Peugeot 307 HDI-cudan zvuk motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • monter
    CBC Početnik
    • 11.02.2009
    • 3

Peugeot 307 HDI-cudan zvuk motora

Pozdrav svima!!!!!
    Vec dvije godine vozim peugeot 307 hdi sw 90 ks, 2003. godiste i potpuno sam zadovoljan, nijesam imao ni najmanjih problema, ali prije desetak dana osjetio sam cudan zvuk u motoru kao da nesto grebe, a i kvacilo se tesko pritiskalo, inace auto je normalno islo. Otisao sam u ovlasceni servis i tamo su mi promjenili druk lezaj i komplet korpu kvacila i nakon toga je sve bilo u redu. Medjutim dva dana nakon toga pojavio se novi cudan zvuk motora, po mom laickom misljenju strasno su se culi ventili a i neke vibracije su se pojavile na autu, mislim na volan i papucu kvacila, a osim toga i rad motora je bio bucniji. Pozvao sam servis, a oni su mi rekli da su pregledali citav auto, prethodno radili dijagnostiku i da je sve bilo u redu i da sam sigurno sipao losu naftu, pa se cuju ventili. Ja jesa sipao gorivo ali nakon sto se pojavio ovaj zvuk. Neki prijatelji koji voze dizele su mi potvrdili da je moguze da je sve od loseg goriva.
    Da li neko zna o cemu se radi i da li treba da panicim?
    PS> auto normalno vuce, prima gas i ne dimi, a i pali bez problema.
  • Dexxter
    CBC Senator
    • 26.11.2007
    • 224
    • Svilajnac

Re: Peugeot 307 HDI-cudan zvuk motora

U poslednje vreme se dosta pojavljuje lose gorivo. Imao sam par situacija i na kraju sam ljudima isprao sistem i sipao novo gorivo. Od 8 slucajeva na 4 sam tako resio problem na 3 sam morao da saljem dizne na remont a kod jednog 2.0TDI su blokirale sve 4 dizne. Od 8 auta 6 su sipali gorivo na ECO pumpi. Najbolje bi bilo da skoknes do servisa da oni oslusaju. A mislim da kod tih motora hoce buku da stvara i spaner PK kaisa. Ali to je samo nagadjanje. Moralo bi da se oslusne.
    Work to ride - Ride to work

Comment

• monter
      CBC Početnik
      • 11.02.2009
      • 3

Hvala Dexxter na sugestiji i savjetu.
      Prije godinu dana sam radio veliki servis i tada sam mijenjao spanere i sve ostalo i u servisu sam dobio garanciju na 50.000 predjenih kilometara. Radi se o ovlascenom servisu. Ako su dizne, cudno mi je da auto odlicno vuce i pali, da li je to moguce ako su dizne zapusene od loseg goriva?

Comment

• monter
        CBC Početnik
        • 11.02.2009
        • 3

Rijesio problem!!!!!
        U pitanju je bio poklopac od filtera za vazduh, koji nije dihtovao jer su mu bili slomljeni plasticni zatvaraci sa zadnje strane, pa je usljed toga, kako mi je majstor rekao protokomjer pogresno ocitavao. poklopac je sredjen i auto sada radi potpuno normalno.
        Eto to je to!
        Pozdrav svima

Comment

Working...
        X