Gubim vodu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • to je to
    CBC Član
    • 04.04.2005
    • 62

Gubim vodu

Imam Audi 80 1,8E

Imam problem sa vodom(antifriz). Generalno izgleda sve u redu ali s vremenom mi nestane voda iz dodatnog suda posto imam kontrolnu lampicu u tabli ona me obavesti da sam ostao bez tecnosti pa znam, najvise me brine to sto nemogu da provalim gde mi curi tj. nestaje ta voda (antifriz), nigde ne pokazuje da vlazi ili da je mokro. Bio sam kod nekih majstora rekli su mi da promenim cep na toj posudi to sam uradio neko vreme nije mi nestajalo tecnosti pa je ponovo pocelo ponovo sam promenio cep i sad mi ne nestaje drasticno tecnost ali po malo se smanjuje nivo. Zna li neko sta moze da bude
    Hvala
    nista meni ovde nije jasno
  • dintel011
    CBC Senator XXL
    • 12.03.2005
    • 348
    • Beograd, Vidikovac

Ako ima veze sa ukljucivanjem - iskljucivanjem grejanja, curi ti na malom hladnjaku grejanja.

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Tako je i meni nestajala tečnost za hlađenje na malom hladnjaku, i naravno nigde se nije videlo da pušta.

Možda bi moglo da se ustanovi da li je do njega prostim eliminisanjem dotoka vode u mali hladnjak.
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• to je to
        CBC Član
        • 04.04.2005
        • 62

Originally posted by dintel011
        Ako ima veze sa ukljucivanjem - iskljucivanjem grejanja, curi ti na malom hladnjaku grejanja.

Ma nije mali hladnjak skoro sam menjao kuciste malog hladnjaka jer mi se klapna za grejanje pokvarila a kod audija mora da se skida cela konzola pa je ujedno i tad sve pregledano i sve je dobro

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da sam i ja imaoslican problem na Astri F 1.6 16v,... ma imam ga i sada ali me vise to ne tangira jer sam je dao caletu.
          Kada auto vozim duze (mislim vremenski i u vise navrata) a temperatura je 90-100 stepeni (gradska guzva, leto, klima, 40C u hladu) auto pocinje da gubi rashladnu tecnost.
          Prvo sam resio kupovinom novog cepa i to je trajalo 2 meseca i opet isto. Problem je u samim ventilima na tom cepu koji se zapuse ako je sipana obicna voda (kamenac). Raste pritisak u celom rashladnom sistemu i negde mora da popusta, bar po malo.
          Ne pomaze ni pranje hladnjaka a ni menjanje celokupne tecnosti, jer nova tecnost po malo rastvara taj kamenac koji se negde nahvatao u celom sistemu. Najbolje je ne zatezati cep do kraja!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• to je to
            CBC Član
            • 04.04.2005
            • 62

Bice da si u pravu evo ovih dan kontrolisem nivo vode i nisam cep zamrnuo do kraja i nivo je stabilan videcu sta ce da se desava samo da je enigma jeste i to prava najgore je sto tecnost nestane a nigde je nema

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Kada sam prvi put to video, auto je kod mene tek presao oko 10000km i bio sam u tripu da sam prevaren. Vec sam hteo glavu da skidam!
              Pozzzz
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
              X