DAKLE: Fiat Stilo 1.2, 16V, 6 brzina, 2002god. presao 70.000km.
U septembru mi je potrosnja na boardu pokazivala - 6.1L/100km,
a sada (u oktobru i novembru) mi pokazuje - 9.1L/100km. Od tada sam uradio sledece stvari na kolima:
-zamenjeni filteri za ulje i vazduh (koji su inace bili u dobrom stanja, ali ajde)
-zamenjeno ulje (sipao MOBIL SUPER 2000 X1, 10W-40, SEMISYNTHETIC), a fabricka preporuka u mom slucaju je - SELENIA 20K
-zamenjena bobina na prvom cilindru
-zamenjene letnje za zimske gume
Moje pitanje je - da li je moguce da samo zbog pada temperature ovoliko poraste potrosnja (a jos uvek nisu neki minusi napolju), i da li
ovaj porast potrosnje moze da ima veze sa gorepomenutim uljem (MOBIL) koje sam sipao, a ne ono koje je preporuceno,
ili je pak nesto trece razlog...
Molio bih vas za savet, pomoc ili neki predlog, sugestiju - stagod.
Hvala
U septembru mi je potrosnja na boardu pokazivala - 6.1L/100km,
a sada (u oktobru i novembru) mi pokazuje - 9.1L/100km. Od tada sam uradio sledece stvari na kolima:
-zamenjeni filteri za ulje i vazduh (koji su inace bili u dobrom stanja, ali ajde)
-zamenjeno ulje (sipao MOBIL SUPER 2000 X1, 10W-40, SEMISYNTHETIC), a fabricka preporuka u mom slucaju je - SELENIA 20K
-zamenjena bobina na prvom cilindru
-zamenjene letnje za zimske gume
Moje pitanje je - da li je moguce da samo zbog pada temperature ovoliko poraste potrosnja (a jos uvek nisu neki minusi napolju), i da li
ovaj porast potrosnje moze da ima veze sa gorepomenutim uljem (MOBIL) koje sam sipao, a ne ono koje je preporuceno,
ili je pak nesto trece razlog...
Molio bih vas za savet, pomoc ili neki predlog, sugestiju - stagod.
Hvala
Comment