Golf 4 1.9 TDI pomoć

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bata_bane
    CBC Početnik
    • 15.03.2011
    • 3
    • Pančevo

Golf 4 1.9 TDI pomoć

Da li neko može da mi pomogne?
    Imam golf 4 1.9 TDI 90ks. Pri brzini od oko 130 km/h u petoj brzini "štucne" i izgubi snagu (ne vuče). Posle toga ne vuce vise ni u jednoj brzini, ugasim auto i upalim ga ponovo i vuče normalno. To se desi na oko 3000 obrtaja. Mislio sam da je povezano sa brojem obrtaja ali pri manjim brzinama i u nižem stepenu prenosa normalno vuče i preko 3000 obrtaja. Bio sam na dijagnostici i konstatovali su da je u pitanju protokomer vazduha i egr ventil. Promenio sam filter za gorivo, filter za vazduh, protokomer vazduha, čistio sam egr ventil i nista se nije promenilo, auto se isto ponaša.
    Hvala u napred!
  • Graha
    CBC Veteran
    • 21.01.2011
    • 141
    • Beograd
    • mazda 121

Re: Golf 4 1.9 TDI pomoć

nije nista od toga navedenog.
    Moj burazer vozi isto 4-ku 1.9TDI ali sa 101 ks. Imao je potpuno isti problem.
    Resenje ti je u tome da odes u turbo servis i da ocistis turbinu i ima da ide ko nov. On je to uradio negde za 100 E i sad auto leti...
    I nemoj da te loze u servisima da treba cela turbina da se servisira, remontuje i sta ti ja znam.

Comment

• bata_bane
      CBC Početnik
      • 15.03.2011
      • 3
      • Pančevo

Puno hvala na informaciji. Jos samo jedno pitanje. Šta je turbo servis i gde ima?

Comment

• Graha
        CBC Veteran
        • 21.01.2011
        • 141
        • Beograd
        • mazda 121

pa to ti je servis ko i svaki, al malo se ozbiljnije bave turbinama...
        Moj burazer je turbinu radio kod jednog u Resniku. Covek je par sati radio na turbini ali je dobrop uradio i isplatilo se...

Comment

• bata_bane
          CBC Početnik
          • 15.03.2011
          • 3
          • Pančevo

Puno Vam hvala na informaciji! Već 3 meseca se patim ovako, nikoko da resim problem.

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Patiš se već 3 meseca, sačekaj još malo i ne žuri na čišćenje turbine. Tada kada prestane da vuče, on ode u limp mode i zato ne vuče dok ga skidanjem sa kontakta ne resetuješ. Potpuno istu stvar sam imao i ja, na istom automobilu sa istim motorom, i nije imalo veze sa čišćenjem turbine(može da bude), mnogo kvarova se tako manifestuje.
            Prvo dobra dijagnostika, a posle u rešavanje. Meni je dijagnostiku radio Draško iz Zemun Polja.

Comment

• Graha
              CBC Veteran
              • 21.01.2011
              • 141
              • Beograd
              • mazda 121

i ovde su gledali dijagnostiku pa su ustanovili za neki ventil od turbine ili samo turbina. Prvo je zamenjen ventil posto je bio pristupacniji, ali nije bilo to, zatim je kod drugog majstora skinuta turbina i detaljno ociscena, a kaze da je imao sta da cisti i da krilca turbine nisu mogla kao skroz da se okrenu...

Comment

• ibiza
                CBC Senator XXL
                • 16.03.2005
                • 304
                • Beograd
                • Renault clio sport 172

Isti problem sam i ja imao.Ciscenje kulera i turbine sam radio u servisu Jakovljevic na Bezanijskoj Kosi,javi na pp ako hoces da ti posaljem broj od servisa.

Comment

Working...
                X