ebay (paypal) nalog je otvoren na domacu karticu (iz Srbije) sa adresom u Bosni. Adresa isporuke ne mora biti adresa na koju je registrovan paypal nalog.
Dakle, kljuc je stigao pismom u Novi Sad.
Stigao je na kucnu adresu, posle 17 dana. Iz starog kucista sam izvadio elektroniku (daljinsko zakljucavanje i cip) i prebacio u novo kuciste.
Mac nisam narezivao, jer je bio dobar na starom kljucu, samo sam taj mac prebacio u novo kuciste (samo ze isvuce iz kucista, drzi ga sraf).
Kljuc me je kostao manje od £5.75+£0.99, dakle oko 800din. A toliko i vredi komad plastike...
Pitaju me ljudi kako sam narucio kljuc, pa evo da odgovorim svima:
Prvo se ode u banku intesu i uzme se web kartica. To je besplatna kartica koja sluzi smao za placanje preko weba. Popuni se na salteru zahtev, ponesite obavezno licnu kartu.
nakon 10-tak dana, stigne sms na mobilni da je kartica izradjena i da se moze preuzeti u toj ekspozituri banke. (mozda se mogu koristiti i druge kartice, nisam probao).
Onda se registrujete na paypal sajtu (https://www.paypal.com/ba , pa onda sign in). Za sada paypal ne podrzava srbiju, pa odaberite bosnu.
Da bi pay pal potvrdio vas identitiet, skinuce vam sa racuna 1.95$. Onda odete u banku, ili pogledate na e-bankingu (ako imate nalog za inteza e-banking) i vidite da vam je skinuto 1.95. Ta transakcija ima neku sifru. Odete opet na paypal nalog i tamo negde unesete tu sifru za potvrdu transakcije. Kad to uradite, u roku od par dana vam paypal vrati te pare. Kad se sve to obavi, mozete koristiti tu karticu za kupovinu preko e-baya.
Nadjete na ebay-u to sto vam treba, proveriteda je moguce slanje u srbiju, pazite koliki su troskovi postarine, pazite da kupujete od pouzdanog prodavca. Kad porucite, za adresu slanja unesete svoju adresu u srbiji, a ne default adresu koja vam stoji u profilu (bosna i herc.). Pare se skinu sa paypal naloga i cekate.
Takodje, proverite da li je na ebay-u prodavac napisao da salje proizvod samo na default adresu kupca. Ako je tako, nece vam slati u srbiju, nego u bosnu, na nepostojecu adresu..
Comment