honda civic 1.4 2002 pregrevanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slikk
    CBC Početnik
    • 28.06.2009
    • 3
    • Beograd

honda civic 1.4 2002 pregrevanje

Pozdrav svima imam problem sa pregrevanjem motora pa bih molio ako iko moze da mi da savet.U pitanju je honda civic 1.4 benzinac 2002 godiste a desava se sledece.Upalim auto treba mu nekih 7-8 min da postigne radnu temperaturu i odjednom krene da se pregreva skazaljka ide na 3/4 skale.Iz dosadasnjih postova sam procitao da treba proveriti creva gornje crevo je vruce a donje hladno(sta god to znacilo deluje da ne cirkulise voda),ventilator se ne pali bar nisam cekao da udje u crveno.Nisam primetio da gubi tecnost ali je grejanje slabo...Kad upalim klimu vrti oba ventilatora.Na sta trebam da sumnjam termostat,termoprekidac,vazduh u sistemu,vodena pumpa ili dihtung glave ili nesto sasvim drugo,pre par dana je isto tako stao da pali ventilator pa je iznenada proradio i opet stao.Unapred hvala na svakom savetu cisto da znam da me ne vozaju majstori,uzgred nema bele smese ispod cepa za ulje i ulje nije preterano gusto.
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: honda civic 1.4 2002 pregrevanje

zameni termostat i trebalo bi da radi.. to mozes i sam, bez majstora

termostat kosta oko 800 dinara sa dihtungom

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

Termostat 99%. Ostao je zatvoren i voda ne cirkulise.
      Power of dreams !!!

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Ako sam shvatio vec kada krene da podize temperaturu crevo ti je hladno. Kako kazu kolege bice onda da je termostat.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• slikk
          CBC Početnik
          • 28.06.2009
          • 3
          • Beograd

Hvala svima na pomoci,ali ocito je problem u hladnjaku mada je bilo razlicitih simptoma.Danas su oba creva bila vruca i u jednom trenutku je pustio vodu mada smo cak sumnjali i na termo prekidac.Ocito da gubi vodu u celom sistemu a ja to nisam primetio i da moraju da se menjaju i mali i veliki hladnjak kad smo dolili vodu u hladnjak sve radi kako treba.

Comment

Working...
          X