405 gubi rashladnu tecnost

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MIRETOM
    CBC Član
    • 25.07.2008
    • 53
    • sremska mitrovica

405 gubi rashladnu tecnost

pozdrav svima
    Evo imam pomenuti problem na autu pezo 405 1.9 SRI `92. god. nema plin
    Vozio ne vozio posle dva tri dana , moram da dosipam 2l vode u hladnjak. Auto je dobro ocuvan i lepo ide .Stalno pokusavam da vidim gde curi ali ni traga od neke vode ispod auta.Da li je neko imao slicna iskustva ?
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Re: 405 gubi rashladnu tecnost

Jel imas majoneza na cepovima vode ili ulja?

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

2 l je mnogo vode da bi curelo u motor. Do sada bi motor otisao, verovatno. Ja imao sličan problem koji je trajao 10 meseci. Razlog, niko nije mogao da nadje šta je. SAmo meni nije curelo bas toliko, oko pola litara na 600km. I na kraju, jedino je ovlašćeni servis video da je vodena pumpa otišla. Inače, može biti i čep na rashladnoj posudi, ako imaš posudu. A prvo proveri čep motora i vidi da li imaš žutu skramu, kao što je rečeno. Ako imaš, u najmanju ruku dihtnug otišao.

Comment

• MIRETOM
        CBC Član
        • 25.07.2008
        • 53
        • sremska mitrovica

nema majoneza ni na meracu ni na cepu ulja. Auto gubi vodu i u mirovanju i sto je zanimljivo takodje kada posle par dana(mirovanja) otvorim cep na hladnjaku(nema bocu) ispusti vazduh . Sto znaci da ne gubi pritisak samo voda negde ispari

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Hm, voda nikako ne može da ispari, to je zatvoren sistem. Kada ga voziš, parkiraš i otvoriš haubu, pogledaš nivo rashladne tečnosti, uvek će biti malo manji. Ni kod ispravnih automobila nivo nije isti kada je auto vruć i hladan.
          Prvo, proveri stanje rashladne tečnosti. Imaš čak i na nekim pumpama, stavi se jedan uređaj u hladnjak i pokaže minimalnnu temperaturu do koje je antifriz delotvoran. Možda ti je antifriz loš, mada to leti kod starijih auta ne pravi probleme.
          Drugo, obavezno proveri vodenu pumpu. Iako se čini da ne pušta, možda pušta po malo oko motora, pa ne stigne da curi nego odmah isprari, kao što je kodmene bio slučaj, To NIKO neće da ti kaže, ne znaju ili ih mrzi. Takođe proveri i šelne i creva koja vode do hladnjaka i sam hladnjak.
          Nađi dobrog majstora, što je retkost, jer za takva "sitna crevca" treba puno vremena. NIKADA ne dozvoli da ti auto ostane bez tečnosti. Meni riknuo dihtung, a leti može i glava motora da ode, jer je puno toplije.
          Pozz

Comment

• MIRETOM
            CBC Član
            • 25.07.2008
            • 53
            • sremska mitrovica

tomamega hvala
            Nemam antifriz ,nisam rokfeler da sipam-kupujem dva puta nedeljno Zato me i brine ovo jer moram do zime to sanirati. Moguce da je negde na pumpi pa se zbog toplote susi i zato nema barice neigde
            Juce sam bas zavirivao i nigde na betonu kapi vode, videcu da ga oteram na kanal pa da detaljno sve pregledam
            hvala jos jednom

Comment

• 405sri
              CBC Početnik
              • 23.10.2009
              • 2
              • beograd

Slican problem sam imao na 405sri 92god,trosio mi tecnost dosta,kvar je bio na malom hladnjaku,za grejanje kabine,procureo i otisla mu creva,vozacev pod kod nogu ispod patosnice je bio natopljen.....ps ako je to u pitanju,kupi obavezno valeo hladnjak original,kinezi i turci ne odgovaraju,proverio!

Comment

• MIRETOM
                CBC Član
                • 25.07.2008
                • 53
                • sremska mitrovica

Problem resen .
                Majstori koji su ga otvarali ranije ,ugraili dihtung glave od 2.0 , provlacio vodu i izbacivao na izduv
                Ko kaze da samo kod nas ima fusera, ima ih i u EU
                Poravnata glava stavljen pravi dihtung i sada je ok
                moze lock

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Fušera ima svuda, samo je kod nas veća statistička verovatnoća da se naleti na nekog.

LM dobro da si rešio problem. Lock stiže...
                  http://www.bmw.tv

Comment

Working...
                  X