Plasticni usis Alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gaston
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2005
    • 324
    • N BG - Batajnica

Plasticni usis Alfa 156

Mozda je pitanje glupo a mozda i ne , navodno mi je posle servisa zbog anlasera pukla usisna , plasticna grana na 156 2.0 TS 16 V , nesto zezao bendiks i ovako onako opalio u usis = eto stete ( paljeno na benzinu , iako ima sekvent), e sada me zanima da li ovi sto vare ultrazvukom i sl mogu da zakrpe a da bude korektno , da naglasim da je nikad nisam drzao u ruci , znaci neznam od koje vrste plastike koje tvrdoce i sl .
    Ako se neko igrao ili zna znanje bio bih zahvalan na obavestenju .

TNX .
    27.5 god za djevrekom auta snova :
    Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

NIJE BITNO DA LI JE DO KOLENA ILI ZEMLJE .. VAZNO JE DA JE DO PUPKA
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Plasticni usis Alfa 156

Originally posted by gaston
    mogu da zakrpe a da bude korektno
    Ja jos nisam naisao na takvog,koji je zavario i da je bilo trajno resenje,ako ga nadjes ostavi broj.

nesto zezao bendiks i ovako onako opalio u usis
    bendiks apsolutno nikako ne moze da stigne do u**** sem rukom,nalazi se na rotoru u zvonu menjaca i nema sanse da stigne bilo gde ,mozda neki polomljen vrh zuba do lamele i to je to.Verovatnije da je prilikom skidanja ostao da "visi" na nosacu koji je zasrafljen za usisnu granu pa je doslo da pucanja
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• gaston
      CBC Senator XXL
      • 24.03.2005
      • 324
      • N BG - Batajnica

Nista se nije slomilo ni otpalo , nego ne drzi korektno , nekad ukopca nekad ne pa se samo zavrti motor na anlaseru , nekad kao u toku verglanja prekine , ja nisam primetio ali majstor kaze da je to radio kada je merio kompresiju , proverio je uzupcavanje i kaze da je ok , posto sam ja na to posumnjao , a to radjeno pre manje od 100 km tj menjani svi spaneri i kaisevi ., da je neki usisni ostajao nedovoljno zatvoren ???? e sad nism bio prisutan , da mu verujem jedino .
      Djulieta 1750, Junior GT 2.0, sud 1.3 , sprint 1.5 QV , sud 1.5 QV , 33 1.3 IE , 75 2.0 TD , 33 1.7 , 164 2.0 ts , ALFA SUD 1.3 , 164- 2.0 TS +156 2.0 ?KW ...za dalje ??????????

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Kakve to veze ima sa plasticnom granom?!?!

Ajde ponovo u cemu je problem sa kolima?

Comment

• gaston
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2005
          • 324
          • N BG - Batajnica

Pa ovako , uradjen servis , duplo nazubljen , nazubljen , svi roleri i spaneri , auto vozen manje od 100 km , zena sela da upali i cula se detonacija i zadimilo se , zvala me odmah , ja dodjem probam da upalim , motor se odmah javi ali kao da je otkinut izduv , ja legnem od auto isratim sve ok , zvuk iz u**** , pretpostavim da je rezupcio , nisam vise palio , otslepam auto i ostavim kod majstora koji je radio , sinoc zove kaze pukla usisna grana , svi reperi na mestu , merio komresiju da proveri ventile oko 14 sa minormnom razlikom , ali dok je merio komresiju i verglao bendiks je par puta znao da ne ukopca i to je kao verovatno bio uzrok , a ta jaka buka u usisnoj se javljala od turbulencije posto ne vuce vazduh kuda treba , ja pretpostavljam sta se desilo , ( nije bio dobro uzupcen i jedan usis ventil nije zatvarao do kraja )ali pocinjem da se pitam da li sam ja pri zdravoj pameti posto mi na poslu ne radi klima ??? znam coveka dve godine i ne mogu da verujem niti nalazim logicno obrazlozenje

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Pa tako moze,nije bendiks napravio stetu vec detonacija
            to sto proklizava nema veze sa paljenjem,tako da sad prica ima smisla
            nema veze sa majstorom nikakve,niti sa bendiksom....

Nadjite uzrok detonacije a bendiks je slucajno sad proklizao 99%

Comment

• gaston
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2005
              • 324
              • N BG - Batajnica

A usput zna da sam radio alfine motore , doduse sa generacijom TS iz 164 ki i 75 tica prestao , sto zbog uslova sto zbog privatnih razloga , boksere ako treba vezanih ociju , tim mi neverovatnije .... meni je jasno da je detonacija ali mi lici na mazanje ...pranje ruku .

Comment

• gaston
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2005
                • 324
                • N BG - Batajnica

kablovi ok kratki , ne mogu da dohvate od nekog drugog cilindra , na veliku svecicu ide bobina direct , sve suvo bez oksida , , jedino ECU da je pobrljavio ?? ako je moguce da on promeni redosled paljenja ...

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Nisi prvi kome se to desilo na alfi sa plinom.
                  U nekoj od tema covek četri puta menjao usisnu i uvek pucala pri prvom paljenju.
                  Problem je sto neki od brizgaca ne zatvara dobro e sad dali plinski ili benzinski pitanje je.
                  Uglavnom desavalo se i ljudima koji nemaju plin da im pukne grana.
                  Neki kazu varijator ostane zaglavljen pa usisni ranije otvaraju a neki kazu ECU zna da pobrljavi zbog nekih sitnicg i baci varnicu ranime ali opet mora neki od brizgaca da je curio

Comment

• gaston
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2005
                    • 324
                    • N BG - Batajnica

Da ali meni je cudno sto do servisa nije nikakve znake davao , ulje se menja ranije nego bi trebalo , letos stavljeni ne reparirani nego novi varijatori , kod mg sekvenca se i na tajmer i na temperaturu + obrtaje ukljucuje plin , a koliko sam primetio i glavni ventil pre isparivaca se ne otvara odmah pri paljenju na benzin , ne kazem da ne moze da se desi da se potrefi ... ali sad sta je tu je , malo je cudno objasnjenje majstora" da je kriv bendiks koji ne ukopca uvek a to je reseno da ne moze biti uzrok , 164 vozim na venturi i ni jednom mi nije detonirao , cak od proleca do jeseni palim na plin ( kriv sam priznajem ) znam da ne treba ali ...

Comment

• mixailom
                      CBC Početnik
                      • 06.07.2009
                      • 5
                      • BG

Meni se slična stvar desila na Lanciji Lybri. Benzinac 1.8, ugrađen Landirenco sekvencijalni planski uređaj pre 2,5 godine.

Samo se jedno jutro desio pucanj i pojavio se dim ispod haube prilikom pokretanja motora.

Mnogo je faktora koji mi deluju sumnjivo, ali niko nema ni jednu pouzdan zaključak šta je u pitanju. Mehaničari tvrde da je gasni sistem krivac, iz servisa za gas kažu da je krivac visoki napon i varnica na njemu. U glavnom, u garantnom listu za gas eksplicitno stoji da ne odgovaraju za štete na usisnom sistemu usled pucanja. Tako da mi to liči odmah na glavnog krivca, da je greška zbog gasa.

Na motoru je inače otišao vrijator, dosta se čuje da lupa, ali mehaničar kaže da zbog toga nikako ne može da pukne. Takođe odbacuje mogućnost da se pucanje grane desi zbog visokog napona pošto su bobine postavljene direktno na svećice i varnićenje do drugog cilindra nije moguće.

Jutro kada se to desilo je bilo posle kiše i velika je vlaga bila u vazduhu.

Pretražujući internet našao sam da su skoro sva pucanja plastične usisne grane bila na automobilima iz Fiatovog programa i da je na svima bio ugrađen gas.

Comment

• gaston
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2005
                        • 324
                        • N BG - Batajnica

Uzrok konstatovan 90 % , bio kod Ivana , landi ima onaj zaliveni blok sa diznama za gas , zab kako se zove , ne posebno po cilindru , rade na principu klackalica , i od ulja iz plina ostecene su dve , daju samo 50 % gasa ,ciscenje nije pomoglo , a velika mogucnost da i cure , jer po gasenju motora posle pola sata kada se skine crevo nema gasa u njima a trebao bi da drzi pritisak ako su zatvorene , idemo na nesto bucniji i sporiji ali sigurniji sistem sa posebnim diznama . Grana nije pukla ali se otvorila po zabicama , tako da ne znam da li bi dihtovala kada se sklopi , izgleda da je protokomer taodje platio ceh posto je smesa i na benc i gasu prebogata .

Comment

• mixailom
                          CBC Početnik
                          • 06.07.2009
                          • 5
                          • BG

Uzrok konstatovan 90 % , bio kod Ivana , landi ima onaj zaliveni blok sa diznama za gas , zab kako se zove , ne posebno po cilindru , rade na principu klackalica , i od ulja iz plina ostecene su dve , daju samo 50 % gasa ,ciscenje nije pomoglo , a velika mogucnost da i cure , jer po gasenju motora posle pola sata kada se skine crevo nema gasa u njima a trebao bi da drzi pritisak ako su zatvorene , idemo na nesto bucniji i sporiji ali sigurniji sistem sa posebnim diznama . Grana nije pukla ali se otvorila po zabicama , tako da ne znam da li bi dihtovala kada se sklopi , izgleda da je protokomer taodje platio ceh posto je smesa i na benc i gasu prebogata .
                          Znači uzrok je gas? I kod mene je taj uređaj sa diznama gde su sve zajedno pa od njega vode crevca do svakog cilindra. Na njemu stoji oznaka BOSCH. Nakon zamene grane gasni uređaj je isključen i u servisu je auto naštelovan i ide perfektno. Ranije kad sam vozio na gas dešavalo se da štuca i zagrcne se pri manjem broju obrtaja. Sad me brine da se ne ponovi ista stvar kad ponovo aktiviram gas. Naravno za servisiranje gasa idem u njihov ovlašćeni servis, kod zvaničnog distributera za Srbiju.

Čuo sam da su neki ugrađivali, nakon sličnih incidenata, neke oduške na usisu, tako da ako se desi eksplozija, ne pukne grana.

Comment

• gaston
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2005
                            • 324
                            • N BG - Batajnica

Plasticnu je mnogo teze zastititi , odusci idu na metalne da ne bi otisao protokomer , i moj je stuckao i slabije vukao na nizim obrtajima , ali zenska polovina je to pripisivala losem plinu i nije prijavila .Znaci sistem dizni indentican , mozda je i ovo bos , ne znam bas da li landi , lovato i ostali prave bas dizne , cuo sam da napolju nemaju tih problema , ali ovde se stavlja malo vise etericnog ulja u gas i kada se spece eto problema , Ivan kaze da se uglavnom problem javlja zimi kada se zgusne ali mene eto zadesi u sred juna , doduse mislim da nije taj dan bilo preko 12 stepeni . Ugradicu posebne dizne i nadam se zaboraviti na prolem .

Comment

• mixailom
                              CBC Početnik
                              • 06.07.2009
                              • 5
                              • BG

Evo, ja sam zakazao za sutra u Luka Key servisu (ovlašćeni distributer za Landirenzo). Javiću se sutra na forum kada budem video šta će reći. Gasnom uređaju je istekla garancija, tako da ne verujem da ću baš jeftino proći ako se budu menjale dizne. Sa prethodnim plinskim uređajem Lovato na autu sa karburatorom nije bilo nikakvih problema. Ništa nije moralo da se šteluje, petlja, potrošnja smešna, a da ne pominjem ovakve štete (preko 220 evra do sada)

Comment

Working...
                              X