Audi 80 quattro 1988 g. K-glava - Ne vuce na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jpetar75
    CBC Početnik
    • 16.01.2010
    • 7
    • Nis

Audi 80 quattro 1988 g. K-glava - Ne vuce na plin

Pozz drugari,
    Imam veliku muku s mojm ljubimcem. Naime, posle servisa (zamenjeni su: ulje, zupcasi, klinasti, filteri za vazduh i ulje, kapa, ruka i svecice), auto na benzin "ujeda" kako ide, s tim da sam mu sipao i 3/4 rezervoara + aditiv za ciscenje , ali na plin zeza, ne vuce uopste, na 2000 obrtaja lagane voznje pomalo secka, gusi se, kao da vucem neki teret, hoce i da se ugasi. Prilikom starta moram preko 2000 obrtaja da ga gazim da se ne bi ugasio.
    Kada prikocim (na semaforu npr.) i zelim da nastavim voznju u drugu brzinu, isti krece da se gasi pa moram preko 2000 obrtaja da gazim

Uradio sam i generalno sredjivanje na plinskom uredjaju (zamenio el.ventil, membrane i filter) u pitanju je lovato uredjaj.
    Lepo pali i super radi na ler, samo voznja je i dalje ocajna.

Nigde ne vuce vazduh, majstor za plin je na uredaju pokusavao da ga nasteluje, ali kaze da ne moze da mu poveca dotok plina ( to je valjda onaj ventil na crevu) i salje me kod mehanicara. Mehanicar kaze da je sve u redu sto se tice mehanike jer na benzin radi extra. I tako me vrte u krug.

Molim vas spasi te me, osecam da ce srcka da me strefi!!!
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Nigde ne vuce vazduh, majstor za plin je na uredaju pokusavao da ga nasteluje, ali kaze da ne moze da mu poveca dotok plina ( to je valjda onaj ventil na crevu) i salje me kod mehanicara. Mehanicar kaze da je sve u redu sto se tice mehanike jer na benzin radi extra. I tako me vrte u krug.
    Ako majstor kaze da ne moze da mu poveca dotur plina onda ipak negde falsira vazduh na plinu,pogledajte DOBRO u kakvom su stanju creva od isparivaca do miksera , kao i sam mikser

Comment

• jpetar75
      CBC Početnik
      • 16.01.2010
      • 7
      • Nis

Sva creva su proverena (sapunicom) i slusanjem nas trojice i to vose puta za ovih mesec dana, a sto se tice miksera, to ja nemam vec je grana (valjda se tako zove) busena.
      Rasprsivac sredjen generalno (membrane, filter, el.ventil), ali se i pre generalke plina ponasao isto

Da li moze tako da se ponasa ako je servo uredjaj los? Koci meko i dobro, ali prilikom drukanja kocnice primecujem da mi povecava ler gas, to traje samo dok drukam kocnicu, cim prestanem ler se vrati u normalu
      Last edited by jpetar75; 07.09.2011, 14:21.

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

K glava bez miksera ne ide....ajd vidi sta ti je pod haubom,koji motor ,creva armirana zicom ili ne,plin do isparivaca dolazi u tecnoj fazi ili ne...?

Comment

• jpetar75
          CBC Početnik
          • 16.01.2010
          • 7
          • Nis

Ovako, armirana crevca postje, ali samo za benzin (dizne, 5-ta dizna i sl.). Plin do isparivaca dolazi preko bakarnih cevi. postoji jedno crevo koje od sredine rasprsivaca do motora gde je buseno. Crveo za plin. Mislim da kod mene ne ide mikser jer je to mehanicka k -glava (cna, gusana), nema nikakve elektronike na njoj. K-jetronic je naziv.
          Motor je 82 kw , 1781 cm3, motor ima oznaku DZ ako nesto znaci

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Mora postojati mikser samo ga ti ne vidis...Uglavnom sam ti rekao na sta da obratis paznju,to sa sapunicom ti nece reci nista.Ako je auto normalno radio na plin pre servisa, onda je u pitanju neka glupost...ipak da potrazis jos nekog majstora za gas u tvom kraju,cini mi se da taj predhodni nije bas vican tome,mozda ume da ga ugradi ali da opravi...?

Comment

Working...
            X