opel Astra - G .98god.(1.4 16v)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vojne
    CBC Početnik
    • 25.01.2011
    • 2
    • Makedonija

opel Astra - G .98god.(1.4 16v)

pozdrav !
    Forum je vrlo dobar i redovno pratim diskusije clanova i evo o ja da nesto napisem o jedan problem oko Astre G.
    bavim se sa mehanikom no ovo mi je bio vrlo redak slucaj oko ove Astre , motor je ,, zaribao!
    izvadio sam glave i sta cu vidim = obe bregaste osovine su nepomicne , a kad sam izvadio bregaste podizaci ( hidraulicni ) ne sam mogao da pomaknem , pa sam stavio malo benzina da omeksa i tek nakon drugog dana uspeo sam jednu po jednu da izvucem podigace.sad cu morati sve da skinem i isperem ( isto odnosi se i na bloku jer i klipove su ,,zaribane t.e nepomicni )
    imam 2 pitanja :

1. dali cu morati da nosim deklu na obradu -brusenje - (auto nije predhodno ,,skuvalo ,,)
    2. interesuje me dali je potrebno kad sve ovo - sklopim - auto da stavim na dijagnostiku

p.s . Uzorak ovog defektu ( bar po mome ) je u to sto u ulju imalo aditiva i ulje je sad zgusnjeno kao mast za podmazivanje i svi kanali su zapuseni.
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: opel Astra - G .98god.(1.4 16v)

Ako su tragovi zaribavanja tolikog obima znaš i sam da će morati da se obrađuje. Da je neka fotografija da pogledamo bilo bi lakše. Ovako, Ti to najbolje znaš, zato što si video sve. Možda je bolja solucija drugi motor?

Dijagnostički skener u ovoj situaciji svakako bi valjao, bar za reset memorije grešaka. Teško je (skoro nemoguće) "prići" bilo kom od novijih automobila bez toga.

Srećan rad!
    BP

Comment

• vojne
      CBC Početnik
      • 25.01.2011
      • 2
      • Makedonija

Re: opel Astra - G .98god.(1.4 16v)

danas sam deklu oprao i obe bregaste nisu gibnate !
      jedino ima na lezajeve od bregaste kafeni talog( isto kao da su lakirani ) ali sa benzinom i sa krpom kad se protri skida se i sjajniji su .... i sve kanale kad sam pustio vozduh kroz njime bili su pune mast ( to mislim je od aditiva - nema drugo cemu )

slike nemam jer sad je sve oprano - al sutra cu morati da vadim blok i videti u kakvom je stanju jer radilica je nepomicna ..

sva sreca da kad je motor ,,zaribao ,, starter nije mogao ni makac - da zavrti- tako da nije skidao rebrasti kais niti je preskocio palenje ...

Comment

Working...
      X