uljna pumpa za 309 G1A

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 504zauvek
    CBC Član
    • 01.04.2009
    • 33
    • serbia

uljna pumpa za 309 G1A

Pokvarila mi se uljna pumpa na 309-ki, 86.god. G1A motor. E sad, muka je u tome što je nigde ne mogu pronaći (a prilično sam pokušavao). Motor je inače u solidnom stanju, kao i ceo automobil i zaista mi je žao da propada zbog takvog kvara. Stoga bih zamolio za pomoć, gde ima da se kupi taj deo (i uopšte delovi za ovaj tip motora), nov ili polovan. Zahvalan unapred i pozdravljam sve članove ovog sjajnog foruma.
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Re: uljna pumpa za 309 G1A

Na Ledinama ima otpada, gde sam ja uzimao neke delove za 309.

Ako se ne snadjes video sam zanimljiv forum, gde ima jedan clan koji nabavlja delove za stare 309.

I moj lavovski sluzi, iako je vec punoletan

Comment

• 504zauvek
      CBC Član
      • 01.04.2009
      • 33
      • serbia

Hvala na informaciji. Moj je i više nego punoletan, međutim nikakvih većih kvarova do sada nisam imao, a vozim ga svakodnevno već 7 godina. Istini za volju, torzionu sam kompletno zamenio odmah nakon što sam ga kupio, ali sam znao da ne valja pa je i cena bila niža zbog toga. Jedini problem je taj, malo egzotičan Simkin motor, mada je ovo prvi kvar na njemu. Pomalo lenj, ali radi k‚o sat Verujem da ću pronaći polovnu pumpu, no više bih voleo novu pošto takav polovan deo predstavlja mačku u džaku. Svakako bih voleo čuti iskustva i probleme drugih koji voze (ili su vozili) Pežoa sa ovim tipom motora.

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Taj tip nabavlja i nove delova, mislim ja ga nisam kontaktirao, ali videces vec temu.

Comment

• 504zauvek
          CBC Član
          • 01.04.2009
          • 33
          • serbia

Pa prilično je oskudan forum, nisam tako nešto našao. Možeš li samo reći koji podforum.

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

http://www.peugeotcafe.com/auto-delovi- ... ght=delovi

Comment

• 504zauvek
              CBC Član
              • 01.04.2009
              • 33
              • serbia

Hvala puno!

Comment

• 504zauvek
                CBC Član
                • 01.04.2009
                • 33
                • serbia

Sad je moj majstor mišljenja da možda i nije pumpa već samo dihtunzi na karteru u AC pumpi, no ne zna dok ne rasklopi. Nije loš majstor, ali stariji čovek, pa je spor dozlaboga. Uglavnom, mislim da će ga danas otvoriti. Podeliću iskustvo sa ostalima kada rešimo problem.

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Pa bilo bi lepo da prodjes jeftinije.
                  Steta da se ne sredi 309, moja je vec pravi starcic, ali se kotrlja bez vecih problema.
                  Prvih 15 godina, maltene bez kvara.
                  I danas je sasvim dobra, sve dok ne sednes u nov auto

Comment

• 504zauvek
                    CBC Član
                    • 01.04.2009
                    • 33
                    • serbia

Izgleda da je problem rešen zamenom zaptivača između kartera i bloka motora i na pumpi za benzin. Zapravo, tamo zaptivača nije ni bilo, samo silikon (?!), pa me čudi da je 7 godina to držalo, a možda i duže jer je toliko auto kod mene. Sve u svemu, za sada smo jeftino prošli. Motor osetno bolje "vuče", koliko uopšte može auto star 23 godine. Pa posle neko priča o "nežnim Francuzima"!

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Ovaj moj je sva samo ne nezan, stvarno je jako zahvalan auto.
                      Super da je problem efikasno resen.

BTW, zanima me kako se manifestuje kad odu torzije, brat mi je pricao da je on na BX ih menjao svakih 120.000km, a i ja sam tu negde na 130.000km sa kilometrazom.

Comment

• 504zauvek
                        CBC Član
                        • 01.04.2009
                        • 33
                        • serbia

Kod mene na taj način što je ceo zadnji trap bio tvrd k`o kamen, kao da nema amortizere i vešanju uopšte. Desna strana je kompletno blokirana bila. E sad, nisam čuo da je iko drugi imao takve simptome, već da se uglavnom "raskreče" zadnji točkovi tj. da se sve rasklima. Još ga je prethodni vlasnik i vozio tako, pa se patos malo iskrivio i morali smo ga variti i ispravljati. Nakon zamene sam ugradio mazalice kao traktorske na torziju (na krajeve gde i inače ima neke rupe sa navojem, pa treba malo strugara angažovati, ali ne na samoj osovini već da napravi reducir). Podmazujem je redovno i za sada funkcioniše, mada je i dalje osetno tvrdji, ali na staroj torziji bukvalno čovek od 100 kg. nije mogao da ga zaljulja. Utešno je što se kompletna torzija može zameniti veoma lako, kada raskačiš kočnice preostaje nekih 6 šarafa koji su prilično dostupni (4 u gepeku i po 2 dole kod amortizera). Znači lako ju je zameniti, ali je teško naći dobru, a ja u Subotici nisam našao nikoga ko radi remont. Navodno treba poseban alat. Toliko sam se uspeo setiti, ako te šta detaljnije zanima - pitaj.

Comment

Moja je i dalje udobna, pozadi, jedino mi se cini da se malo razdrndalo sve...
                          Ustvari glavni problem je sto mi puca jedan homokineticki, i dosta mi je auto nestabilan, u odnosu na nova vozila koja imam, tacnije lako gubim vezu sa podlogom.

Cekam da se stabilizuje motor posle remonta glave, za sad je odlican, pa cu da se potrudim oko tog trapa, BTW imam nove amortizere i Mishelin Enwrgy gume, ali je auto jednostavno nesiguran.

Mozda i previse ocekujem od starcica. Pozdrav i hvala na informacijama.

Comment

Working...
                          X