PROBLEM GRIJANJE PASAT 1.9 TDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dražen
    CBC Član
    • 09.12.2009
    • 14
    • hrvatska

PROBLEM GRIJANJE PASAT 1.9 TDI

Na Pasatu TDI 1.9 -1999g -66kw-klimatronik-več duže vrijeme mi ne radi grijanje karoserije.Pošto mi antifriz bio loš i prljav odlučio sam
    ga zamjeniti,pa tako i termostat.Ispirao sam cijeli sistem protoka i prao posudu a najviše sam ispirao mali kiler grijanja.Kad sam napunio sistem antifrizom,posebno sam ozračio mali kiler grijanja.Ali od grijanja ništa,mada sam kontrolirao i nutarnji preklopnik za toplo -hladno grijanje mada motorić radi vrlo dobro.Kad motor ima radno temperaturu ,donja cijev glavnog kilera je hladna i mislim da nema kružni tok
    i nema baš nikakvog pritiska.Neznam dali vodna pumpa može biti uzrok ovog kvara jednostavno nisam imao takav slučaj mada dosta popravljam vozila u slobodno vrijeme.Volio bi upoznati dobre majstore i razmjeniti znanja oko raznih problema na evropskim vozilima.Molim ako ima tko kakvih sličnih iskustava.
  • louisville
    CBC Početnik
    • 22.12.2009
    • 4
    • usa

Re: PROBLEM GRIJANJE PASAT 1.9 TDI

provjeri jeli ti dobar taj termostat sto si promjenio da ti je problem sa vodenom pumpom tj. auto bi ti prokuhalo nekad vodena pumpa ne procuri istopi se mali propeler sto gura vodu ako je plasticni i onda se motor grije previse pozz

Comment

• dražen
      CBC Član
      • 09.12.2009
      • 14
      • hrvatska

Promenio sam termostat , isprao mali kiler grijanja i sad dobro grije .

Comment

• louisville
        CBC Početnik
        • 22.12.2009
        • 4
        • usa

Haj valja nek si rijesio problem sa tim grijanjem .Ja popravljam auta takodj u slobodno vrijeme i nemas pojma sta sve moze da te zeza da covjek prosto ne povjeruje.Jednostavno moras ici na sve sto mislis da je nemoguce da se desi .Meni se dosta puta desilo da mislim da nema teoretske sanse da recimo promjenim neki nov dio a da me na kraju bas on zeza mislim sve je moguce posebno u ovom poslu koji je toliko nepredvidljiv .Zato polako i stalozeno i svaki se kvar na kraju rijesi tj, popravi.pozz!

Comment

• drboki
          CBC Početnik
          • 09.02.2010
          • 1
          • beograd

Ja imam isti problem donje crevo hladnjaka skroy hladno pole 2 sata voznje, termostat zamenjen i opet isto, s tim sto ja imam greanje, nasao sam na nekom forumu da mozda vodena pumpa malo proslajfava pa nema dovoljnu cirkulaciju, da li je to moguce? dal da menjam pumpu ili da cekam leto jer sad imam grejanje jedino sto je temperatura uvek na hladnom??

Comment

• dražen
            CBC Član
            • 09.12.2009
            • 14
            • hrvatska

pozdrav!
            moj savjet da sad ništa ne diraš pošto imaš grijanje možda sačekaš toplije vrijeme pa tada vidiš šta če pokazati.
            vodna pumpa ima plastična krilca i postoji mogučnost proklizavanja da pumpa se okreče a krilca jednostavno stoje i
            nema cirkulacije

Comment

Working...
            X