Osiguranje navoja - threadlocker

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • misar
    CBC Član
    • 20.10.2007
    • 62
    • Novi Sad
    • Fiat Bravo 1.8GT

Osiguranje navoja - threadlocker

Treba da, na autu na motoru, osiguram mesingani vijak koji se uvrće u aluminijumsku usisnu granu.
    Ja sam hteo da stavim sredstvo za osiguranje navoja/vijaka slabe čvrstoće ali u prodavnicama u kojima sam gledao, u Novom Sadu, imaju srednje ili jake čvrstoće.
    Interesuje me da li se sredstvo za osiguranje vijaka srednje čvrstoće može bez problema primeniti na aluminijumu i da li se posle može odvrnuti običnim ručnim alatom?
    .
  • brbora
    CBC Član
    • 28.11.2007
    • 97
    • Beograd

Re: Osiguranje navoja - threadlocker

1. Primeniti se na aluminijum ?
    Moze .... ali i to mozes proveriti - pronadji od proizvodjaca WWW stranu pa se malo udubi u instrukciju

2. Da li se moze odvrnuti obicnim alatom ?
    Moze .. naravno da treba veca sila ili neka jaca poluga , alatka ili nesto slicno ... zavisi koliki je sraf

Ako zavrces u usisnu granu ... od velikih temperatura taj sraf moze prilicno da zapekne
    Neznam zasto treba sa tim THREADLOCKEROM bas na tom mestu da obavis to ...

mozda bolje da taj THREADLOCKER i ne stavljas vec obrnuto ... recimo bakarnu ili alu - mast
    Ona je za visokotemperaturna mesta ( oko 1000 stepeni) i posle toga ces lakse i da odvrnes isti

Njega nije lose upotrebiti u samoj glavi motora ...

Uostalom nek se jos neko javi pa kaze svoje preporuke ...

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Bolje stavi teflon traku...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nemanya
        CBC Veteran
        • 29.03.2008
        • 199
        • Beograd

Tečna sredstva za osiguranje navoja pri određenim temperaturama gube svojstvo učvršćenja.
        Nisu pogodna za mesta gde se razvijaju visoke temperature.
        "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• misar
          CBC Član
          • 20.10.2007
          • 62
          • Novi Sad
          • Fiat Bravo 1.8GT

Taj vijak, ustvari priključak za crevo koji ima navoj da bi se montirao na usisnu granu, je prečnika navoja oko 8 mm, odokativno. Šupalj je i na njega se montira crevo koje vodi vakum do regulatora pritiska goriva. Skidao sam ga da bih mogao da ušpricam "System-Reiniger" za čišćenje usisne grane i komore za sagorevanje. To je bilo naj zgodnije mesto. Videlo se, kada sam ga skinuo, da je fabrički bio premazan nekim threadlocker-om, samo neznam kojim.

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

kao sto rece 206, u tvom slucaju samo teflon traka i to je to (da eventualno ne falsira posto se radi o vakuumu)
            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
            X