Zamena lezaja u bloku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

Zamena lezaja u bloku

Trebalo bi da se zamene lezajevi (komada 2) na osovini sto okrece razvodnik i uljnu pumpu,jer su neki pametnjakovici ostetili iste. Pa me interesuje kako moze to da se odradi da li postoji to kao rezervni deo da se kupi ili moram da izvadim iz nekog drugog bloka? Naravno nisam naveo da mi ne pada napamet da rasturam ovaj motor,znaci nema vadjenja klipova i radilice!
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
  • zemunac72
    CBC Veteran
    • 08.12.2006
    • 154
    • zemun

nemoras da rasturis ceo motor ali ces morati da ga izvadis i uradis kako treba. lezajevi ili biksne se kupuju u radnji,ali moraju da se trnuju na meru kada se postave....treba ti alat za to...nije bas jednostavno

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Odnesi u neku masinsku radionicu da pogledaju. Retko kad je zaista potrebno da se to menja, ali moze da se desi. Ja sam par puta menjao samo zato sto sam radio ceo motor, a to je sitnica. Za fiate ti lezajevi postoje da se kupe vec obradjeni na meru i samo se upresuju, a postoje i oni koji posle ubacivanja treba da se trnuju. Medjutim, ovi koji ne treba da se obradjuju retko kad budu na meri kada se upresuju tako da u svakom slucaju moraju da se trnuju . Preporuka je da kupis neobradjene (sirove) lezajeve i da ti u radionici zamene.
      Trnovanje pravi puno opiljaka, ne znam kako ces to posle da operes ako ne rasturas blok. Zato sam ti rekao da vidis sa nekim iskusnim da li je to za zamenu.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• remus
        CBC Senator XXL
        • 25.12.2004
        • 695
        • Zrenjanin

Promenio sam ih,izvadio sam iz jednog drugog bloka koji ide u staro gvozdje za koji dan. Inace misliso sam da je teze za promeniti pa sam zato trazio pomoc. Inace veruj mi bili su za zamenu na par mesta je falio komadic lezaja mogu da stavim neke slike kako izgledaju jer nisam ih bacio.
        VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

Working...
        X