INFORMACIJE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alaza
    CBC Član
    • 30.11.2007
    • 96
    • tamo negde

INFORMACIJE

Da cujem vase misljenje u vezi sledeceg slucaja koji mi se desio na ALFI 164 2.0 V6Turbo. Odlaskom kod majstora kazem mu da mi odradi ceo servis motora (ocistio i dizne). Na pitanje zasto tesko pali i posle odradjenog servisa, on odgovara problem sa alnaserom. A isti vrti kao lud. Dobro, ok. Nakon predjenih 3000km AUTO NEMA SANSE DA UPALI, i u toku voznje u poslednjih 1000km primetim da prilikom ubrzanja auta u bilo kojoj brzini trza poprilicno (i dalje alnaser vrti 6-7 puta pa tek onda upali i primecena povecana potrosnja goriva). Odem kod drugog majstora (covek nema veze sa alfama) i ustanovi sledece DIZNE PISAJU KAO LUDE i CRKO REGULATOR PRITISKA BENZINA A SVECICE CRNE KAO UGALJ I SUVE KAO BARUT. Nakon ciscenja dizni i menjanja novog regulatora, alfa pali bez problema i nema trzanja kod ubrzanja motora. PITANJE: Da li su dizne mogle da se zaprljaju za predjenih samo 3000km ma koliko nekvalitetno gorivo bilo, ili ih majstor inace tatamata za alfe nije uopste cistio???? Hvala na odgovorima svima!!!
    :x
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

nije uopste ocistio......
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Da li je menjan filter benzina?Proveri,ako nije,mogu se opet brzo zaprljati dizne!

Comment

• alaza
        CBC Član
        • 30.11.2007
        • 96
        • tamo negde

Menjani filteri goriva, ulja i vazduha, menjani svi kaisevi, stelovani ventili, ociscene dizne, nove svecice, novo ulje u motoru, nov antifriz. Plus ceo prednji trap. Takav je bio dogovor ali izgleda nije ispostovan s njegove strane.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Da li ima ugradjen gas? Da li trosi malo vise ulja?
          Ali ocigledno nije ocistio.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Type_R
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2007
            • 900
            • Valjevo

Zbog cega potrosnja ulja ima veze?
            3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Iz vaseg teksta ja ne vidim da je u sklopu te dogovorene cene bilo reci o resavanju problema sa otezanim startom motora.Meni lici da ste vi odredili spisak radova koje ce majstor odraditi.Ako je tako onda ste obadvojica krivi

Comment

• alaza
                CBC Član
                • 30.11.2007
                • 96
                • tamo negde

Naravno i bilo je bas ovako. Uradi mi ceo prednji trap bez zadnjeg i veliki servis motora bez spanera jer za njih trenutno nemam kesha, a i radom ustanovljeno da su spaneri OK i da u skorije vreme nije potrebna zamena (mada se menjaju u setu sa kaisevima, i sad se jedan oseca na hladnom da cvili). Usput pogledaj zasto duze "vergla" jer ako je ozbiljan kvar da ga odmah radimo a ako nije onda vremenom. Njegova dijagnoza nakon uradjenog servisa bila je sledeca: CRKO alnaser pa zato duze vergla moze da ide tako neko vreme, ali je potrebno da se radi da ne bi skroz crko`. Dovidjenja - dovidjenja. Ne vidim zasto sam ja kriv u prici. Alfa troskari ulje, ipak je turbo ali ne znam tacan fabricki podatak koliko trosi na 10000km pa da uporedim da li je prekardasila fabricku potrosnju, mada je motor zdrav. Nema ugradjen plinski uredjaj.

Comment

• TECA
                  CBC Senator XXL
                  • 14.10.2007
                  • 2355
                  • Oz

E to "usput" pravi problema i nama majstorima i vama musterijama.Nama jer nismo planirali dodatne radove,delimicno se upustimo u problem,ceka nas druga musterija u zakazano vreme,a vi odlazite iz radnje nezadovoljni.U svakom slucaju greska je do majstora,red je da vam se izvini i vrati novac za "ciscenje"dizni.
                  Nije mi jasno zasto ga niste posetili i pokusali da ostvarite pravo na reklamaciju?

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Hm... Pa majstor i nije kriv 100%, mada bi trebalo da ga menjas!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Jos samo jedno pitanje:da li je drugi majstor prvo menjao regulator pa cistio dizne ili obrnuto?

Comment

• alaza
                        CBC Član
                        • 30.11.2007
                        • 96
                        • tamo negde

Sto se tice majstora znam ga 7 godina koliko i vozim alfe i ne razumem zasto je kiksnuo na 20e. Jednostavno je mogao reci nisam stigao da uradim i to je to. Taj isti majstor ima najvece reci hvale od alfista na ovom forumu. A sto se tice drugog majstora, prvo je proverio dizne ustanovio da pisaju, a zatim regulator pritiska benzina i u isto vreme stavio ociscene dizne i nov regulator.

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Originally posted by Type_R
                          Zbog cega potrosnja ulja ima veze?
                          U kombinaciji sa gasnim uredjajem u stanju su da se vrlo brzo zaprljaju, pa i za 3hiljade ako je motor los a venturi plinski uredjaj.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

E,tu sam te cekao !
                            Nemam vise komentara,neka drugi sude!

Comment

• TECA
                              CBC Senator XXL
                              • 14.10.2007