Crevo za gorivo - renault scenic 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tufson
    CBC Član
    • 05.10.2010
    • 11
    • subotica

Crevo za gorivo - renault scenic 1.6

Menjao sam crevo za gorivo kod majstora, koji je umesto creva prečnika 6mm stavio veće, od 8mm. Nakon ove popravke, auto teže pali. Da li prečnik creva (veće ) može da utiče na bilo kakvu nepravilnost u radu motora?
    Ako je bitno, u pitanju je renault scenic 1.6 , 2002. god
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

koje crevo goriva si menjao,jel ono sto ide na magistralu injektora.

Comment

• tufson
      CBC Član
      • 05.10.2010
      • 11
      • subotica

Dovodno... Bilo je bušno i kad sam dao kontakt, pumpa je nabijala pritisak i gorivo curilo pod mlazom. Dakle, to crevo.

Comment

• rados
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2011
        • 539
        • G.Milanovac SRBIJA
        • OPEL ASTRA G Z16XE

nema veze sto je stavio fi8 a bilo fi6 to nema veze sa paljenjem,pumpa mora da druka pritisak a regulator da ga odrzava u datim granicama.stavite samo hvalitetno crevo jer tu drzi stalno 3,5-4 bara

Comment

• tufson
          CBC Član
          • 05.10.2010
          • 11
          • subotica

Ok. Hvala na odgovoru. Verovatno ste u pravu , jer kao što kažete, pumpa mora da odradi pritisak od tri bara bez obzira na prečnik. Jedino u šta imam sumnje je da je pumpa ograničena vremenski a ne pritiskom. Ipak je teže nabiti pritisak ako je veća zapremina. U svakom slučaju, hvala.
          Pozdrav.

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

jeste ogranicena vremenski u davanju kontakta ali cim pocnes da verglas pumpa se ukljucuje i radi,medjutim regulator pritiska treba u sistemu da odrzi pritisak i preko noci a kad das kontakt pumpa samo doda pritisak.tu treba manometrom proveriti drzanje pritiska i drukanje pumpe

Comment

Working...
            X