Zanima me, pogotovo kod dizela, koliki uticaj ima ciscenje intercooler-a? Guglajuci sam naisao na dosta foruma gde ljudi kazu da je poboljsanje vise nego ocigledno nakon ciscenja. Licno do sad znam da na mojim kolima nije cisceno to 80.000km, za pre toga ne znam. U planu imam sutra da odvojim malo vremena da procistim to, jer sam jednom prilikom pre par dana skinuo crevo od coolera do u**** i bilo je crno i masno unutra(od ulja predpostavljam)... Predlozi, ideje, iskustva?
Ciscenje intercooler-a
Collapse
X
-
Ciscenje intercooler-a
If i was awake, i would think it was a dream!
Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
061/665-94-23Tags: None
-
-
Re: Ciscenje intercooler-a
dok mi vi odg ja vec ocistio
Uglavnom skinuo sam IC, prvo ga napunio WD-om, izmuckao i istresao. Izaslo je svasta iz njega, mislio sam da ce nesto da skoci i da me ugrize. Onda sam ga napunio benzinom i pustio jedno 10 min da odstoji, opet izmuckao i prosuo, opet izaslo svasta, uglavnom crno ko ugalj.
Ponovio sam proces 3 puta dok nije poceo da curi cist bezin, pustio ga 30min da se provetri. Krenuo polako da vracam creva, vratio i IC ali nisam stavio od IC-a do u**** crevo. Pustio opet 30mim.
Upalio auto i pustio ga 15 min na leru da radi da ispari ono malo benzina ako je ostalo. Vratio crevo na usis i pustio ga opet 10-ak min da se malo ugreje.
Seo i provozao ga, za prvi osecaj je da malo bolje vuce na nizim obrtajima(verovatno placebo, a mozda i benzin koji je ostao u IC-u ) ali u svakom slucaju, bolje cist nego prljav
If i was awake, i would think it was a dream!
Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
061/665-94-23
-
Comment