Peugeot 307 1.6 - Katalizator i lambda sonde

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • session9
    CBC Član
    • 05.01.2009
    • 24

Peugeot 307 1.6 - Katalizator i lambda sonde

Da li neko zna broj telefona nekog otpada gde se mogu naci u kompletu lambda sonde i katalizator za 1.6cc sa dve bregaste?
  • MirkoDamnjanovic
    CBC Senator
    • 26.09.2008
    • 291
    • Srbija
    • Cetvorotockas

Re: Peugeot 307 1.6 - Katalizator i lambda sonde

Na koliko km to hoces da menjas i zbog cega?

Comment

• session9
      CBC Član
      • 05.01.2009
      • 24

Prethodni vlasnik je skinuo katalizator tako da ga nema, a lambda sonde je stavio univerzalne i kompjuter ih ne vidi...

Comment

• MirkoDamnjanovic
        CBC Senator
        • 26.09.2008
        • 291
        • Srbija
        • Cetvorotockas

Ako ne uspes da nadjes mislim da vredi probati zvati bosch predstavnistvo i traziti njihovu univerzalnu sondu.
        Na ovom sajtu mozes da vidis koja sonda (po oznaci) ide na tvoj motor http://www.lambdasensor.com/main/peugeot.htm

Ako je prethodni kupovao univerzalne vrlo moguce da su mu trgovci prodali pogresan (a obicno su i noname sto je boga pitaj ko napravio). Njih sta god da pitas moze i radi a kad stavis ... Da su ti original mogao bi da ih skines pa da vidis ovako samo sa sajta + boshovo predstavnistvo pa oni da ti kazu koja oznaka. To je senzor koji vraca singnalni napon od 01-09 mV (na osnovu nivoa kiseonika) dobra smesa je 04-06 mV. To moze da se izmeri i unimerom direktno i time ustanovis da li je do sonde ili kompjutera motora.

Katalizator ti je najjeftinije da kupis u nekom auspuh servisu. Samo da ti daju neki u boljem stanju (odkupljuju polovne za 30 a prodaju za oko 50 evra). Samo prvo stavi sonde pa ako rade onda ce druga da ti prijavljuje gresku da ne radi katalizator onda znas da su ti one ok pa odes u auspuh servis da ti nameste katalizator i proveris sta prijavljuje druga sonda.

Nadam se da ce ti savet pomoci

Pozdrav

Comment

• vlnikolic
          CBC Član
          • 09.07.2007
          • 97
          • Zemun
          • Honda Jazz 1.4 iDsi

Reci mi kako si konstatovao da je katalizator skinut? Da li je moguce to nekako vizuelno ustanoviti ili je to majstor predpostavio? Sto se novog katalizatora tice mozda mozes i da razmisljas o univerzalnom on je oko 100e i radi ga euroauto, http://www.euroauto-bgd.com , ja mislim, raspitaj se. Prica oko polovnog katalizatora ti je uvek sumljiva jer ne znas da li je skinut zato sto je neko skinuo ili je vec odradio svoje pa ti onda dobijes stvar koja nicemu ne sluzi. Kreni prostom logikom, zasto bi ti skinuo katalizator sa auta ako je on dobar.
          Poz

Comment

• session9
            CBC Član
            • 05.01.2009
            • 24

Ufffffff.....ovako, katalizator je skinut i stavljen je neki top i to mi je majstor rekao.Nasao sam neki polovan za 100 evra koji je skinut sa automobila uvezenog sa namenom da se rasturi u delove.Kada sam ga pitao u kakvom je stanju katalizator rekao mi je da je kao nov.Sto se tice tog univerzalnog katalizatora,nisam nesto za tu opciju posto sam imao lose iskustvo sa tim lambda sondama koje su univerzalne .

Comment

• vlnikolic
              CBC Član
              • 09.07.2007
              • 97
              • Zemun
              • Honda Jazz 1.4 iDsi

Kako god tvoja je odluka, ali budi oprezan sa odabirom katalizatora kad neko ko prodaje kaze da je ko nov hehe, ne znam sta da ti kazem ali dobro. Sto se sondi tice ako hoces original probaj u Vitro-group-u cene su im uglavnom povoljnije u odnosu na Verano.

Comment

Working...
              X