MB Vito

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Escobar
    CBC Početnik
    • 27.08.2009
    • 4
    • Sarajevo

MB Vito

Pozdrav svima,

Vlasnik sam MB Vita 109 CDI proizvedenog u septembru 2007. Kupljen je nov i do sada je prešao oko 50000 km. Do zadnjih mjesec dana nisam imao nikakvih problema, ali onda mi je krajem jula pred odlazak na godišnji odmor otkazala kontakt brava. Auto je preuzeo ovlašteni servis u Sarajevu i rekli su da je kvar otklonjen. Vraćam se sa godišnjeg i prije nedjelju dana ponovo isti problem. Auto je ležao 4 dana da bi ga servis preuzeo u ponedjeljak i još ništa mi nisu javili? Može li mi neko reći da li se radi o vozilu iz neke loše serije, da li je bilo kakvih opoziva i postoji li mogućnost ugradnje brave sa klasičnim ključem?
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: MB Vito

Ne moze se ugraditi klasicna brava jer bi onda morao da postoji emulator koji bi izigravao EIS(electronic ignition switch).....

Verovatno je problem u samom kljucu,brava ne zeza bas cesto....ostavi njima da rese nebi trebalo da se ponavlja.Ako nje losa serija zamenice ga i nece naplatiti,ako je kljuc pokvaren zbog pada onda ce kostati.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Escobar
      CBC Početnik
      • 27.08.2009
      • 4
      • Sarajevo

Ja sam prvi vlasnik ovog kombija, i nije problem do ključa, ista stvar je i sa rezervnim. U servisu su promijenili bravu, ali mene interesuje uzrok kvarova, a oni nešto smrse, ne znaju valjda.

Comment

• Escobar
        CBC Početnik
        • 27.08.2009
        • 4
        • Sarajevo

Šta je electronic ignition switch?

Comment

• Escobar
          CBC Početnik
          • 27.08.2009
          • 4
          • Sarajevo

Juče sam preuzeo auto. Rekli su mi da imaju probleme sa bravama koje se ugrađuju u Vita i to je tako. Meni garancija ističe za par dana, a nova brava bez ugradnje košta 400 eura.

Comment

Working...
          X