Škripanje iz motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Škripanje iz motora

U poslednje vreme čujem neko škripuckanje iz motora i to isključivo na niskim obrtajima kada se krećem lagano. Čim se broj obrtaja malo podigne više se ništa ne čuje, i kad pritisnem kvačilo zvuk istog trenutka prestaje. Inače auto normalno vuče i normalno radi a ovaj čudan zvuk se čuje i na plinu i na benzinu. Malo me brine ovo pa me zanima da li može da bude nešto zayebano Upitanju je Clio 1 1.2 iz 1997 godine.
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Zvuk potice iz menjaca, moguce da su lezajevi neke od brzina, nedostatak ulja i sl. Mozda ne bi bilo lose da zamenis ulje za pocetak? Ako ne prestane zvuk, onda se jedino moze ukloniti skidanjem menjaca i zamenom problematicnog dela.
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith

Comment

• mugos
      CBC Senator XXL
      • 18.09.2007
      • 555
      • BG/sada Novi Beograd

Da nije druk ležaj? Korpa, lamela???
      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

Re: Škripanje iz motora

Originally posted by sErGiO
        ...i kad pritisnem kvačilo zvuk istog trenutka prestaje. Inače auto normalno vuče i normalno radi...
        Da je druk, cuo bi se pri pritisnutom kvacilu, a da je lamela ili korpa ne verujem da bi vukao normalno i da ne bi to primetio.
        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Hvala ljudi na ovako brzim odgovorima. Jos danas kupujem novo ulje za menjac i vozim kod majstora da se zameni.

Comment

• CannoN
            CBC Senator XXL
            • 15.09.2007
            • 485
            • Beograd

Nekada davno kada mi je prosvirao druk lager na Commodore-u pistao je kada je kuplung spojen a kada razdvojim tj. stisnem kvacilo prestajao je. Ovo pistanje je bilo izrazenije pri vecim obrtajima.

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Ipak ja to nisam dobro slusao Cuje se i sa pritisnutim kvacilom. BTW u pitanju su lezajevi alternatora

Comment

• mugos
                CBC Senator XXL
                • 18.09.2007
                • 555
                • BG/sada Novi Beograd

To ti je bolja varijanta od menjača
                Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

Working...
                X