Pezo 205 GTI 1.9 pregrevanje !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Peugeot 205 GTI
    CBC Početnik
    • 20.10.2011
    • 3
    • Beograd
    • peugeot 205 gti

Pezo 205 GTI 1.9 pregrevanje !

Zdravo ljudi,
    vozim 205 gti i temperatura u voznji je oko 85 c , ventilator se ukljuci, radi, ali ne uspeva da spusti temperaturu, i onda nakon sat , dva voznje kad malo dam gas, on ode na 90 c pali se lampica i moram da stanem naravno jer ce da mi prokuva. Skinuo sam masku napred, video da ima jedan ventilator, ali da ima mesto za 2, tako je fabricki ostavljeno, pa ako moze da mi neko sa vise iskustva kaze sta bi mogao da bude problem, ili da se bacim u potragu za jos jednim ventilatorom !

Unapred hvala !
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Pezo 205 GTI 1.9 pregrevanje !

Opereš saće hladnjaka, možda je zapušeno. Ima nema klimu i ako ima da li je upaljena?? Vodena pumpa možda pravi mali protok, treba proveriti. Sumnjam da je odjednom potreban dodatni ventilator ako je do sada dobro radilo.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by Peugeot 205 GTI View Post
      ... kad malo dam gas, on ode na 90 c pali se lampica ...
      Kako znaš, da je otišao na 90*C?

Ventilator, kad se uključi, da li radi neprekidno, tih sat-dva vožnje, ili povremeno prekida? Nije jasno, na šta misliš, da ventilator ne uspeva da spusti temperaturu, jer je to radna temperatura motora, ali to mora da se dešava povremeno.

Gubi li rashladnu tečnost (antifriz)?

Mogući uzrok ovakvog stanja i najčešći, je neispravan termostat, koji ne otvara do kraja, pa je smanjen protok rashladne tećnosti, kroz glavni cirkulacioni tok.

Koje godište i u kakvom stanju je motor?

Comment

• APOGEE
        CBC Senator
        • 01.06.2005
        • 243
        • Beograd, Vracar

Originally posted by Peugeot 205 GTI View Post
        Zdravo ljudi,
        vozim 205 gti i temperatura u voznji je oko 85 c , ventilator se ukljuci, radi, ali ne uspeva da spusti temperaturu, i onda nakon sat , dva voznje kad malo dam gas, on ode na 90 c pali se lampica i moram da stanem naravno jer ce da mi prokuva. ... !
        Sto bi ti prokuvao na 90?? da li imas u hladnjaku vodu ili antifriz?
        Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• kalimero1
          CBC Senator XXL
          • 01.11.2010
          • 318
          • zagreb
          • c5

u koju stranu ti puše ventilator.

Comment

• pezo205gti
            CBC Početnik
            • 07.10.2012
            • 6
            • Beograd

Pa nisam dugo bio ovde , pa imam merac temperature, tako znam da je doslo do 90 c i dalje raste temperatura, na dorin predlog sam oprao sace hladnjaka i sad mnogo bolje radi, ali sam za svaki slucaj nabavio jos jedan ventilator koji cu da prikacim , da ne razmisljam vise, inace pezo je 91 god i u odlicnom je stanju , osim sto imam malih problema oko amortizera koje sad planiram da zamenim jer mi je nekako mnogo tvrd u voznji, oseca svaku neravninu na putu, ili je to mozda karakteristicno za njih ?! U svakom slucaju puno hvala na pomoci !

Comment

Working...
            X