Posto sam vlasnik Lybre 2.0.20v nekih mesec dana, zanima me,obzirom da je auto jak citavih 150 konja, ubrzanje do 100 km....cini mi se isuvise lenj,obzirom na snagu,a opet sa druge strane mnogi su rekli da su {takvi) petocilindricni motori...u servisu si mi takodje rekli i da su mali potrosaci ulja....auto je presao svega 136.000 km, i licno mislim da je to jako mala kilometraza za ovaj auto, cesce dolivam ulje nego sto bi ttrebalo, nekih 700 grama na 2500 km..motor je potpuno u redu, i napomenucu da je sipano ulje SELENIA GOLD 10-40, jako retko ulje...preporucili su mi REISEN....ima li neko slicna iskustva, bio bih zahvalan na odgovoru....
Potrosnja ulja na Lancia Lybra 2.0.20v
Collapse
X
-
Re: Potrosnja ulja na Lancia Lybra 2.0.20v
Ja imam isti auto, isti motor.
Jeste jako lenj za svoju snagu, mada ja to pripisujem teskom motoru i jako losim prenosnim odnosima.
Ulja trosi oko 200 ml na 1000km, mada ako vec koristis seleniu predji na 20k nesto manje je trosi i osetno tise radi. Ja ti od srca preporucujem mobil s2000 10w40, moj se auto preporodio od kada sam sipao njega.
10w40 nikako nije retko ulje, narocito ne za taj motor.Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
-
-
Hvala za odgovor probacu sa tim uljem pri sledecoj zameni,i i ntereresuje me potrosnja goriva...obzirom da mu kompjuter sporije obradjuje TRIP sem kada odradim RESET u voznji u gradu je potrosnja izmedju 12 i 14 litara,dok na otvorenom oko 7.3 - 7.8 da li je i kod tebe tako
Comment
-
-
Preporuka za ulje za ovaj motor je mobil 10w40. Meni se ono pokazalo extra. Kod mene je potrosnja ulja negde oko pola litra na 4000km a motor ima solidno km iza sebe.Ah, da. Motor nije lenj od 3800rpm pa navise.
To ti je normalna potrosnja goriva.
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment