PEUGEOT 307 - Pitanje, daljinsko zakljucavanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Suki4
    CBC Član
    • 11.06.2008
    • 21
    • BiH

PEUGEOT 307 - Pitanje, daljinsko zakljucavanja

307 je u pitanju. Elem, kad jednom pritisnem daljinsko zaključavanje na ključu - on se zakljuca, pritisnem drugi put - nesto klikne i zatrepću žmigavci, stisnem treći put - zatrubi jedanput, zatrepću žmigavci i svjetla. Može li mi neko pojasniti šta bi ovo trebalo značiti, jer je manual koji sam dobio uz vozilo na talijanskom, a nigdje na netu ne mogu naći kakav pdf na eng.
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

koliko ja znam, trebalo bi da se "javlja" na taj nacin, kad ga trazis na parkingu...
    al je pametnica, a?

Comment

• Suki4
      CBC Član
      • 11.06.2008
      • 21
      • BiH

Pitam se da li postoji razlike između ovog prvog zaključavanja i "dodatnog" zaključavanja još jednim stiskanjem daljinca, kažem, tad kao da nešto klikne?

Comment

• mishkom
        CBC Senator XXL
        • 07.08.2007
        • 591
        • N/A
        • N/A

Probaj ovako, zakljucavanje i otkljucavanje je jednim klikom, to znas. Ako 2puta stisnes zakljucavanje svetle migavci 60sec ili 30ne znam, a ako jos jednom pritisnes on prestaje da svetli, to je sto kaze malviluk da ga lakse uocis na parkingu

Inace probaj jos nesto, mozda imas, otvori prozor, zatvori vrata i onda drzi 2-5sec zakljucavanje, trebao bi da podize prozore sam

Comment

• Suki4
          CBC Član
          • 11.06.2008
          • 21
          • BiH

To radi, probao sam, idu prozori...

Comment

• Suki4
            CBC Član
            • 11.06.2008
            • 21
            • BiH

Jah, još nešto, uvjerava me jučer radnik u jednom ovlaštenom servisu Pugova ovdje da je Pugu dovoljna zaštita i kodirani ključ...! Kaže, kakvi alarmi, kakvi Zederi, stalno nam dolaze da im popravljamo štetu nastalu pri ugradnji. Čuvaj ti, sinko, ključ, jer ako ga izgubiš nema vožnje dok iz FR ne dođe drugi...

Comment

• malivuk406
              CBC Senator XXL
              • 04.04.2007
              • 490
              • Nbg

sto se tice kljuca u pravu je...
              a alarm ti treba kao neka osnova, cisto da ne moze svako da ti dr*a auto...
              Zeder, Sapa sistem ili sta vec je dobro za one "amatere", a ako se neko od profesionalaca nameraci na njega - jednino ti kasko moze pomoci...
              lakse ti je da das ti 400-500 E za kasko, nego par hiljada ako ti, ne daj Boze ukradu lava... + sto ce te verovatno, pre ili kasnije neko ogrebati na parkingu, ili ce neka guska da ti utera kuku u prednji branik...

Comment

• mishkom
                CBC Senator XXL
                • 07.08.2007
                • 591
                • N/A
                • N/A

Pug... Pre svega se ne krade A drugo ne postoji softver kojim ce moce da ti upali auto, samo ako je kljuc u kabini Rusi prave te softvere kojim otkace tablu, povezu lap top preko prikljucka za dijagnostiku i simuliraju rad kod kljuca, a pale ga na srafciger, predhodno lome bravicu

Da vozis, VW,BMW,Merc,Seat,Skodu, odma bi ti preporucio zeder, ovako ti ne treba. Sto se tice alarma, ne znam, tvoja volja, ali ne razumem zasto bi ga stavljao, kad sam ja jos sa 13godina znao da ga zaobidjem nista lakse, razumem kad neko nema centralnu bravu, daljinske komande, pa uz sve to dodatno ugradi i alarm, ti vec imas cent.bravu na daljinski

Te pare najbolje da ulozis u nove alu felne ako imas celicne...

Comment

• Suki4
                  CBC Član
                  • 11.06.2008
                  • 21
                  • BiH

Hvala, mishkom, alu felne su već tu, ali se približilo vrijeme servisa...

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

u prevodu, je*es ti sve zastite, uzmi kasko i lepo spavaj...
                    (ne pricam toliko o kradji nego o cukanjima, cesanjima i ostalim sranjima...)

Comment

• dachshulz
                      CBC Član
                      • 08.06.2008
                      • 18
                      • Su

Da li ima neka 307 stara 5 - 6 godina sa fabrickim alarmom?

Comment

• malivuk406
                        CBC Senator XXL
                        • 04.04.2007
                        • 490
                        • Nbg

pa ima sigurno negde... a sto???

Comment

• dachshulz
                          CBC Član
                          • 08.06.2008
                          • 18
                          • Su

Nisam siguran sta je kod mene. Mislim da nema nista. Nekako mi bez alarma auto deluje ogoljen, na izvol'te. Sreca da nije na lopovskoj listi prioriteta

Comment

• nidza
                            CBC Senator XXL
                            • 16.04.2008
                            • 496
                            • nbgd

Moje mišljenje je da je neki skromniji alarm koji može da se poveže sa ECU dobra stvar. Košta daleko manje nego komplet dobrih felni, a barem će odvratiti one najgore amatere koji bi razbucali staklo - a zatim imali celu noć da lagano prčkaju po tvom autu.

Profesionalce nikako nećeš sprečiti ako se namerače, ali Pugove oni retko diraju - mada i što se njih tiče, ako ih svrbi brava na tvojim kolima, bolje da imaš još jednu lampicu koja svetli unutra, sigurno će odabrati neki drugi auto da počeše bravu.

Ni na Stila ništa ne ugrađuju ljudi najčešće, pod istim izgovorom - neinteresantan za krađu. Slažem se sa tim, i ima dobru fabričku zaštitu, ali neka ga. Ne znam u kom kraju živiš, ali kod mene na NBGD ima gomila Cigana koji zuje po kraju, skidaju retrovizore i kradu gorivo svako veče iz starijih vozila. Zašto njima ili narkosima malo ne otežati pristup autu?

Ja bih stavio jeftiniji alarm kompatibilan sa tvojim ECU obavezno.
                            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Originally posted by nidza
                              ... kod mene na NBGD ima gomila Cigana koji zuje po kraju, skidaju retrovizore i kradu gorivo svako veče iz starijih vozila...
                              Ma da l' je moguce...

Comment

Working...
                              X