ciscenje stakla farova na vw audi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

ciscenje stakla farova na vw audi

postoji li neko hemijsko sredstvo i procedura za ciscenje stakla na farovima koja su potamnela ili zaprljana da se ne mogu normalno ocistiti?kazu moze nekim poliranjem,ali niko da kaze kako!
  • Wayat Erp
    CBC Veteran
    • 17.04.2009
    • 121
    • Beograd
    • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Re: ciscenje stakla farova na vw audi

Evo probaj ovde....http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=3&t=26814

Comment

• zmaj_pa
      CBC Senator
      • 13.05.2007
      • 232
      • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Ona tema je dobra ali niko ne pise tacno koji preparat kupiti.....Mislim da su profesionalne paste dosta skupe i potrebno je odredjeno znanje za rad sa istim kao i alat(polir masina i sundjeri za istu itd.)Ja sam na svom Bmw-u ciji su farovi bili dosta izlupani od kamencica ispolirao sam.....Koristio sam smirglu 800 na suvo pa onda 800 mokro pa 1000 mokro pa 2000 mokro.....Vodene smirgle je najbolje pre samog postupka potopiti u toplu vodu i tamo ostaviti barem pola sata......Smirglanje raditi samo u horizontalnom i vertikalnom pravcu( najbolje jednom jedan pravac drugi put drugi pravac)nikako ne smirglati kruznim pokretima!!!!Sam postupak oduzima dosta vremena i u prvo vreme mi se cinilo da sam uspeo da zeznem obadva fara....Trajalo je 2-3 sata najmanje....Onda kada sam zavrsio farove dobro oprao glas rajnigerom i nabacio preparat koji sam kupio za 11 eura preko ebay-a.Smejo sam se sam sebi kada sam isti preparat nasao u obliznjoj prodavnici auto delova za 6 eura.Radi se o Meguiars PlasticX preparatu [url]http://www.meguiars.com//url]Poliranje sam radio sa obicnom polirkom sto bi se reklo sa pijace i farovi su ispali kao novi....Na nekom forumu sam procitao da posto se smirglanjem skida neka UV zastita sa farova nebi bilo lose iste naprskati sa clar lackom.....kako nebi opet matirali.Ja to nisam radio jel je trebalo vaditi cele farove iz auta a ja nisam imao ni vremena ni volje za to.Od celog postupka proslo je par meseci i danas farovi izgledaju kao novi.

Comment

• lakilucano
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2007
        • 421
        • Bezanijska kosa

Meguiars PlasticX Gde si to nasao u Austriji ili kod nas?
        bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
        Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• zmaj_pa
          CBC Senator
          • 13.05.2007
          • 232

U Austriji naravno......ali ne sumnjam da ga ima i dole samo treba potraziti

Comment

• zmaj_pa
            CBC Senator
            • 13.05.2007
            • 232

Evo jedan video gde tip uspe da ocisti potpuno oksidiran far samo pastom za zube.Valjda nije nikakav fake,jer na internetu ima dosta tutorijala kako ispolirati plastiku mob telefona pastom za zube.....Samo treba naci dobru past sa abrezivim sredstvom :mrgree

Comment

• opasnigusar
              CBC Član
              • 16.08.2010
              • 30
              • beograd

jel neko probao ovo sa pastom i jel radi?
              ko je brzi od ptice trkacice?!

Comment

• opasnigusar
                CBC Član
                • 16.08.2010
                • 30
                • beograd

FAROVI NA PUNTU

Dali neko moze da mi pomogne kako da ocistim stakla na farovima sa unutrasnje strane.Od kondenzacije vode su pozuteli iznutra...
                HVALA.
                ko je brzi od ptice trkacice?!

Comment

• Probisvet
                  CBC Senator XXL
                  • 07.06.2005
                  • 423
                  • FRANCUSKA

Mozete da ih ispolirate isto bez neke pripreme sa tecnoscu koja polira metale kao sto je mesing bakar ili srebro.
                  Ja sam to uradio i vrlo je lako sve rucno i sa krpama od pamuka je preporucljivo da se polira.

Comment

• Probisvet
                    CBC Senator XXL
                    • 07.06.2005
                    • 423
                    • FRANCUSKA

Evo i limenka sa proizvodom koji sam koristio za moje farove na Nubiri 2000 i nisam koristio smirglu.
                    Na natpisu za sta se sve moze koristiti pise i za tvrdu plastiku.
                    http://img573.imageshack.us/i/imag0095p.jpg/ http://img220.imageshack.us/img220/4058/imag0100nw.jpg

Comment

Working...
                    X