Pezo 205 gti nece da krene !!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pezo205gti
    CBC Početnik
    • 07.10.2012
    • 6
    • Beograd

Pezo 205 gti nece da krene !!!

Dok sam vozio na autoputu poceo je volan da trese odjednom, i tako jos 5/6 puta na svakih 3/4 km , i onda se smirio skroz, kad sam usao u grad, stao na benzinsku pumpu, auto vise nije hteo da krene, upaljen je , ubacim u brzinu, ali nece da krene, reaguje kao da je izabacen iz brzine, proverio sam sajla kvacila nije otkacena, menjac ubacuje, video sam da se sipka pomera, ali nece da krene. Dosao je drug da me odvuce, i dok smo isli culo se neko krckanje u menjacu. Ako moze bar neki odgovor sta bi ovo moglo da bude, i da li ono tresenje volana ima nekakve veze sa tim, jer mi se prvi put desava ovo nakon godin u ipo dana voznje ovog auta !
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Objasni malo bolje to "ubacim u brzinu i nece da krene".
    Proveri da li vrti poluosovine kada ubacis u brzinu i pustis kvacilo.
    Mozda ti je crko homokineticki zglob.

Comment

• pezo205gti
      CBC Početnik
      • 07.10.2012
      • 6
      • Beograd

Pa ubacim u brzinu, i kad treba da krenem mislim dok pustam kvacilo i dajem gas , ne pokrece se auto, samo dajem gas u prazno , kao da nije ubacio ! Pomislio sam da nije lamela, ali ona bi zasmrdela valjda ?!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kad pukne homozglob (pre pucanja) volan ide polako levo desno kad se smanji brzina, ako je tako bilo, crkao je zglob, ako nije ima nekoliko mesta gde može nešto od sastava da se oljušti pa neće ići, spojnička, srce lamele, sppoj umenjaču itd... Sve to proizvodi zvuk takav da nema dileme da li se čuje ili ne.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pezo205gti
          CBC Početnik
          • 07.10.2012
          • 6
          • Beograd

Idem na kanal danas kod majstora , javicu sta je bilo .. Pozdrav !

Comment

• pezo205gti
            CBC Početnik
            • 07.10.2012
            • 6
            • Beograd

Otiso je desni homokineticki zglob, pogledao je majstor na brzinu u nedelju skidam sve, on kaze da je izgleda samo ispao, puko osigurac i pocepala se manzetna, tako da cu mozda samo to da zamenim, pukla je manzetna i na centralni, kupicu ceo komplet pa sve menjam, nadam se samo da ima da se kupi to za 205-icu .. Hvala na savetima i pomoci !

Comment

• dr cosworth
              CBC Senator
              • 07.08.2006
              • 242
              • Beograd
              • Ford Sierra Cosworth

Kod 205 se menja i zlob i poluosovina zajedno

Comment

• chaboo
                CBC Veteran
                • 17.06.2012
                • 195
                • Beograd V.Mostanica
                • citroen C5 hdi

Na vecini 205-ica je poluosovina izjedna ali ima i modela gde se menja zglob posebno.Vec davne 1997. god tu gde sam ucio zanat odrzavali su se pezoi i zadesilo se da su na dva radna mesta jedan pored drugog bile dve 205-ice obe 1988.god obe crne gti sa crvenim linijama u enterijeru znaci ista dva auta.Kocnice nisu imale veze jedne sa drugim na jednom bendix na drugom girling sistem masa stvari na trapu se nije podudarala izmedju ostalog i poluosovine.Od tad francuza kad radim skidanje dela u kesu pa u kupovinu.

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Mozda su bili razliciti GTi od 1.6 i 1.9.
                  Salu na stranu ali stvarno znaju da ga zapetljaju.Ja i komsija smo imali iste 405-ice i on je imao Bendix a ja Girling,on nazad dobose,ja diskove itd.

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by gorans View Post
                    Mozda su bili razliciti GTi od 1.6 i 1.9.
                    Salu na stranu ali stvarno znaju da ga zapetljaju.Ja i komsija smo imali iste 405-ice i on je imao Bendix a ja Girling,on nazad dobose,ja diskove itd.
                    Tek da se zna da je*anje u mozak nije naš izum. Doduše, mi ga dovodimo do savršenstva
                    ex SAABotražitelj

Comment

• chaboo
                      CBC Veteran
                      • 17.06.2012
                      • 195
                      • Beograd V.Mostanica
                      • citroen C5 hdi

Ma to ti pricam dva u dlaku ista auta oprema ,boja ,motor,godiste a brdo delova nije isto,kao iz one reklame sa blizancima jedan je tolerantan na laktozu a drugi ne.

Comment

Working...
                      X