Brzinomer, trese se kazaljka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Brzinomer, trese se kazaljka

Skidao sam instrumet tablu da bi je prelemio, gubila je kontakt, pokazivala neneormalne vrenodsti itd. Kada sam je skidao iskopcao sam i sajlu brzinomera.

Ali posto sam vratio tablu i krenuo u probnu voznju docekalo me je iznenadjenje, kazaljka brzinomera je pocela da se trese kada pokazuje brznu. To pre nije bio slucaj, ustvari jedino je brzinomer savrseno ispravno radio na instrument tabli.

Pa se pitam sta sam zeznuo, ima li pomoci i kako da ispravim problem jer me strasno iritira ... blizu sam stadijuma da problem resavam maljem ili benzinom i sibicama.
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Lose si vratio sajlu za brzinomer!
    Skini sat.i uvuci dobro sajlu u sat,pa onda vidi sta se desava!

Comment

Originally posted by TheWickerMan
      Lose si vratio sajlu za brzinomer!
      Skini sat.i uvuci dobro sajlu u sat,pa onda vidi sta se desava!
      Tačno. Ili si loše vratio pinjon što ide u menjač

Comment

• low rider
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2006
        • 613
        • Beograd

Prvo sam to probao, mozda opet nisam dobro stavio, mada mislim da jesam, jer sve izgleda kao pre skidanja...

Ne znam kako je kod juga sajla fiksirana za sat, kod floride je ovako:
        Kraj sajle je cetvrtast i tom kraju sajle odgovara cetvrtasti otvor na satu koji sajla okrece. Oko sajle se nalazi gumena kapica koja se navuce na nastavak na satu koji je u obliku grlica flase. I to je to.
        Veza nije jaka, sajlu fakticki drzi gumena kapica nataknuta na sat.

Vracanje instrument table na leziste sa prikljucenom sajlom je vrlo tesko i sajla i sat se maksimalno natezu. Stavljati sajlu sa satom vracenim u leziste bi bilo mozda moguce al' ako bi skinuo soferku.

Eto, mozda sutra pokusam ponovo, mada mi se ne mili, jer treba rastaviti pola enterijera, nadam se da nekako nisam unistio sat...
        Hvala vam na savetu!

Comment

• Kenno
          CBC Senator XXL
          • 21.08.2006
          • 460
          • Zenica, BiH

Pokušavaj dok ne uspiješ da dobiješ šta želiš....
          nastimaj sajlu da nalegne koliko god moze, ne previse da ne polomis sve
          kod juge je drugaciji sistem povezivanja sajle i table..ali izgleda da ima iste osobine hehe

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

i pazi na ugao pod kojim sajla ulazi u tablu (treba da bude prav ugao).

ako je ukrivo, pomalo zapinje i onda poskakuje.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Zeljko
              CBC Veteran
              • 22.05.2006
              • 115
              • Kać
              • Fiat Bravo

Trebalo bi prvo da se oslobodi kraj sajle na pinjonu menjaca, onda moze lepo da se namesti tabla bez natezanja.

Ako je sajla dobro namestena, a problem se ponovi treba proveriti u kakvom stanju je zupcanik pinjona u menjacu i geometriju vrha sajle i rupa u koje ulazi (da nisu zaokruzene).

Comment

• petkovicnikola34
                CBC Početnik
                • 10.10.2009
                • 1
                • BIH

Re: Brzinomer, trese se kazaljka

Mene zanima kako se namesta kazaljka brzinomera kod yuga posto imam isti slucaj.Naime,skidao sam instrument tablu da zamenim sijalicu koja osvetljuje instrument tablu i namontirao sve kako je i prije bilo...i kada pocnem voziti treska se..i cujem da treba uvuci sajlu i izvadim opet tablu i "kao" popravim..jutros krecem kad ono kazaljka malo se treska na polasku i ostane na 0..HITNO POMOC,..Hvala

Comment

Working...
                X