Rad motora nako startovanja nepravilan - reseno -

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan_alfa
    CBC Član
    • 23.11.2005
    • 41
    • NIS

Rad motora nako startovanja nepravilan - reseno -

Nece iz prvog puta

Automobil : Alfa 146 1.6 97 god. TS + gas

Posto auto uvek pali na benzin a kasnije sam predje na plin nakon odredjenog vremena voznje uzuasno me nervira, to sto prilikom prvog startovanja (jutarnjeg) auto upali bez problema pocinje da se gusi i ugasi se sam, davanje gasa ne utice na rezultat, nakon drugog startovanja u razmaku od 1sek, auto odmah malo ali za nijansu bolje radi, ali se nekada i tada ugasi, nakon treceg startovanja rad motora se stabilicuje ali samo na leru, i uz lagano davanje gasa cekam da auto predje na plin, nako toga radi bez ikakvih problema.

Isti problem i kada je auto zagrejan, u toku voznje kada prebacim na benzin pocinje da se gusi auto i njece dovoljno da vuce.
    U cilju otklanjanja kvara ociscene su dizne (OK), testirana punpa (nije sjajna ali u granicama opotimalnog), testiran pritisak benz (OK).
    Ono sto jos mogu da dodam da imam rupu na zadnjem loncu (ne standardnu, vec od korozije)

KO VOLI NEKA IZVOLI
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

Re: Rad motora nako startovanja nepravilan

na koji nacin su ociscene dizne? radjena dijagnostika?

Comment

• ivan_alfa
      CBC Član
      • 23.11.2005
      • 41
      • NIS

Dizne je cistio moj prijatelj koji se inace time bavi, znam da nisu cisscenje na nekom savremenom uredaju , vec pomocu uredjaja koje je on napravio za ovu svrhu i nekih hemikalija .

Dijagnostiku nisam radio skoro , jer kada sam kupio auto pre 2g zamenio sam sve kaiseve i filtere, kao i zupcasti, i tada su kacili auto na dijagnostiku i bilo je sve ok, bar su mi tako rekli, kada sam dosao po auto kao zamerku sam im stavio da mi iskljuce kontrolnu lampu sa airbag i tada su se opet kacili auto i nisu uspeli da ugase lampicu . Kada sam preuzeo auto on se poceo ponasati na ovakav nacin kao i sad samo sto tada pre 2 g nije se gasio nakon startovanja neko nije hteo da lepi za sediste na benzin sve dok ne predje na gas.

Desava se da prilikom famoznog startovanja i odrzavanja rada motora na jedvite jade da se cuju blage detonacije, ono klasicno pucanje, ali ne toliko glasno, cak mi je jedan prijatelj nabacio pricu da auto nije lepo uzubljen prilikom menjanja kaisa

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ako sam te dobro shvatio auto dobro radi na plin, što će reći da nešto nije u redu sa sistemom napajanja benzinom. Pregledaj filter goriva, pročisti dizne kako treba, da nije zapekla pumpa za gorivo...da nema negde falš vazduh?

Comment

• DushanSD
          CBC Senator
          • 25.03.2008
          • 248
          • Smederevo, Srbija

Ako su dizne lepo ociscene onda moguce da je problem u filteru goriva. Ja sam pre par dana cistio dizne i zamenio filter goriva i kad sam probao da dunem kroz stari vazduh je na drugu stranu tesko izlazio, ocigledno se nakupilo trunje iz goriva... Meni je bas tako kao tebi sada auto radio pre ciscenja dizni i zamene filtera goriva (govorim o prvom startu kad je motor skroz hladan).
          Kao sto ti je rekao kolega @sErGiO proveri za svaki slucan da ne vuce negde fals vazduh.
          Javi sta si uradio...
          POZURI POLAKO!!!

Comment

• orion
            CBC Član
            • 11.11.2008
            • 51
            • beograd

Da ne otvaram novu temu imam slican problem. U pitanju je corsa b 1.4 benzin + plin. Normalno pali na benzin ali prikom polaska tesko prima gas dok posle prelaska na plina na 2000 ob radi normalno. Ono sto je neobicno je to da se ovo desava u toku dana a ne ujutru prikom prvog paljenja. Filter goriva je promenjen. Dizne nisu ciscene ali ako ne bih prebacivao ujutru na plin auto bi radio normalno i na benzin. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude problem?

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Šta izlazi iz auspuha kada se motor guši na benzinu? Crni dim,beli dim...ili nema dima

Comment

• orion
                CBC Član
                • 11.11.2008
                • 51
                • beograd

Pa nisam primetio nista neobicno. Problem je malo "uvrnut", nisam isao kod majstora po tom pitanju jer u principu automobil ne pravi druge probleme.

Comment

• ivan_alfa
                  CBC Član
                  • 23.11.2005
                  • 41
                  • NIS

Samo da vam se javim da idemo za 15 min kod majstora,

PROVERICU SVE STO STE MI PREDLOZILI

JAVLJAM VAM REZULTATE

POZ

Comment

• miskovolvo
                    CBC Veteran
                    • 22.02.2010
                    • 171
                    • Aleksinac

Dokle god idemo kod prijatelja,i popravljamo auutomobile o ruk metodom,bice problema kakvih imas ti,za ciscenje dizni postoji aparat,na kome se ujedno vrsi i defektaza,pumpa radi ili ne radi,a metodom menjamo pa probamo,samo se prave troskovi i gube zivci,za sitnije popravke razumem,ali hajde da svako radi svoj posao,pa da svi budu zadovoljni,tebi su milion posto lose dizne,prvo u ultrazvucnu kadu,pa na aparat.Pozz

Comment

• ivan_alfa
                      CBC Član
                      • 23.11.2005
                      • 41
                      • NIS

Nije me bilo jer sam hteo da se uverim u NEMOGUCE !!!!!!!

Vecina vas je bila u pravu, ali tok poravke je bio mucan i naporan, sve je pregledano , od pritiska pumpe, regulatora pritiska goriva, protokomera, senzora temperature vazduha idr.
                      Nagovarajuci mog prijatelja da pogledamo ponovo dizne on me je odvracao od toga jer je iste skida i cistio i ubecdjen da su dobre i da rade, posto su suvi delovi provereni i svi su ispravni ostale su samo dizne.
                      Prosto za nepoverovati, samo smo skinuli sve dizne, ocistili na "njegov nacin", bez skupih alata i uredjaja, vratili na svoje mesto i auto kao nov, prosto da nepoverujem da mi auto pali iz prve i da lepo radi.

ZNACI VRH
                      pozdrav svima i hvala na vremenu

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

Re: Rad motora nako startovanja nepravilan - reseno -

sta je to njegov nacin ciscenja dizne?

Comment

• ivan_alfa
                          CBC Član
                          • 23.11.2005
                          • 41
                          • NIS

Pa bre prijatelju, nije na nacin kao sto su ljudi u predhodnim odgorovima spominjali, pomocu ultazvucne kadice i masine. Vec je covek napravio prirucni uredjaj koji zavrsava posao uspesno.

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Koji radi kako?
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Koliko je vremena proslo izmedju ta 2 ciscenja dizni ?
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                              X