja, svecice bele kao mleko!

Probaj ocisti svecice, neka ti majstor nasteluje smesu plin/vazduh i onda voznja, pa javi sta se dogadja
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Izvinjavamo se sto nema odgovora na temu...nekako se provukla bez odgovora.
      Motor je odlican, nema naslaga koksa (ulja) na svecicama, nema naznaka visoke temperature sagorevanja. Ako su sve iste takve dobro je.
      Bila bi dobra jos neka slika...posto mi deluje da vuce na narandzasto a ne na cadjavo crno. Vozis pretezno krace relacije?
      Koji tip plinskog uredjaja imas na autu?
      Koji tip svecica?
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Kako taj auto radi na benzinu dok su jos nove svecice?Opisi malo...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Baci slike svih svecica i opisi rad istih i na benzin!!!!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Da li su svecice odgovarajuce toplotne vrednosti?
            Svecice deluju malo garavo sto je ili zbog prebogate smese ili da gori ulje sto nije slucaj.
            Da ne pusta mozda i malo benzina pored gasa dok se vozi na gas?
            Da li su SVE svecice takve i iste medjusobno?
            Da li se auto iskljucivo vozi kilavo i samo po gradu?

Comment

• djolexl
              CBC Član
              • 04.12.2007
              • 32
              • serbia

Drugari crko komp. pa nisam bio u mogucnosti da vam odgovorim.
              Za vreme odsustva sa neta posecivao sam majstore da resim problem i resio sam ga delimicno.
              Problem je bio u tome sto je auto imao sekvent plin sa tim je uvezen iz Italije i kad je taj uredjaj riknuo popravka se nije isplatila zbog toga sto je to bio prvi model BRC sekventa Flying injection. Jedino majstor u BG Pane ag je imao delove za taj model,navodno je riknuo glavni distributor gasa jedna kockica koja kosta 250e a garancije nema zbog kvaliteta gasa i ja se odlucim posto sam dobio garanciju od jednog ovlascenog BRC servisa da zamenim sistem obicnim venturi do 100kw i sve je bilo Ok dok nije poceo da cima u voznji na gas. Razlog je bio garave svecice. Kad ocistim svecice on ide Ok dok opet ne nahvata. Posto mi majstor nije namestio emulator kaze nije potreban jer ce opet da prijavi gresku i to tako ostane.
              Uglavnom da neduzim.Sredio dizne za benzin(nisu bile lose),proverio sve vezano za benzin vajno sve ok ali u voznji na benzin prijavi gresku za losu smesu i zbog te lose smese zapunio katalizator i kad sam izbacio katalizator sve se smirilo nema vise da garavi svecice a samim tim ide Ok na gas nema da cima,bolje ide i na benzin ali kod voznje na benzin opet greska losa smesa ali posto 90% vozim na gas to me toliko i nedotice ali ta losa smesa ima verovatno nekih losih strana.
              Da li je moguce da prijavljuje losu smesu zbog toga sto kod rada na gas svetli lampica za gresku posto nerade dizne i da ga ta greska posto je memorisana verovatno u ECM-u prilikom rada na benzin buni ecm i on prijavljuje losu smesu. Svecice dok su garavile bile su sve 4 iste.

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

I kod mene prijavljuje istu gresku (ne secam se da li siromasna ili bogata smesa) i mislim da je to zato sto auto radi na plin i razlikuju se izduvni gasovi od rada na benzin.

A da ti ne bi svetlela lampica CHECK stavi emulator dizni
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

Mi te i pitasmo o radu na benzin,a ti samo gas,gas.Da ne bude neka nova tema"sto mi lose radi na benzin"???

Comment

• djolexl
                    CBC Član
                    • 04.12.2007
                    • 32
                    • serbia

Na benzin radi Ok samo sto mi prijavljuje gresku za losu smesu,veronatno je razlog tome nedovoljno vazduha zbog postavljanja one kako majstori zovu "ploce" na usisnom crevu ili pak zbog stalne greske da nerade dizne kad vozim na gas pa ona ostaje i kad vozim na benzin i to ga zbuni.
                    Od kad sam izbacio katalizator sve je Ok samo je ostala greska za losu smesu kad vozim na benzin i da nerade dizne kad vozim na gas(moracu da ugradim taj emulator).Svecice su sad u redu nema vise onog crnila a samim tim ni cimanja kod voznje na gas.

Comment

• Type_R
                      CBC Senator XXL
                      • 26.05.2007
                      • 900
                      • Valjevo

Potrudi se da ih obelis (svecice)

A za gresku sam ti rekao, resetuj ECU, vozaj se taj dan na benzin, ako ne prijavi gresku onda je sve OK,

inace ploca ili mikser ne moze da bude uzrok prijavljivanja greske losa smesa...

i ugradi taj emulator ODMAH, cena je smesna!
                      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• djolexl
                        CBC Član
                        • 04.12.2007
                        • 32
                        • serbia

Kako je najbolje da resetujem ECU? Da odem kod majstora da mi obrise greske pomocu dijagnostike ili da otkacim kleme sa akumulatora na neko vreme pa da probam da vidim hoce li opet prijaviti gresku

Comment

• RANK
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 1635
                          • Beograd
                          • FIAT MAREA WEEKEND 1

meni treba ta kocka, iako je neispravna. ako hoces da mi prodas, reci kako da te kontaktiram.
                          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

ako je vectra a moze skidanjem kleme, ako je b mora dijagnostickim uredjajem.
                            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• djolexl
                              CBC Član
                              • 04.12.2007
                              • 32
                              • serbia

Prodao tu kocku majstor culi smo se skoro,ako cujem da neko ima istu stvar javicu ti

Comment

Working...
                              X