prvi put sam na forumu, i potrebna mi je pomoc. Imam Astru 2001. god. sa pomenutim motorom (Z18XE), bila je udarana i prvo mi se javio problem sa ler gasom koji je oscilovao povremeno, a potom se i upalila zuta lampica(kao neka pumpa). Nedugo zatim mi je blokirao gas na nekih 1500 obrtaja, ali kada sam je sutradan hteo odslepati do majstora, gas je proradio. Kod majstora na dijagnostici je pokazao gresku na TP senzoru i jos nekom, ali je majstoru to bilo sumnjivo, pa smo probali drugi elektromotorcic ler gasa, medjutim oscilacije su se ponovile i sa njim, pa je majstor proglasio kompjuter neispravnim. Rekao mi je da se taj model kompjutera ne popravlja i da nadjem drugi, kojeg u Srbiji maltene i nema. Molio bih za Vas savet.
Astra 1.8 motor Z18XE, problem
Collapse
X
-
Re: Astra 1.8 motor Z18XE, problem
Originally posted by sive1Originally posted by KeketaracNadji drugog majstora.
Comment
-
-
Re: Astra 1.8 motor Z18XE, problem
da li imas ugradjen autogas???meni to lici na senzor temperature vode i da ti auto ulazi u sistem hladnog starta(.naravno LICI!!!!)ali moze biti jos stvari..proveri egr koji je kod tebe isto na step motoru,naravno kad kad ga vec skines ocisti ga a i njegovo leziste koliko god mozes da dohvatis.senzor na radilici isto moze da napravi oscilacije ler gasa i da ga dijagnostoka uopste ne prijavi..moras biti strpljiv ali najbolje je naci pravog majstora...bolje plati malo vise a sacuvaj svoje zivce!! pozdrav dragan
Comment
-
Comment