imam problem sa bregastom osovinom.Pre par meseci sam menjao dihtung glave i prilikom zamene primetio sam da je jedan breg ostecen,takodje je ostetio i klackalicu.Rasturio sam sve hidro podizace i lepo ih ocistio,taj sto je bio pod tu klachalicu i taj breg je bas bio zapeko.Lepo sam ga ocistio i radio je kao nov.Kupio sam novu klackalicu i zamenio je.Sklopio glavu motora,sve to lepo pritego i stavio novo ulje u motoru ( GM 10w - 40 Semi Sintetic ).Prosao sam od tada od prilike jedno 7 - 8 000 km i sada je pocelo pri prvom paljenju ujutru dok je motor hladan da se cuje blago cakanje,a kada se ugreje ne cuje se ni u kom rezimu rada.Zelim da vas pitam dali neko mozda zna da neko radi te bregove na bregastoj osovini? menjao bih je ja ali su svi ostali bregovi kao novi,a i takodje se bojim da ove nove nisu toliko kvalitetne kao ova njegova fabricka. auto je presao samo 125 000 km.
Bregasta osovina Kadet 1.3 D '83 god
Collapse
X
-
Re: Bregasta osovina Kadet 1.3 D '83 god
Ne verujem da imas alat....koristi se samo za te stare OHC motore da izvadis klackalice bez skidanja glave i onda bregastu izvuces samo.
Pozajmi ili kupi (do 50e) i odradi to za sat vremenaPoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
A možda da se malo uozbiljite?
Comment
-
-
znam da uzubim kadeta 1,3...to je bar prosto ko pasulj,do sada sam ga 3 puta uzubljivao sam.Problem mi je sto ja prvi put vidim takvu alatku za vadjenje bregaste,ovde kod nas u okolini ne verujem da je neko poseduje. Nego zanima me moze li se izvaditi klackalica a da se bregasta ne skida,zamenio bih samo klackalicu,jer sam hidropodizace pre bas lepo ocistio,a i ulje menjam redovno (5 - 6 000 km) ? Pa koliko traje nek traje,za to vreme cu videti u radnji da izmerim bregove na novoj i poceti po autootpadima da trazim polovnu.
Comment
-
-
Alat sa slike gore upravo je namenjen za tu svrhu - vadiš klackalice pomoću njega. Kad iste povadiš, jasno je da bregasta može da izadje bez odvijanja glave motora.
Drugi pomenuti alat (čija slika nije data) služi da fiksira bregastu tačan položaj za "zupčenje".
Nadam se da se razumemo...
Poz
BP
Comment
-
-
aham...sada sam konacno ukapirao zasta taj alat sluzi.Stric mi se bavi mehanikom i znam da ima nesto za vadjenje klackalica ali nije ni nalik ovome sa slike,ovo je nesto sasvim prosto,dodje skoro kao otvarac za pivo (oni stari limeni). Probacu da je zamenim,nervira me to cakanje,bas sam skoro bio u servisu i zamenio auspun,skroz iz grane je stavljen nov,jos kada se nebi cula ta klackalica,nebi cuo auto da radi.
Comment
-
Comment