Problem opel zafira

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milosmrs
    CBC Početnik
    • 19.11.2009
    • 7
    • Leskovac

Problem opel zafira

Posle toliko muka i majstora i brdo potrosenih para rekoh da vidim ima li ko da mi pomogne . U pitanju je opel zafira 1.8 16 v z18xe motor . Imam problem pri jutarnjem paljenju . Auto krenem da verglam upali i opet ugasi . Tako nesto se ponovi nekoliko puta dok auto ne upali . Onda motor pocinje da radi na 500 obrtaja i trese kao matori dizel . Pokusas dati gas on se ugasi . Gusi se pri radu i nece lepo da prima gas .U voznji kad ukljucim tempomat onda krene da secka dok ne postigne zadatu brzinu kad postigne motor se stisa i radi normalno ali nije to to . Kad se auto prebaci na plin desava se to da se uopste necuje tj peva nema knedle u gasu trzanja i svega ostalog . POsto je sekvent i ne mogu ga paliti na plin neznam sta da radim . Na kompjuterskoj dijagnostici stalno izbacuje gresku p0170 znam sta to znaci ali ipak evo spisak promenjenih delova. Lambda sonda tj obe,protokomer,benzinske dizne,usisna grana(sumnjalo se da vuce falsh vazduh gde je buseno za plin) egr ventil , benzinska pumpa i komp , i sve sto je moglo jos da se promeni. Posle zamene svih tih delova nisam dobio nista opet isto . I jos nesto auto trosi 15 l na 100 kilometra. I nesto sto me najvise buni je to da taj auto ne pravi razliku u potrosnji goriva mislim da otvoren put i gradsku voznju. 15 l u gradu 15 l na otvorenom putu . Ima li neko ko je upucen u ovako nesto ???
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Problem opel zafira

To ti se dešava od kada ? Odkako si ugradio gas, tako si kupio auto, počelo je postepeno ili ...?
    Jel možeš da otkačiš dovod plina na dizne, pa onda probaš na benzin, ili, jesi li probao da voziš sa potpuno praznim rezervoarom od plina ?
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• roske
      CBC Senator
      • 08.03.2007
      • 272
      • Lazarevac
      • Alfa Romeo 145 boxer

Da se ubacim cisto da pitam kakvo je stanje sa bobinama jesi menjao

Comment

• milosmrs
        CBC Početnik
        • 19.11.2009
        • 7
        • Leskovac

I bobina je nova. To je pocelo od kad sam prvi put sipao gorivo u Srbiji . Auto sam uvezao iz Svajcarske licno. Isao je bez problema i nije trosio puno . Prvo sipanje goriva i nastali su problemi . Sijalica check engine . Ostalo znate. Probao sam i bez plina tj zatvorio sam chepove na usisnoj grani isklemio dovod struje za plin i opet nista potpuno isto . Malo pre sam bio kod jednog ortaka (majstor za ugradnju plina) i kaze da problem resavam ako nadjem original dizne od z18xe i to u dobrom stanju jer izgleda da ove moje nisu bas sjane na merenju iako su menjane . PA molim za pomoc ako neko hoce da mi proda benzinske dizne da probam resiti problem ali da ako nije do toga iste vratim .

Comment

• Zafirac
          CBC Početnik
          • 06.10.2007
          • 3
          • Bor

Imam potpuno isti problem Zafira 2000 god. 1.8, 16v, 92 kW, motor z18xe. Pri prvom paljenju, motor se trese, često i gasi i ne prima gas. Zimi je problem mnogo izraženiji. Auto vožen u ovlašćene servise u NIšu i Novom Sadu ali bez rezultata. Molim za pomoć, makar mi preporučili servis u kome mogu da reše problem

Comment

• kalimero1
            CBC Senator XXL
            • 01.11.2010
            • 318
            • zagreb
            • c5

najvjerojatnije trebaš očistiti dize,izmjeriti pritisak pumpe za gorivo i stavit novi filter

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Najčešće ovakav simptom daju prljave ili neispravne benzinske dizne. Probajte sa čišćenjem wyns metodom, a ako ne upali, onda znači da su odsvirale svoje.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nina996
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2009
                • 324
                • leskovac

Mislim da cete problem resiti novim softverom posto su zafire izasle sa tom greskom.mislim da se to moze uraditi samo sa tech2.
                Pirke

Comment

• milosmrs
                  CBC Početnik
                  • 19.11.2009
                  • 7
                  • Leskovac

KO bi mogo da to uradi ???

Comment

• milosmrs
                    CBC Početnik
                    • 19.11.2009
                    • 7
                    • Leskovac

Problem danas najzad resen . Promenio sam moje benzinske dizne i zamenio ih skoro novim presle 60000 . Ali i to nije resilo problem .

Vratio sam moje stare i slucajno kao poslednji tracak nade opet zamenio protokomer . Auto je obogatio smesu i poceo da radi bez problema i na leru i u voznji . Najzad sam resio pitanje. Cudna stvar je sto na auto dijagnostici ni u bilo kom trenutku nije bio prikazan protokomer a bio je i u ovlascenom servisu . Hvala puno svima toliko od mene . . .

Comment

• sanda734
                      CBC Član
                      • 21.07.2009
                      • 18
                      • lazarevac

Protokomer stavljati samo original jeste skup ali sa svim ostalim imacete problema pa greska P0170 fuel trim rich or lean navodi na lambda sondu cak i u tis -u ali merenjem napona lako se utvrdi na lambda sondi ona se iskljucuje iz mogucih kvarova i krece se ka protokomeru ako na leru nema napon od 0,8-0,9 volti on je najverovatnije neispravan

Comment

Working...
                      X