Filter goriva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Filter goriva

O čemu se radi... nedavno sam menjao sve filtere, ali nisam imao vremena ja da to radim pa sam platio nekog majstora koji je to uradio. E sad... sporan je filter goriva... na njemu imaju ona dva creva za ulaz i izlaz (ona se kače ne neku kao štipaljku ne znam kako bih objasnio ali kontam da znate ) i ima nešto treće ne bih znao tačno za šta je uglavnom ima dolazno i odlazno crevo na tom istom priključku...

Na prethodnom filteru se taj treći prikljućak pričvršćivao tako što se uvlačila neka elastična tvrđa žica i ona je držala da taj priključak ne ispadne napolje. Kada sam kupio novi filter na njemu taj priključak nije mogao da se pričvrsti na taj način jer mu je konstrukcija tog dela bila malo drugačija pa je taj majstor koji mi je to menjao vezao neku obučnu žicu da drži taj priključak i evo kako to sad izgleda...

Ne znam koliko je ovo pametno i pouzdano, ali nemam ideju kako to drugačije da pričvrstim...

Poruku izmenio: neshaoct
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

U sustini nemoze da skodi samo sto je maksimalno fuserski odradjeno.
    Ili je neko pre tebe promenio i filter i povratni ventil (stavili od drugog tipa), ili je taj filter pogresan. A uvek stoji i to da majstor nije znao da ugradi.
    Ja sam cak i vidjao da ljudi stave povratni ventil od VW jer se lakse nadje. Jer im prilikom skidanja istog sa filtera pukne neki od ulaza za crevo.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Kod mene je dosta veliki problem što mi auto nije ni 1,9TD ni 1,9JTD nego neka Boga pitaj kakva kombinacija... gotovo sve delove koje sam kupovao sam morao da menjam jer nisu odgovarali... Pokupujem sve delove standardno za 1,9TD koji i imam, a onda se ispostavi da veći deo delova treba uzeti kao za JTD jer je ovaj moj pravljen decembra 2001 kada se već uveliko prelazilo na JTD motore pa sad kod mene ispada kao da je samo glava motora 1,9TD, a ostali delovi da su JTD... više ne smem da kupujem unapred delove nego moram prvo da ih skidam pa tek onda da kupujemm, a to mi umnogome otežava posao...

Ja sam prvo bio kupio filter za 1,9TD, ali je on stari tip tj na uvrtanje (poput filtera za ulje) i nije nikako odgovarao, pa sam onda morao da promenim za ovaj koji je zapravo za JTD motore...

Ja sam gledajući ovo što mi je ovaj napravio, zaključio da tu ne bi trebalo biti problema jer ta žica zapravo služi da "pridrži" ako se desi da krene da iskoči, al' reko' da pitam možda i jeste problem...

Comment

• Manfred
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2007
        • 905
        • Beograd

sledeci filter koji budes kupovao, gledaj da bude od drugog proizvodjacha, trebalo bi da reshi problem...

i meni se jednom desilo isto, clean filters i nisu bash najkvalitetniji, pa se ne uklapa ta zabica koja drzi crevo..

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Ma ja to nisam ni gledao... ušao u AP Sport u fazonu neće mi uvaliti ništa loše i nisam ni gledao koji je proizvođač, al' eto ispade problem... srećom sačuvao sam tu žabicu tako da sledeći put idem s njiom u kupovinu filtera

p.s. ja moram samo da kažem da sam ja oduševljen Puntom 1,9d kako ide ZJU!!! ko bi rekao da 60KS može toliko da izvuče...

Comment

• Manfred
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2007
            • 905
            • Beograd

Comment

• boki1982
              Banovan
              • 16.03.2008
              • 273
              • Beograd
              • Fiat stilo JTD

Originally posted by DovlaK
              Ma ja to nisam ni gledao... ušao u AP Sport u fazonu neće mi uvaliti ništa loše i nisam ni gledao koji je proizvođač, al' eto ispade problem... srećom sačuvao sam tu žabicu tako da sledeći put idem s njiom u kupovinu filtera

p.s. ja moram samo da kažem da sam ja oduševljen Puntom 1,9d kako ide ZJU!!! ko bi rekao da 60KS može toliko da izvuče...
              ne verujem da su ti u ap sportu uvalili,jednostavno su ti ili dali taj sto su imali za tvoj tip ili ti nisi znao da trazis

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

ni ja nisam rekao da su uvalili, nego da je filter malo preshao toleranciju

Comment

• boki1982
                  Banovan
                  • 16.03.2008
                  • 273
                  • Beograd
                  • Fiat stilo JTD

ja nisam ni mislio na tebe

Comment

• mikisxy
                    CBC Senator
                    • 25.09.2008
                    • 238
                    • beograd

postoji jednostavno resenje.ima jedna serija punta d koji nosi taj filter,malo drugaciji otvor na prelivu a tesko ga je naci.kupi tu takozvanu T racvu na filteru u APu i nadalje ces moci da koristis standardne filtere nafte.nadam se da si sacuvao osigurac od stare T racve.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Originally posted by boki1982

ne verujem da su ti u ap sportu uvalili,jednostavno su ti ili dali taj sto su imali za tvoj tip ili ti nisi znao da trazis
                      Ja bas mislim d su mu uvalili, pogotovu te filtere za naftu valjaju z sve dizele isto, kao ma pasuje a svi nose kataloski razlicite filtere, na oko su isti ali u pitanu se eto tako sitne ralike.
                      Taj clean kosta nekih 600-800din i onda su kao oni jeftini posto kod mene filter za taj auto kosta 1200din. Taj cak nema ni separator za vodu sto bi pod obavezno trebalo da ima.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• boki1982
                        Banovan
                        • 16.03.2008
                        • 273
                        • Beograd
                        • Fiat stilo JTD

pazi sve je moguce,onda lepo neka skine filter i neka im vrati sto bi mu na kolima bilo nesto sto nema veze sa njegovim filterom i jos plus pricvrsceno zicom samo moze da mu napravi problem,a u krajnjem slucaju nije to neka lova moze da uzme i drugi

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

Za AP ne znam jesu li mi uvalili ili ne, ali su bili vrlo ljubazni da mi ponude zamenu filtera ukoliko mi taj prvi koji su mi dali ne bude odgovarao (kao što nije). Ovo sa žicom sam video tek jutros kada sam dosipao tečnost za prskalice. Doduše, majstor mi jeste rekao šta je uradio, ali je u to vreme meni bila prevelika frka da bih ga slušao i obraćao pažnju na to šta govori, a posle sam zaboravio.

Meni je sad bitno da to može tako da ide do sledećeg servisa pa ću onda videti šta dalje. Sačuvao sam ovaj osigurač od prethodnog filtera pa ćemo smisliti nešto već.

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

Originally posted by M-power
                            Originally posted by boki1982

Ja bas mislim da su mu uvalili, pogotovu te filtere za naftu valjaju z sve dizele isto, kao ma pasuje a svi nose kataloski razlicite filtere, na oko su isti ali u pitanu se eto tako sitne ralike.

Originally posted by DovlaK
                            ...bili su vrlo ljubazni da mi ponude zamenu filtera ukoliko mi taj prvi koji su mi dali ne bude odgovarao (kao što nije). Ovo sa žicom sam video tek jutros kada sam dosipao tečnost za prskalice. Doduše, majstor mi jeste rekao šta je uradio, ali je u to vreme meni bila prevelika frka da bih ga slušao i obraćao pažnju na to šta govori, a posle sam zaboravio.

Teško da su mu uvalili...

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

To nema veze za ljubaznoscu. Princip ako prodje prodje... Sto da ne budu ljubazni jer se sve svodi da pola njih kao DovlaK eto ne dodje da menja jer nema vremena ili mu je majstor too "skarabudzio"
                              Pre mislim da su ne strucni da odaberu deo koji ide za doticno vozilo nego sto su imali nameru da mu uvale.

Generalno ni na slici ne vidim zasto nije mogao da stane stari osigurac koji se cuva (ne ide novi uz filter)
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                              X