Reno megan II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milos84
    CBC Početnik
    • 17.10.2011
    • 9
    • Pozarevac

Reno megan II

Pozdrav ljudi,

Imam jedan problem, nedavno sam kupio megana 2006 1.4 16v od prvog vlasnika iz srbije sa 53000 kilometara predjenih. Kada ga upalim po hladnijem vremenu cuje se kako koza tj. kao da neki kajs zavija prvih 100 metara voznje. Takodje kada ga ne palim 24h i onda probam on se upali i ugasi, osim ako mu ne dajem gas jedno desetak sekundi, potom pali normalno.U cemu bi mogao biti problem.Takodje zadnja vrata krckaju sve jace i jace... bio sam po nekim selima i sada kada i dajem gas cuje se neko krckanje, kao da trljate plastiku o plastiku.

Hvala unapred.
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Odg: Reno megan II

Nije nista zabrinjavajuce...najverovatnije ti se cuje alternator kais,skupi se vlaga po njemu,pa dok se ne prosusi,on se cuje kao da cvili odnosno zavija...mozes da ga prsnes malo sa wd 40 sprejem...kad ga ne palis 24 h,upali se pa se izgasi...naspi neki aditiv u gorivo za ciscenje ajnspric dizni i provozaj ga malo ostrije po auto putu,moguce da je malo zaprljana usisna grana i dizne...vrata koja krckaju naprskaj sa wd 40 sprejem ili mozes da stavis malo tovatne masti...plastika koja ti krcka,ustanovi prvo gde se nalazi,pa u zavisnosti od toga,dotegni srafove ili poturi parce gume ili sundjera...to je zbog nesavrsene zavrsne obrade na renaultu...pozz

Comment

• milos84
      CBC Početnik
      • 17.10.2011
      • 9
      • Pozarevac

Hvala na odgovoru.

Ostavio sam ga dva dana i malo je teze upalio...nije bilo toliko hladno. I odvezao sam ga uvece kod majstora-prijatelja da proba da ga upali ujutru, i kod njega upalio ko od sale... sto mrzim kad se to desi. Vec par dana pali super. Mislim da je problem u hladnijem vremenu (trenutno nije toliko hladno)... kaze da je akumulator malo slabiji ali da bi trebalo da sluzi jos neko vreme.

Probacu sa tim aditivom, znas li neku marku? Inace koju marku kajseva bi trebalo da stavim jer cu sada raditi veliki servis, drugar drzi radnju auto delovi i nudi mi neke "dayco"?

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Krckanje najbolje zaustavlja silikonski sprej, a on i ne smrdi, za razliku od wd-40. Kupi silikonski sprej i isprskaj sve spojeve plastike. Isprskaj i između table i šoferšajbne. Ako uradiš dobro, krckanje će potpuno prestati.
        Što se kaiševa tiče, ja koristim gates.

Comment

• milos84
          CBC Početnik
          • 17.10.2011
          • 9
          • Pozarevac

Ovako... imam jedan novi simptom. Kada upalim auto i stojim u mestu i vrtim volan(elektricni servo) slabi jacina prednij svetala, to se desava i kada menjam brzinu pa pustam kvacilo i dajem gas. Ima li neki elektricar ovde iskusni..? Da li mozda alternator zeza ili akumulator?Verovatno je to povezano i sa paljenjem.

Comment

• milos84
            CBC Početnik
            • 17.10.2011
            • 9
            • Pozarevac

Ne mogu da editujem post jer mora da ga odobri moderator...

To krckanje u vratima nema veze sa tapacirima vec sa onom keder gumom izgleda. Pa ne znam bas gde da stavljam silikon WD sam vec stavljao i trajalo je 4-5 dana...

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by milos84 View Post
              ... Kada upalim auto i stojim u mestu i vrtim volan(elektricni servo) slabi jacina prednij svetala, to se desava i kada menjam brzinu pa pustam kvacilo i dajem gas...? Da li mozda alternator zeza ili akumulator?
              Ako ti comp ne ukazuje na grešku, proveri akumulator. Meri AVO metrom napon accu, dok vrtiš volan. Ako dolazi do primetnog pada napona, oslabio je accu, jer se isto dešava pri menjanju brzina. Izmeri napon accu pre prvog palenja. Ako je oko +13 V, očisti kleme i proveri ima li dobru "masu". Izmeri napon na accu nakon palenja motora i isključenim potrošačima. Treba da se poveća, a pri dodavanju gasa i do +14,5 V. Nakon uključenja svih potrošača, ne bi smeo da padne ispod +12,5 V. Proveri, da li je remen alternatora dobro zategnut.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by milos84 View Post
                To krckanje u vratima nema veze sa tapacirima vec sa onom keder gumom izgleda. Pa ne znam bas gde da stavljam silikon WD sam vec stavljao i trajalo je 4-5 dana...
                Prskaj svuda, neće da mu škodi. :-) Možda bi još bolje bilo da pokušaš da otkriješ odakle se čuje krckanje. Prskaj deo po deo, pa kad prestane znaćeš gde ti je problem.

Comment

Working...
                X