Karter je originalno bio iznutra ofarban u crno.Na nekoliko mesta je farba pocela da se ljusti dok sam ga brisao krpom,a na nekim mestima je nije ni bilo (verovatno otpala ranije).Sad sam ga ja iznutra ismirglao skroz do golog lima pa me zanima da li da ga farbam i kojom farbom ili mogu da ga ostavim ovakvog kakav je sad?Da li je fabricki ofarban zbog antikorozivne zastite ili iz nekog drugog razloga?
Karter (iznutra)-farbati ili ne?
Collapse
X
-
Re: Karter (iznutra)-farbati ili ne?
ne vidim neku svrhu antikorozivne zastite kad je ulje unutrahttp://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
ne znam zasto bi karter sa unutrasnje strane bio ofarban bilo kakvom farbom koje bi vremenom bila rastvorena pod dejstvom ulja a drugo karter je od aluminijuma i ne vidim svrhu bilo kakve zastite od korozije kad je uvek ali uvek u ulju.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by ale944ne vidim neku svrhu antikorozivne zastite kad je ulje unutraPao mi je na pamet kondenz koji se stvori u motoru,ali aluminijum je u pitanju...
Nista onda,vracam ga golog
Mozda su sredstva za ispiranje motora delovala agresivno na tu farbu...
Comment
-
-
Beli lim (u osnovi gvožđe), čist aluminijum ni u kom slučaju. Možda neka legura. Pitao sam, jer prvi put čujem.
U svakom slučaju slažem se, da nije potrebno farbanje iznutra, jer je u ulju.
Comment
-
-
ono sto sam ja do sad imao prilike da vidim (razbijem pa varim ) je bio cist aluminijum... jedan auto bio 87.god a drugi 98.god a koliko se secam na fijesti 85god je cak i rezervoar bio od aluminijuma posto sam ga bio pocepao kao da je od kartonadeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Očisti to što je farbano i golog ga stavljaj, osim ako imaš želju da ti PRAVA BOJA FRHUNSKOG KVALITETA, otpadne, pa one trake zapuše ulaz uljne pumpe. Čak i u okviru jednog tipa ima više vrsta oblika, zapremine i materijala kartera, ALUMINIJUM, ILI ČELIČNI lim obično.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
Comment