Laguna 2002 nece da upali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djuka123
    CBC Početnik
    • 08.02.2012
    • 3
    • Pancevo

Laguna 2002 nece da upali

Renault Laguna 2002 1.6 benzinac,presla oko 200000km.Danas sam upalio auto,sve je normalno radio,normalno se upalio a onda sam ga ugasio da bih zamenio sijalice na kratkim svetlima jer su bile stare,nebitno...kada sam stavio sijalice probao sam ih i normalno su radile ali kada sam hteo da ponovo upalim auto nije hteo da vergla uopste,znaci samo cakne nesto i stoje lampice stop i akumulator.otvorim haubu i cujem da zuji valjda pumpa,iskljucim kontakt iskljucim desnu sijalicu iz kabla probam ponovo da ulalim auto kad ono upali bez problema,opet ga ugasim ,vratim sijalicu,probam da upalim kad ono opet isto,samo cakne,i od tad vise nije hteo nikako da upali ni sa sijalicom ni bez...sad nemam pojma o cemu se radi,pregledao sam velike osigurace sto su kod akumulatora i ok su,vadio i stavljao karticu par puta i nista...,ako neko znam mozda o cemu se radi bio bih mu zahvalan da mi kaze...

i kad pritisnem start cakne i ugasi mi se displej gde je sat,radio i senzori za tockovi...pa se upali posle 15tak sekundi..
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Laguna 2002 nece da upali

Proveri napon akumulatora! Ako je oko +13V ubaci karticu, proveri svetli li ti check engine i imaš li kakvu poruku na displeju. Isključi sve potrošače: svetla, radio, ručnu i pokušaj start. Ako ne vergla, da li javlja neku grešku? Pali li se sijalica servisa?

Ako su osigurači u redu, moguć je kvar nekog od releja, senzora i time rad ECU. Upalio, ili ne potraži pomoć servisa.
    Osim, ako ti je oslabio (ili neispravan) akumulator u tolikoj meri, da ne obezbeđuje potreban napon napajanja ECU!

Comment

• Djuka123
      CBC Početnik
      • 08.02.2012
      • 3
      • Pancevo

Originally posted by Franjo View Post
      Proveri napon akumulatora! Ako je oko +13V ubaci karticu, proveri svetli li ti check engine i imaš li kakvu poruku na displeju. Isključi sve potrošače: svetla, radio, ručnu i pokušaj start. Ako ne vergla, da li javlja neku grešku? Pali li se sijalica servisa?

Ako su osigurači u redu, moguć je kvar nekog od releja, senzora i time rad ECU. Upalio, ili ne potraži pomoć servisa.
      Osim, ako ti je oslabio (ili neispravan) akumulator u tolikoj meri, da ne obezbeđuje potreban napon napajanja ECU!
      kvar je do anasera izgleda,upalio je na gurku iz prve i kada sam ga ugasio palio sam ga 3,4 puta normalno ali posle 4,5 sati vise nije hteo da upali opet cakce i izgleda da se to cuje i dole kod anasera...a ne prijavljuje nikakvu gresku.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Loš akumulator, ili slaba masa motora. Proveri, da li kablovi na starteru imaju dobar i čist kontakt.

Comment

• Djuka123
          CBC Početnik
          • 08.02.2012
          • 3
          • Pancevo

Originally posted by Franjo View Post
          Loš akumulator, ili slaba masa motora. Proveri, da li kablovi na starteru imaju dobar i čist kontakt.
          Hvala.pogledacu...mislis da nije do anasera?

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Mož`bit, ali i ne mora! Kao što si rekao:

Originally posted by Djuka123 View Post
            ... upalio je na gurku iz prve i kada sam ga ugasio palio sam ga 3,4 puta normalno ...
            Po tome bih rekao, da je u pitanju akumulator! Pozajmi drugi, ili preko kablova, pa ako pali, kod autoelektričara, da ga proveri! Ili, zavisno od starosti, pravo u prodavnicu za novi.

Comment

Working...
            X