1.U zavisnosti da li je akrilna ili metalik farba i postupak rada je drugačiji.
2.Šta će ti krupna šmirgla?
3. Da li je krilo udarano pa ga sada peglaš ili farbaš novo krilo?
4. Ako je krilo polovno, a zadovoljan si ravnoćom njegove površine, onda se koristi skroooz sitna šmirgla kako bi se izmatirala površina ili skoč sunđer
5. Da li je krilo negde ogoljeno do lima? Ako jeste potreban ti je špric git (kit).
6.I ako znaš ceo postupak (bez uvrede vidim da ne poznaješ taj posao ), moj ti je savet da operaciju pripreme i farbanja krila prepustiš majstoru.
Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
Bozo, ja sam bas skoro malo udubio krilo, i najpametnije je da odneses kod nekog majstora za to... neki jesu skuplji ali makar odrade posao meni farba i krilo i branik... sve ukupno 100e... a mislim da je samo faranje po elementu oko 40e.
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...
Bozo, ja sam bas skoro malo udubio krilo, i najpametnije je da odneses kod nekog majstora za to... neki jesu skuplji ali makar odrade posao meni farba i krilo i branik... sve ukupno 100e... a mislim da je samo faranje po elementu oko 40e.
..a mozda je i to najbolje da ga odnesem..daj neke brojeve ako imas
e vizitka mi je dole u kolima, al ovaj je gore na vidikovcu odmah kod okretnice 23, pored one velike perionice... meni je skroz ok odradio, mada se pojaila neka flekica na tom mestu, pa cu morati opet da oteram kola gore da to popravi...
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...
Procedura ide ovako;ako nema gitovanja uzmes vodenu smirglu 800 ili ako imas kruznu slajfericu onda 240 i to lepo osmirglas ali pazi da ne dodjes do lima,posle ide spric git 3:1 ili 4:1 koji sluzi kao podloga za novu boju i da popuni neke mikronske o\riseve ako ima.Kad se dobro osusi osmirglas sa vodenom smirglom 1000 ali sad strogo pazi da ne dodjes do lima jer ces to tesko pokriti.Kada to zavrsis odmastis krilo anti silikonom i farbas.Ako je akril ides 2-3 ruke a ako je metalik prvo ide baza pa kada se dobro osusi ide lak 2-3 ruke.Posto farbanje ne spada u "sam svoj majstor" i ako nemas alat i iskustvo napravices samo njesra a to ce ti dobar majstor uradita za 1 dan za 30-50 eura sa materijalom.Reci u kom kraju zivis pa da ti preporucim nekog jer sam nekad radio taj posao i vecinu ih poznajem.POZ!!!
Sredio sam krilo i spojler-on je bio polomljen sve je to git sredio smirgla pa boja i lak, pre 3 dana sam zavrsio.. 9 sati posla, radio sam s ortakom
imao sam sve smirgle gitove sprayeve lakove tako da nista nije nemoguce sve sam sam sredio..
Krilo je bilo ravno samo je trebalo prespricati bojom..eventualno neke rupice popuniti gitom pa smirgla..
Comment