Zamena ulja u servo sistemu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Scirocco
    CBC Senator XXL
    • 28.01.2008
    • 345
    • Beograd

Zamena ulja u servo sistemu?

Da li neko zna kako se menja ulje u servo upravljackom sistemu? Svakog "majstora" kojeg sam pitao...otprilike dobio sam isti odgovor...koji glasi:"a zasto bi menjao ulje u servu kada nema potrebe...i sl" ...Ja licno mislim da treba da se menja na odredjen period...zato sto vremenom svako ulje gubi svoje svojstvo...i postaje "vodeno"... Pretpostavljam da je za svaki servo proces menjanja isti...ali mene konkretno zanima za moj auto (vw scirocco 1.8)...ja otprilike znam...ali voleo bih kada bi mi neko strucnije lice objasnilo...hvala unapred...
    Ko drugom jamu kopa, taj sigurno i trecom potpisuje...
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Zamena ulja u servo sistemu?

Opšta procedura je da ispustiš staro ulje,naspeš novo,startuješ motor,namotaš pun levi pa pun desni da se izluftira sistem i to je to.Da li je za tvoju limuzinu isti postupak,neznam,ali mislim da jeste. Jesam li pogodio?

Comment

• Scirocco
      CBC Senator XXL
      • 28.01.2008
      • 345
      • Beograd

Ne postoji cep koji se odvrne i gde moze celo ulje iz sistema da izadje...ili mozda gresim...barem ga ja nisam video...ne znam Mislim da servo pumpa nikako nesme da ostane bez ulja...da ne bi zviznula...zato mislim da trebam da skinem povratno crevo..sto vraca ulje u chantricu...i stavim u neku staru flasu... upalim auto...krenem da motam volan levo desno...dok ne bude prazna chantrica...i posle dosipam novo ulje u chantru...dok ne vidim da na povratno crevo ne krene novo ulje da izlazi...i posle vratim crevo na mesto...eto tako ja mislim da bi trebalo....jel moze neko to da mi potvrdi?

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Ja ne mogu to da ti potvrdim ali nisam ni rekao da pališ bez ulja.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Eto, moze i tako.

A poenta cele zafrkancije je...? Ako ti radi servo i letva ne skripi, zasto pravis sebi uzaludan posao?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Scirocco
            CBC Senator XXL
            • 28.01.2008
            • 345
            • Beograd

Nije nista strasno...letva mi ne skripi...ali cuje se servo pumpa da zuji malo...ali bas malo...mislim tako se cuje od kada sam ga kupio (pre 3 godine)...a i ulje nije zuto...nego je crno...tako da definitivno mislim da mu je potrebna zamena...
            A i svako ullje treba da se menja na odredjen period...barem je to neko moje misljenje...

Comment

• gti16v
              CBC Senator XXL
              • 05.08.2007
              • 343
              • BGD
              • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Samo pazi koje ces ulje da sipas u servo. Ne znam napamet koji standard propisuje VW za tvoj auto, ali znam da je bilo problema sa letvama volana sa uljem za automatske menjace i servo volane. Pisano je o tome i na ovom forumu, pa pretrazi malo. Cini mi se da mora Pentosin da se sipa ali proveri...

Comment

• Scirocco
                CBC Senator XXL
                • 28.01.2008
                • 345
                • Beograd

Hvala GTI...to je bitna informacija koju nisam znao...cak mislim da bih se tu i zeznuo...

Comment

Working...
                X