RENAULT Laguna II 1.9 dCI - upalila se STOP zaruljica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lagunaaa
    CBC Član
    • 03.01.2008
    • 13
    • brcko

RENAULT Laguna II 1.9 dCI - upalila se STOP zaruljica

ima li neko nekakvo misljenje ili savjet oko ovoga dakle upalila mi se zaruljica STOP i to sama bez ijedne druge (da napomenem veliki servis radjen prije par dana i reparirana turbina presao nekih 100-tinjak km?
    radi se o laguni 2001 1.9dCi
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...ako se ta lampica uključuje iz razloga kao kod većine drugih automobila, onda nije ništa strašno...

Dakle, ako ti se lampica pali samo kad pritisneš kočnicu, onda ti je riknula neka sijalica na STOP svetlima...
    Čak i ako sija stalno, proveri prvo to...najlakše je to proveriti, i još lakše je zameniti sijalicu...

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

da nije u pitanju nivo kocionog ulja?
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Gatti.Gatozza
        CBC Senator XXL
        • 26.09.2006
        • 411
        • Zemun
        • Lybra 1.9 / XJ600S

Meni je bilo ovo drugo. Otišao sam u servis, majstor podigao haubu, otišao po ulje i umro od smeha. Kaže da najviše voli takve probleme. Nije mi ništa naplatio.
        MAZDA

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Moze da bude i nizak pritisak u gumama. Kod mene se zbog toga palilo stop, s tim sto nije svetlelo samo to, vec je signalizirano uz gumu koja pravi problem. Jos jedan slucaj kad je kod mene svetlelo je zbog neispravnog senzora za pritisak, ali je opet na tabli pokazalo kao da taj tocak ne postoji.

U uputstvu od auta ne pise nista konkretno, osim da "stop" moze da se javi ili samo ili zajedno sa jos necim, npr. uz suvise nizak pritisak u gumama, uz zutu lampicu pa da sugerise npr. problem s ubrizgavanjem zbog kog ne treba dalje voziti itd.
          Uglavnom, ako nisu te banalne stvari, nivo rashladne tecnosti, ulja, kocione tecnosti, pritisak u gumama i slicno, onda nema druge nego u servis da se kao prvi korak vidi koja greska je memorisana...

Comment

• lagunaaa
            CBC Član
            • 03.01.2008
            • 13
            • brcko

nije u pitanju ovo sa kocionim uljem jer nije ta lampica (!) nego bas natpis STOP provjerio sam i nivo ulja u motoru i on je ok,ostaje i ovo da provjerim rashladnu tekucinu i sijalice pa budem javio u svakom slucaju mnogo hvala na savjetima nadam se da nece da bude neka veca greska.da spomenem da mi je prije nego sto se upalila ta stop javljalo los pritisak u obije zadnje pa je ugasio jednu gumu a druga je ostala da blica i sada jos uvijek blica ali ne gore ni ona zuta lampica za gume ni SERV kao prije nego samo STOP

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Pa sto ne kazes tako covece? To je problem onda, nista ozbiljno.

Kad ti blinka ta guma uz nju se pali ili SERV ili STOP. Razlika izmedju ta dva je u tome kakav je trenutno pritisak i koliko guma vazduha ispusta (senzor meri pritisak u odredjenim vremenskim intervalima, meri sve cesce ako se pritisak smanjuje), kad je pritisak suvise nizak za voznju pali se STOP.

Desava se da se citav sistem zaglupi ponekad, pa da prijavi i problem na vise guma. Meni je to radio kad je senzor pobrljavio.
              Probaj da naduvas gumu npr. na 2.5, 2.6 bara i da ispustis na 1.5, a onda opet naduvaj na propisan pritisak. Pomaze ponekad ako se zaglupi, to sam i na netu nasao kao savet. Ako je neispravan senzor, nema druge nego da zamenis.

Nema sta da brines, nije problem s turbom Cak i da je sam senzor pokvaren nije preterano skup.

Comment

• lagunaaa
                CBC Član
                • 03.01.2008
                • 13
                • brcko

ma car i ja sam sumnjao na senzor ali vidim da si ili jos uvijek vozis lagunu pa znas o cemu pricam.meni je jedino cudno sto mi se jos nikada nije upalila sama stop lampica uz blicanje gume jer mi se uvijek palila sa trepcucom gumom ona zuta lampica desno pored pokazivaca brzine(druga odozgo znak ! u nekakvom nepravilnom obliku) i SERV.kod mene u uputstvu na svapskom nema nijedna situacija da samo stop gori sa trepcucom gumom pa me to malo buni ali je moguce da je senzor skroz riknuo pa uopste ne ocitava pritisak. UHHH "lijepa" elektronika bas mi se nekada smuci.pozdrav

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Znam o cemu pricas, jer mi se isto to desavalo. Ja imam uputstvo na francuskom, pa se teze snalazim, ali ima napisano sta znaci koja kombinacija. Imas i jos jednu lampicu (kod upozorenja za pojas) na slici je tocak probusen ekserom.

U zavisnosti sta se navodno desava s gumom on pali odredjene kombinacije, na netu sam nasao neko objasnjenje kako radi sistem, koliko cesto meri pritisak u zavisnosti od toga da li se u odnosu na prethodno merenje nesto menjalo, pa onda u skladu s tim koliko guma brzo ispusta i da li je pritisak kritican pali odredjene lampice. Ako nadjem to postavicu ovde.

Probaj da ga povratis onako kako sam napisao u prethodnom postu, i na netu sam nalazio da se ljudi dosta zale da se sistem prosto zaglupi, pogotovo kad je zima i da to obicno uspe.
                  Meni je npr. dva puta uspelo da ga tako povratim, s tim sto sam na kraju ipak zamenio senzor. Od tad radi savrseno.

Comment

• lagunaaa
                    CBC Član
                    • 03.01.2008
                    • 13
                    • brcko

e care svaka ti cast i hvala na savjetu upalilo je i pored problema u sistemu senzorske kontrole pritiska jos su mi i mjesta senzorima bila zamjenjna.sada je sve ok promjenio sam mjesta tockovima ali mi sada dosle malo losije gume naprijed pame zanima kako prebaciti senzore po bojama na bolje gume.je li potrebno razmontirati gumu pa staviti na drugu felgu ili samo odvrnuti senzor i promjeniti mu mjesto

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Bolje onda zameni mesta senzorima, ako vec znas gde koji ide. Nisam to radio, ali ne vidim sto ne bi moglo jer svaka felna ima potpuno isto udublljenje za senzor, koji se sam lako skida cim maknes gumu sa felne.

Inace, ako nekad budes imao problem da senzor pocne da ispusta pritisak, posto je on ujedno i ventil, ima u BG-u u Bulevaru (a mozda i neko kod tebe to radi, jer ti je ovo daleko) lik koji to sredjuje za simbolicnu sumu od par stotina dindzi. Valjda zameni neke od dihtunga na njemu ili sta vec.
                      Cisto da ne bacas 40-50 evra na senzor i ponovno programiranje, potrazi ako neki vulkanizer to radi. Ja sam tako sredio jedan pre godinu dana, i do sad nije poceo da ispusta.

Comment

• lagunaaa
                        CBC Član
                        • 03.01.2008
                        • 13
                        • brcko

OK tnx jos jednom

Comment

• alexa3500
                          CBC Početnik
                          • 04.10.2008
                          • 2
                          • nis

ljudi vi niste normalni sa tim senzorima. i meni su se palile te lampice, stop, ona zuta kao probusena guma, treperili su mi tockovi,palio se serv, i jos neke gluposti. dok nisam popizdeo i skinuo ****ne senzore, i sad me ne boli glava i nista mi se ne pali.
                          nego zna li neko gde mogu da nadjem zadnje levo stop svetlo za lagunu 1.9dci 2004 godiste karavan verziju?
                          ako neko zna neka kaze, jer vec duze vreme trazim i nigde nema.

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

To je bezveze zato sto je merenje pritiska u gumama izuzetno korisna stvar, ne pada mi na pamet da to izbacim napolje. Ako se pale lampice onda nesto nije u redu, a buduci da je sistem prilicno prost vrlo lako se nadje sta je uzrok problema. Na mojoj laguni sve radi po propisu otkako je zamenjen falican senzor.

Comment

• alexa3500
                              CBC Početnik
                              • 04.10.2008
                              • 2
                              • nis

da brate znam da je to korisna stvar, ali sam tek uzeo dozvolu(imam 18) i znam da nije opravdanje, ali ne mogu da se ******m sa ti glupostima.

Comment

Working...
                              X