Klokotanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Klokotanje

U poslednjim par meseci cujem neodredjeni zvuk koji najblize mogu da opisem kao klokotanje. U nekim momentima kao kada se nesto krcka... kao voda kada vri... tako nekako... stvar je u tome da uopste ne mogu da ga lociram... cinilo mi se da se cuje od pozadi... bio sam ubedjen da je u pitanju auspuh, da je mozda negde probusen... odem u auspuh servis i lik mi kaze da je auspuh skroz ok... onda nesto pocne da mi prica o katalizatoru... ja zaista ne znam nista o tome ali kao mozda to ima neke veze sa time... u stvari, to je spomenuo zato sto je video (ja sam se isto iznenadio jer nisam to znao) da mi iz auspuha u leru prilicno dimi i to cini mi se neki dim bele boje, sive, sta znam... mada dim i jeste te boje.

Danas vozim i sad' se tripujem oko toga odakle dolazi zvuk... prvo mi se cini da dolazi spreda, iz haube, onda mi se cini da dolazi odozdo sa desne strane...

Ono sto sa sigurnoscu mogu da kazem je da se najvise cuje kada vozim sporo, do 40km/h, kada stojim u mestu se takodje cuje ali manje...

Ovaj zvuk ne doprinosi nikakvog drugom losem ponasanju auta osim sto nervira...

Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju?
  • ivo
    CBC Član
    • 22.02.2008
    • 15
    • loznica

Sto se tice katalizatora on moze da se zacepi ako je nekad sipan super mesto bezolovnog i cuje se kao da sissti negde i oseca se da auto slabije ide ili ako je izgoreo ima zvonkast zvuk a ide normalno...

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

Sporo, 40, kao prvom brzinom ili trecom? ima razlike.
      Je l dimi i kad je posteno zagrejan motor?

Comment

• remus
        CBC Senator XXL
        • 25.12.2004
        • 695
        • Zrenjanin

Ako je bele boje onda je to para,inace to je normalno u hladnijim danima. Ali ako ti dimi i kad je toplike onda bi se vec zabrinuo,pogledaj da ti ne trosi vodu. Znaci proveri stanje vode u hladnjaku ili u posudi zavisi kakav je sistem.
        VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Ma bezveze sam napisao to da dimi, to mi je rekao lik u auspuh serrvisu onako usput zato sto sam mislio da klokotanje ima veze sa auspuhom... zaboravite na to i recite mi sta mislite da moze da bude uzrok klokotanja? Znaci ne moze da bude katalizator? Ono se cuje najvise kada idem prvom i drugom brzinom, sto brze idem slabije se cuje verovatno zbog zvuka motora... i kada stojim u mesto cuje se kao da klokoce, kao da vri voda, ne znam ni ja kako da nazovem... mislim takav je zvuk, voda je ok. :lol:

Nisam primetio da li dimi u voznji, to ja ni ne mogu da vidim, zar ne? Malo mi samo pusta vodu ali mislim da to nema veze sa time. Sutra idem kod majstora pa cu ih pitati i za to.

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

U zavisnosti od konstrukcije, kod nekih automobila moze da klokoce sistem za grejanje kabine. Proveri da ne klokoce iz kabine.

Comment

Working...
            X