Cuo sam da je moguce ugraditi neku univezalnu el. pumpu za benzin umesto fabricke mehanicke?? u pitanju je mazda 323,f karburator
el pumpa za benzin
Collapse
X
-
Re: el pumpa za benzin
pa ne verujmem jer je moja pumpa fabricki zatvorena. . . nije problem da kupim i novu mehanicku ali sam cuo da su te elektronske bolje ali sam u medjuvremenu cuo da one prave pritisak od 1,8 bara a meni je potrebno 0,8 bara koji stvara originalna mehanicka pumpa(to sam samo cuo,ne znam koliko je to tacno)?
Comment
-
-
moze da se ugradi el.pumpa i to je bolja varijanta ako vozis na plin jer kad prebacis na benzin, karburator se odmah puni pa se lakse pali na benzin i gasi na plin, ne ceka se mehanicka da nadruka..
sto se tice pritiska, karburator sam regulise to prelivnim crevom
Comment
-
-
kako sam ja razumeo ona dolazi na mesto benziskog ventila i povezuje se sa plus zicom od tog ventila tj. umesto da mi otvori benziski ventil on ce ukljuciti tu pumpu koja ce odmah slati benzin u karburatora a moze ventil i da ostane a da se uzme struja sa njega ?
Comment
-
-
JapanX:karburtor ne može da "izdrži" pritisak od 1,8bara....mislim teoretski to jste moguće ali u praksi je malo teže izvodljivo s obzirom na već popriličnu starost karburatora i njegovih komponenti(pre svega mislim na igličasti ventil)....rešenje je ili prepravka karburatora ili ugradnja regulatora pritiska......pozzzz!
Comment
-
-
VW transporter do 1990 god koristio je el .pumpa za gorivo a imaa je karburator znaci serija sa zadnjem vucu, motor CT 1,6 benzin i ta pumpa je imala pritisak 0.30 bari , fabrika je radila zbog toga sto su mehanicke pumpe na ovim vozilima zbog velike toplote otkazivale i fabrika je postavila za ove modele el pumpe tip i model te pumpe ,eve slike te pumpe potrazi i montiraj i vozi bez brige.obavezno da ima povratini preliv goriva.
Comment
-
-
Originally posted by Vidan KVJapanX:karburtor ne može da "izdrži" pritisak od 1,8bara....mislim teoretski to jste moguće ali u praksi je malo teže izvodljivo s obzirom na već popriličnu starost karburatora i njegovih komponenti(pre svega mislim na igličasti ventil)....rešenje je ili prepravka karburatora ili ugradnja regulatora pritiska......pozzzz!
Comment
-
-
...zipa link.....a i cenahttp://cgi.ebay.de/Universal-Kfz-Benzin ... 204003r610
Comment
-
Comment