Strmi spust do garaze

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

Strmi spust do garaze

Pozdrav

ne znam bas da li ova tema ovde pripada,ali ne znam gde drugo da je stavim...

naime,ima jedna garaza kojoj je prilaz neka vrsta spusta zato sto je garaza(ustvari cela kuca,kojoj je garaza u prizemlju)) izidana sa dubljim temeljom u odnosu na put.....otprilike ovako kao na ovim slikama,mozda jos malo strmiji spust.....

znaci da bi se izaslo iz garaze(obicno u rikverc) mora da se da gas do bar jedno 3000 obrtaja...

e sad,mene zanima ako se auto svaki dan ovako parkira i isparkirava,da li to moze nekako negativno da utice na sam auto?.....npr na set kvacila,ili da li mozda steti motoru sto cim se upali auto(npr prvo jutarnje palenje) mora da se daje gas do 3000 i vise obrataja kako bi se izaslo iz garaze?.......ili da li na bilo sta moze negativno delovati ovako specifican ulazak i izlazak iz garaze?

Hvala!
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

Re: Strmi spust do garaze

Garazu koju imam, zbog nagiba na ulazu koji je veci neg bilo koji drugi, ne koristim.

Par puta sam uparkiravao auto zimi, ali mislim da ce mi auto duze trajati ako nije garaziran

Sto se tice lamele, ne znam, al` sto se tice motora mogu slobodno da ti kazem da bi bilo dobro da auto prvo zagrejes na radnu temperaturu, pa onda na lansirnu rampu,

ipak kad je motor hladan ulje je gusto a tad nije zdravo ici visoko u obrtaje.

Pozdrav!
    Aspirazione naturale!

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

a zagrevati u mestu je zdravo?
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Ako se radi o vozilu sa slike, onda tih 3000 spada u nizi rezim rada, pa nema nikakvih problema
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• maxx79
          CBC Veteran
          • 21.02.2009
          • 106
          • Pancevo

ne radi se o vozilu sa slike

te slike sam postavio samo da bih docarao kako izgleda spust u garazu....s tim sto je ovaj spust gde bih se ja parkirao jos za nijansu strmiji.....

Comment

• Desmo
            CBC Senator
            • 27.06.2010
            • 280
            • Vrsac
            • VW Mk2 1.8

Originally posted by Chubbs
            a zagrevati u mestu je zdravo?
            Zavisi za koga
            Aspirazione naturale!

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ni za koga i ni za sta.

Zagrevanje automobila u mestu haba motor i sklopove MNOGO vise nego da se odmah krene, izvoli pa pretrazi Forum jer smo o tome nadugacko pisali vise puta.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Desmo
                CBC Senator
                • 27.06.2010
                • 280
                • Vrsac
                • VW Mk2 1.8

Nisam citao o tome ali se slazem da treba odmah krenuti sa laganom voznjom.
                Aspirazione naturale!

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

206 i chups ne kakite.
                  Svako normalan bi u ovom slucaju pustio minut da odradi u mestu, promesao menjac i istiskao par puta kvacilo i isterao auto iz rupe. Ne mora i ne treba da se ceka radna temperatura al je 1-3min po ovako hladnom vremenu sasvim dovoljno da motor i njegovi sklopovi dobiju svoj neki radni tok.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

al` sto se tice motora mogu slobodno da ti kazem da bi bilo dobro da auto prvo zagrejes na radnu temperaturu, pa onda na lansirnu rampu,
                    Nisam citao o tome ali se slazem da treba odmah krenuti sa laganom voznjom.
                    moras se odluciti ili na radnu temperaturu ili odmah krenuti sa voznjom. Ne mozes biti kontradiktoran u 15 minuta.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• maxx79
                      CBC Veteran
                      • 21.02.2009
                      • 106
                      • Pancevo

Originally posted by 206
                      Ni za koga i ni za sta.

Zagrevanje automobila u mestu haba motor i sklopove MNOGO vise nego da se odmah krene, izvoli pa pretrazi Forum jer smo o tome nadugacko pisali vise puta.
                      a da li je negde pisano o garazama sa strmim spustovima?...

mislim,da li steti motoru ako se,cim se upali auto,nabije gas do 3000 obrataja?.....(kako bi se izaslo iz garaze sa strmim spustom)

Comment

• Bojan1212
                        CBC Senator XXL
                        • 15.07.2008
                        • 468
                        • Zemun
                        • Honda Accord

A, da li je podmazivanje svih sklopova optimalno pod ovolikim nagibom?

Comment

• Desmo
                          CBC Senator
                          • 27.06.2010
                          • 280
                          • Vrsac
                          • VW Mk2 1.8

Originally posted by Chubbs
                          al` sto se tice motora mogu slobodno da ti kazem da bi bilo dobro da auto prvo zagrejes na radnu temperaturu, pa onda na lansirnu rampu,
                          [quote:1182sw2f]Nisam citao o tome ali se slazem da treba odmah krenuti sa laganom voznjom.
                          moras se odluciti ili na radnu temperaturu ili odmah krenuti sa voznjom. Ne mozes biti kontradiktoran u 15 minuta.[/quote:1182sw2f]

Nisam kontradiktoran, samo me niste razumeli, u prvom slucaju se radi o velikom nagibu, pa zbog toga sam pomenuo zagrevanje u mestu.

Naravno da se slazem da treba odmah krenuti sa laganom voznjom sto u ovom slucaju nije moguce.
                          Aspirazione naturale!

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Ne znam koji je to auto kome treba 3000rpm da izvuce sebe i jednog putnika uz strm izlaz iz garaze, izlazim svaki dan na <1500rpm uz betonski izlaz pod vecim uglom nego ovaj sa slike a vozim starog korejanca...
                            1-2minuta radi u leru dok zakljucam kancelariju i otvorim rampu, za to vreme je postignuta protocnost ulja kroz sve delove motora i nema potrebe nista vise da se ceka.
                            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Originally posted by M-power
                              206 i chups ne kakite.
                              Svako normalan bi u ovom slucaju pustio minut da odradi u mestu, promesao menjac i istiskao par puta kvacilo i isterao auto iz rupe. Ne mora i ne treba da se ceka radna temperatura al je 1-3min po ovako hladnom vremenu sasvim dovoljno da motor i njegovi sklopovi dobiju svoj neki radni tok.
                              M-powere ne s*** nego citaj temu.

Lepo je ranije spomenuto zagrevanje na RADNU TEMPERATURU, i u tom kontekstu je receno da je zagrevanje automobila u tom smislu cista glupost. A svako normalan, pa i ja sto je za ne verovati, ce pustiti auto da odradi 30-ak sekundi pre nego sto krene, makar dok veze pojas, upali radio, sta ja znam, i tih 30 sekundi-minut je motoru i menjacu i cemu god dovoljno da pocne da pumpa ulje tamo gde treba, tako da u smislu zagrevanja, pod kretanjem ODMAH se i ne podrazumeva 3 sekunde po okretanju kljuca, to je valjda svakome jasno.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                              X