pokazivac nivoa benzina u rezervoaru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dukic jovan
    CBC Član
    • 17.02.2008
    • 24
    • surdulica

pokazivac nivoa benzina u rezervoaru

imam problem sa pokazivacem nivoa - kolicine goriva u rez. kod forda 1.8 ghia. stalno pokazuje pun rez. a lampica kada sidjem na minimum se pali bez problema, uvek. zna li neko gde je kvar
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

to znaci da ti kvar nije do plovka u rezervoaru,nego u samoj tabli.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dukic jovan
      CBC Član
      • 17.02.2008
      • 24
      • surdulica

taj deo se valjda zove potenciometar ili kako vec, nemogu nigde da ga nadjem, zvao sam fordov servis u bg nemaju ga. zahvalan sam svima za pomoc samo da pronadjem to sra..e jer me jako nervira sto ne znam kad je blizu rezerve. opasno je da pumpa ( potapajuca ) ostane bez goriva je je onda jos veca steta

Comment

• engine
        CBC Član
        • 24.03.2007
        • 58
        • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Da ne otvaram drugu temu, imam isti problem na Skodi...ko moze to da mi popravi? Elektricar? Pitao sam vec dvojicu, kao ne rade to...Neka preporuka?

Comment

• joca
          CBC Član
          • 18.01.2008
          • 28
          • Beograd

(Nisam našao na netu specijalni forum za Nissan, pa ako neko zna nek mi javi.)
          Nissan X-trail T30 2,5 petrol,
          iznosim iskustvo popravke pokazivača nivoa benzina.
          Ispod zadnjeg sedišta ima 2 otvora rezervoara, levi i desni, s poklopcima. Ispod prvog je pumpa i prvi plovak. Ispod drugog je samo drugi plovak. Na tom plovku, na reostatu, gubio se kontakt sa štampanom pločicom reostata. To se zalemi, sa dve male žičice - direktno na pločicu i s druge strane žice na buksnu. Oba plovka učestvuju u pokazivanju nivoa, tako da je potom OK.
          Pozdrav svima nissandžijama.

Comment

Working...
          X