SAAB 9000 2.3T problem sa benzinom. Valjala bi pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saabista
    CBC Član
    • 23.04.2010
    • 11
    • Uzice

SAAB 9000 2.3T problem sa benzinom. Valjala bi pomoc

E pa da pocnem... U pitanju je model iz 91 godine... Posle ugradnje plina, poceli su moji problemi. Auto nece da pali na benzin, u stvari hoce, ali se odmah ugasi. Moze da radi na vecem gasu kad sa plina prebacim na benzin ali i to jedva. Menjao sam pumpu, dizne... i opet nista. A i kad sam skinuo pumpu, na bordu mi je izbacio gresku koju sa nece da ugasi. Cak sam i vracao one fabricke dzekove na dizne(sumnjao sam na emulator dizni) i niiista. Ima li mi pomoci???
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: SAAB 9000 2.3T problem sa benzinom. Valjala bi pomoc

Valjala bi pomoc
    Dodaj podatke o autu,podatke o gasnom uređaju,opiši detaljno problem,eventualno postavi neku fotku situacije ispod haube...pa da krenemo u rešavanje.

Comment

• saabista
      CBC Član
      • 23.04.2010
      • 11
      • Uzice

Vozilo je SAAB 9000 2.3 turbo, 197 ks, 1991 godist. Gasni uredjaj je LOVATO, za turbo motore (obican je, nije sekvent) i radi besprekorno (koliko je to moguce za obican plin na turbo motoru). Licno sam ga ugradjivao, i tada je na benzin radio dobro. Ali kako je vreme prolazilo, sve gore i gore... Menjao sam i pumpu i dizne ali nista.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Evo pomoći:
        (obican je, nije sekvent)
        i radi besprekorno
        (koliko je to moguce za obican plin na turbo motoru)
        Očigledno je da znaš ili bar naslućuješ da ti tvoj izbor gasnog uređaja pravi problem.Na forumu imaš dosta polemike oko izbora (ne)odgovarajućeg uređaja.
        Na raspolaganju ti je nekoliko rešenja:
        -ćuti i trpi i veruj da će jednom biti bolje.
        -ugradi reset relej na benzinski računar i veruj da će ti pomoći.
        -ugradi lambda kontrol sistem na postojeću instalaciju i veruj da će to biti dovoljno.
        -izbaci to što si ugradio i ugradi ono što treba.
        Možeš da pokušaš redosledom kako sam navodio.Samo poslednji preporučujem.

Comment

• saabista
          CBC Član
          • 23.04.2010
          • 11
          • Uzice

Ok, proradice valjda jbg. Nego me jos zanima sto mi na bordu gde treba da pokazuje koliko mogu jos km da predjem na benzin, pise Err? To mi se desava od kad sam skidao pumpu od benzina.

Comment

Working...
          X